post-header-photo

Slava Snowshow in de Harmonie op 8 september 2019

Mijn eerste voorstelling in seizoen 2018/2019 zou dinsdag 11 september zijn, naar Dokter Pol, maar in de krant en op de radio wordt lovend gesproken over de komende voorstelling van een clown, de Slava Snowshow. Dus een kaartje geboekt voor de zaterdagavond, 8 september. 

De voorstelling begint ten opzichte van de andere voorstellingen die ik bezoek vroeg, 19.30 uur. Een volle zaal, zowel zaal als balkon. Deze avond waren er ook veel ouders met kinderen, vooral daarvoor is dit een perfecte voorstelling. Naast me zaten wat jonge kinderen die fluisterend zich afvroegen wat de clowns deden en waarbij de grote broer zo nu en dan “stttt… stttt!” deed. Het podium heeft een paar doeken die naar beneden hangen, die ook in de show gebruikt worden. Zo heb je de “hoofdclown” en de clown die hem wat volgt die op een bed zitten, bezem aan de voorkant gebonden, groot laken als zeil, waardoor het een soort schip is. Je hoort het ruisende water. Het neerhangende doek is de boeg van een groot schip waar ze bijna tegen aan varen. Daarna gaat er nog een andere clown over de grond, die een haaienvin op heeft. Later heb je een rustig muziekje, vervolgens komen dan een paar andere clowns naar voren met stevige muziek en dan weer wegrennen. Leuk element is ook dat ze met kleine stappen lopen. Of dat de “volgende clown” zowel links als rechts een grote flap aan zijn muts heeft en zijn hoofd dus naar links draait als hij langs de andere clown loopt. Net voor de pauze gaat er een groot net over het publiek en zien we op het podium een joekel van een spin, we zitten in zijn web…. 

Als de pauze afgelopen is gaan we terug naar de zaal. Een aantal clowns zijn een soort pauze-act aan het opvoeren, ze klimmen over de stoelen op de eerste rijen (ook tijdens het 1e deel van de voorstelling trouwens), ze hebben een paraplu met een flesje water erop, waardoor niet iedereen het droog houdt. Ik zit prima zo bijna achterin de zaal 😉

Tijdens dit deel krijgen we nog de supersneeuwstorm (grote lampen, grote windmachines, flinke hoeveelheden papiersnippers vliegen de zaal in). Daarbij draaien de doeken om, zodat je de witte kant ziet en je echt het gevoel hebt (mede door de koude windmachines) dat je midden in een winters landschap zit. Die snippers zul je later nog vaker voorbij zien komen, zo zie ik in de Ziggo Dome soms nog wel eens een stukje confetti naar beneden vallen, bij de show van Dr. Pol, de dinsdag na deze zaterdag, valt er ook nog een snipper naar beneden. Laatste deel is dat er allemaal grote ballen (echt groot) de zaal ingaan en daar heen en weer gestuiterd worden. Een staande ovatie voor alle clowns. Vooral voor ouders met kinderen een aanrader om te bezoeken!

Officiële website: https://slavasnowshow.com