post-header-photo

Theaterseizoen 2018 – 2019 is aangebroken!

Dit blogje publiceer ik een beetje aan de late kant, want de bestellingen bij De Lawei, Koornbeurs en Theater Sneek had ik halverwege juni al gedaan. Maar De Harmonie was aan de “late kant”.  Begin juli mochten eerst “de vrienden van”, daarna wij, de gewone bezoekers. Ik verdeel mijn voorstellingen meestal over de theaters, maar ik denk wel dat De Harmonie nu een aantal keer mijn bezoek misloopt omdat ik de voorstelling al bij één van de andere theaters geboekt heb. Geen nood, want ik las in de krant dat de verkoop dit jaar gestegen is.

Wat voor voorstellingen staan er op het programma? 

Peter Pannekoek

Was de huis-comedian bij DWDD (heb ik niet gevolgd), maar ook captain bij Dit was het nieuws. Programma is gelukkig weer terug bij de publieke omroep. Hoewel het niet meer zo epic wordt als vroegah met Thomas Acda en Raoul Heertje (showbizzzzz cityyy!) kon en kan ik de humor van Peter wel waarderen. Benieuwd hoe hij het in het theater doet.

Purper

De mannen van Purper komen weer in het theater. Ik heb ze in 2016 met de voorstelling “de 4 jaargetijden” gezien (link) en dat was top, dus ik verwacht ook nu weer een vermakelijke en muzikale voorstelling.

Stefano Keizers, Erg Heel

Een gokje. Deze man was een fenomeen bij de Slimste Mens. Vreemde kleding, maar wel een goede soort van humor. Volgens mij zat hij een tijdje geleden bij Jinek aan tafel over deze voorstelling, schijnt het niet echt veel structuur te hebben en zijn er mensen weggelopen uit de voorstelling. Dus de voorstelling kan ook wel eens “heel erg” worden. Maar goed, als ik zijn voorstelling bezoek heeft hij toch bijna een jaar de tijd gehad om er wat van te maken, dus ik ben benieuwd 🙂

Najib Amhali

In 2012 heb ik zijn voorstelling “alles komt goed” bezocht en die is goedgekeurd (link). Najib is volgens mij een tijdje uit de roulatie geweest, maar ik gok erop dat ook deze avond alles weer goed komt!

Freek de Jonge – De Suppoost

Een bezoek aan een voorstelling van Freek staat altijd garant voor een leuke avond. In 2011 “Neven”, 2012 “circus Kribbe”, 2014 “als je me nu nog niet kent” en 2016 “de peiling”.

Peter Heerschop – Ministrie van Inspiratie en Enthousiasme

Behalve deel van Niet Uit Het Raam ook als solo-artiest iemand die garant staat voor een vrolijk en gezellig avondje uit.

Arjan Lubach – Arjan Lubach LIVE

Arjan ken ik van de slimste mens, van zijn hit over de cavia van Syb v.d. Ploeg en natuurlijk van Zondag met Lubach. Pas later gaan volgen en daarna geen aflevering meer overgeslagen. 

Robert van Beckhoven (Heel Holland Bakt)

De sympathieke bakker en jurylid van Heel Holland Bakt. Volgens mij een “voorstelling” met verhalen en proeven van gerechten, ik ben benieuwd.

Enge Buren – Vreemde Vogels

Vorig jaar de voorstelling Ruk gezien (link) en laaiend enthousiast. Dus nieuwe voorstelling: nieuw kaartje!

Yamato – Passion (drums!)

Hoewel ik niet meer speel bij een drumband, blijf ik toch nog redelijk ritmisch aangelegd, tik ik nog wel eens met mijn vingers op het tafelblad en bezoek ik dus ook graag voorstellingen met percussie/slagwerk. Dus na Slagerij van Kampen en Percossa lijkt me dit een toffe show.

Aart Staartjes en Victor Reinier – Een goed mens

Aartje, één van mijn jeugdhelden van Sesamstraat en bij de intocht van Sinterklaas, toen er nog geen zeurpieten waren en het gewoon nog een fijne tijd was. Samen op het podium met Victor, bekend van Flikken Maastricht.

Dr. Pol

Dierenarts, bekend volgens mij van de commerciële zenders. Je moet ook eens naar een voorstelling gaan waarbij je eigenlijk niet weet wat je kunt verwachten. Dat is deze dus.

Hans Klok – House of Horror

Eh, Dirk, je had deze voorstelling toch al gezien? Ja, dat klopt, in 2016 alweer (link). Maar nu las ik dat Hans deze voorstelling nog doet en vervolgens naar Las Vegas gaat. Ik verwacht dus niet snel weer een voorstelling van hem hier in Nederland te zien (wel een goede reden om eens een reisje naar de USA te maken), dus kaartje geboekt.

Ockhams Razor Circus Tipping Point

Acrobatiek in het theater. Lijkt me tof.

Een man een man – met Pierre Bokma en Kees Prins

Pierre Bokma en Kees Prins, dan heb je ook meteen 2 iconen te pakken. Pierre is een geweldig acteur, en wie kent Kees Prins niet (Debiteuren-Crediteuren). Deze voorstelling moet ik zien!

Michael – Man in the Mirror

10 jaar na het overlijden van de King of Pop. Zang van Omri Tindal gecombineerd met de dansers van het Scapino Ballet. Hits als ‘Billie Jean’, ‘Black or White’, ‘Thriller’, ‘Bad’, ‘Man in the Mirror’ komen voorbij. De zanger die ervoor zorgde dat ik stond te dansen voor de TV op de aanstekelijke beats / ritmes van zijn muziek. Als ik deze avond geniet van ‘de moves’ en de muziek zal ik nog even weemoedig terug denken aan tien jaar geleden, toen ik via Seatwave een kaartje gekocht had voor zijn laatste “This is it”-tour die in Londen in de O2-arena gehouden zou worden. Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Ben je nog op zoek naar leuke voorstellingen, er zijn een aantal die nogmaals in de theaters zijn, maar waar ik al geweest ben (en die ik je kan aanraden). Het gaat hier om:

Sneek

18 oktober 2018 Ashton Brothers – Enfants Terribles :: aanrader! Link TheaterMijn recensie
25 januari 2019 Van der Laan en Woe – Pesetas Link TheaterMijn recensie

Koornbeurs

7 februari 20.15 uur Percossa – BAM! Link TheaterMijn recensie