Durk 'o' Theek
Earst leare, dan kinne, dan begjinne!

Cultuur

Hans Klok – House of Horror in de Harmonie op 25 oktober 2016

November 9, 2016

Na Trendship nog een mooi event op 25 oktober, ‘s avonds de voorstelling House of Horror van Hans Klok. In 2012 heb ik in de Harmonie zijn voorstelling Houdini Express gezien.

Vorige keer rij 3, ditmaal rij 5, perfect in het midden. Voordat de voorstelling begint worden op het scherm al fragmenten getoond uit kranten over “verdwenen magiërs”. Dit is het thema van de voorstelling, een goochelaar/illusionist heeft van andere magiërs de trucs ontfrutseld en waarschijnlijk om het leven gebracht. Al deze trucs staan in een boek, het is nu een kwestie van dat boek te vinden. Daarbij loopt Hans tegen de nodige tegenstand aan, waarbij hij elke keer weer weet te ontkomen.

Net als vorige keer is het weer met open mond kijken en je afvragen hoe het kan. Hans zit in de touwen/boeien in een kooi, dame staat boven op de kooi, doek eroverheen en 2 tellen later zijn ze omgewisseld. On-ge-lo-ve-lijk! Er zijn (natuurlijk) een aantal trucs die ook bij de Houdini Express getoond werden, maar dat is niet erg. Zo is er de truc van Blackstone, de zwevende lamp. Prachtig en indrukwekkend.

En net als de vorige keer zijn er ook weer “losse artiesten” die hun kunsten vertonen. Zo zijn er een dame en heer die in vleeskleurige kleding hun acrobatische toeren doen. Geen attributen, alleen hun lichaamskracht. Hangt de één bij de ander op de rug. Of ondersteboven op de rug, met de voeten in de lucht, waarbij alleen hun schouders op elkaar rusten en hun hoofden tegen elkaar aan. Heb ik al moeite om één minuut de “plank” vol te houden bij de fitness, dit is werkelijk fenomenaal!

Er is een act met een pop en een medium, waarbij achter het doek het medium verdwijnt en de pop een echte dame wordt. Deze dame is een echt slangenmens. De bovenste helft van haar romp kan ook in 90 graden buigen, waardoor ze in de meest vreemde bochten kan draaien/staan/liggen. En ook haar benen, de kogelgewrichten in het bekken draaien ook alle kanten op.

Ook een soort jongleur die met een touw en diabolo’s gooit. Er gaat wel eens één niet helemaal goed, maar over het algemeen gaat het prima.

Er zijn een paar acts waarbij ook een aantal mensen uit het publiek mee doet. Mindf*ck/Dynamo-achtige taferelen als een aantal teksten die in een afgesloten kistje zitten en overeen komen met de antwoorden van de kandidaat.

Dan heeft Hans voor een act nog een jongen of meisje van 4 of 5 jaar oud nodig. Er steekt een jongetje twijfelend zijn vinger op, hij is 6 jaar, maar mag meedoen. Ik ben zijn naam even kwijt, het klonk als Jandino (maar dat zou ik onthouden hebben), hij was de perfecte kandidaat voor de act. Bij de vraag van Hans of hij een grappige of een griezelige act wil doen antwoordt hij stoer dat hij een griezelige act wil doen. Het wordt een combinatie van een grappige en griezelige act, hij mag op een plank liggen, hij krijgt een soort deken om hem heen, vervolgens gaat de plank weg en zweeft hij omhoog. Werkelijk geen touwtje of andere dingen te zien waardoor het kan, wat zorgt voor gevoel van verwondering. Één van de dames op het podium maakt een polaroid-foto en het jongetje zweeft weer naar beneden, weer op de plank. Hij geeft toe dat hij toch wel een beetje bang was. Terecht krijgt hij een groot applaus!

Na de tijd nog een drankje in de foyer, daarna naar boven naar de Rabobank-foyer, waar ik nog (net als meer mensen) met Hans Klok op de foto mag. Cool!

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Je moet Javascript aanzetten in je browser om je aan te melden.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

@Queen_fennec Ik was er bij :)
RT @msdev: try { AimBottle(); } catch (OutputDirectionException e) { RealignOutput(); } finally { Drink(); } // #DevHumor https://t.co/XjSU
RT @PerfectDashbrd: Two Months Later, Over 115,000 Drupal Sites Still Vulnerable to Drupalgeddon 2 https://t.co/nCUBPTDQsE #Drupal #Securit…
RT @iamdevloper: "For every action, there is an equal and opposite reaction." Basically, for every CSS bug you fix, your client will find…
RT @michaeljackson: #TodayinHistory: Tickets for the 1984 Victory Tour went on sale. They had to be ordered via mail with a money-order inc…