post-header-photo

Guns ‘n Roses in het Goffertpark in Nijmegen, 4 juli 2018

Vorig jaar in het Goffertpark in Nijmegen, net als vele Wergeasters, een top-dag gehad (link). Mooi weer en een optreden van oude jeugdhelden, Guns n’ Roses. Je denkt dan, misschien komen ze later nog een keer langs, dan is het zeker de moeite waard om nog een keer te gaan. Misschien hebben de mannen geld nodig, of hebben ze er zelf ook lol in (ik denk beide), maar eind 2017 werd bekend dat ze in 2018 weer gaan optreden, dezelfde tour. Ok, daar wil ik dus bij zijn, dus een kaartje gekocht. Een paar weken voor het concert zie ik dat er ook nog eens een goed voorprogramma is, Gojira en… Volbeat! 

Deze week mijn parttime-middag maar even omgewisseld. Woensdagmorgen gewerkt, lunch en daarna in de auto naar Nijmegen. Om 13.00 uur die kant op, korte broek aan want het is nog steeds mooi zomers weer, het rijdt lekker door (in de lupo omdat op het dashboard van mijn auto een niet gewenst lampje brandt) en ik kan weer op mijn vaste plekje parkeren. Rond 15.10 uur ben ik in het Goffertpark (loop weer achter Friezen aan die kant op), de hekken zijn nog dicht, we mogen nog een uurtje wachten. Lekker in de zon zitten wachten tot het zover is. De hekken gaan aan de kant, dan duurt het nog even tot de hekken voor de entree ook open gaan. Kaartje scannen, fouilleren en binnen. Ik heb mijn zonnebril op, gewone bril in mijn broekzak gedaan. Als ik die eruit haal blijkt er een schroefje uitgevallen te zijn.. en ook het linkerglas. Nog even gezocht, maar die is nergens meer te vinden. Ai. Maar goed, de zonnebril kan nu nog op, dus eerst muntjes kopen.

Eerst een sanitaire stop, daarna een biertje bij de bar halen. Via de sociale media zie ik dat de andere Wergeasters ook gearriveerd zijn. Als ik richting het podium loop zie ik dat er een auto staat. Verrek, de Giel-Mobiel met Giel Beelen. Vorige week heb ik de auto ook gezien, toen bij de Arena, ik was toen bij een concert van Nickelback in de Ziggo Dome. Ditmaal zit Giel zelf in de auto plaatjes te draaien. Helaas loopt de muziek op zijn boxen niet synchroon met de muziek zoals die uit de grote boxen van het podium komt, dus ik loop maar door.

Dit is het schema:

16.00u – Deuren open
17:30u – Gojira
18:00u – Pauze
18:20u – Volbeat
19:05u – Pauze
19:30u – Guns N’ Roses
23:00u – Verwacht einde

Ik sta redelijk vooraan, dit keer meer naar de rechterkant, iets dichter bij dan vorig jaar. Gojira is een “bak herrie”. Niet echt mijn ding. Volbeat echter wel. Ze spelen Lola Montez, Still Counting Devil’s Bleeding Crown, Seal the Deal, Sad Man’s Tongue en meer nummers. Dat kleine uurtje dat ze spelen vliegt voorbij. Na de pauze krijgen we wat videobeelden, met onder andere een tank die granaten afschiet. Veel mensen beginnen te filmen, maar ik vermoed dat het net als vorig jaar een behoorlijk lang intro is (en dat is ook zo). Uiteindelijk krijgen we ongeveer 3 uren lang Guns n’ Roses. Welcome to the jungle, November Rain, een lange gitaarsolo van Slash (geweldig!), sweet child o’ mine, Civil War en zoveel meer. Aan het einde komen ze weer terug en krijgen we nog Knockin on Heavens door en Paradise City. Afsluiting met vuurwerk en dan rond 23.00 uur is het echt gedaan. Ook dit is voorbij gevlogen. Ik heb mijn zonnebril al even af gedaan, maar doe deze toch maar op om scherp zicht te houden. Het maakt de boel niet echt donker, dus het is wel te doen. In de mensenmassa loop ik terug naar de auto, waarbij ik snel weg kan rijden en we in tegenstelling tot vorig jaar geen filevorming hebben. Ik kan in één keer doorrijden naar huis. Rond 00.15 uur ben ik weer thuis. 

Stel, de tour gaat nog een jaar door en ze staan er in 2019 weer. Zou ik dan nog een keer gaan? Het antwoord is ja! Axl is nog prima bij stem, Slash en de andere muzikanten spelen top en de nummers zijn nog steeds goed. Wie weet 🙂 

Foto’s staan hier: album