post-header-photo

Flip Fabrique met Six in de Harmonie op 4 februari 2023

Zo nu en dan ontvang ik van De Harmonie mails over voorstellingen die binnenkort gespeeld worden. Deze keer viel mijn oog op Flip Fabrique, acrobatiek, een beetje circus-achtig met daarbij ook nog een verhaal. Even doorgeklikt en daar de trailer bekeken, toen was ik verkocht: kaartje geboekt!

Trailer:

Ik heb wel wat met het circus, in 2018 had ik Ockhams Razor Circus in de Harmonie gezien (link), in 2021 en 2022 zat ik in de circustent van Hans Klok: link.

De show begint met de binnenkant van een huis. We horen de donder van het onweer en de regen vallen, een kalende man met bril en pet komt binnen met een brief. Hij gaat zitten en is een beetje onhandig. Later doet hij een pruik op en is hij niet meer “Robert” maar “Robért” en doet onder andere een koorddans-act. Een andere gast die binnen komt heeft een grote snor en een dame die binnen komt is zijn vriendin. Ze komt binnen met een bloem. Later komt dat weer terug in een scene, doordat de onderdelen van het huis omgedraaid worden en we de buitenkant zien, we zien hoe hij haar een bloem geeft, zij die weigert, maar hij die later buiten het raam legt en zij die dan wel pakt. Hij doet ook de act dat hij vanaf “de muur” op de trampoline stuitert en zo op een stoel staat, dan weer op het ene deel van de muur zit en dan weer op het andere. De vriendin is superlenig, staat op steunen, benen de lucht in, soms op 1 hand staan. Wat. een. kracht. Er is nog een andere gast, beetje Italiaans, Spaans die met ons (het publiek) nog even de scene doet van Freddy Mercury/Queen van Live Aid. En er is nog een jongedame die niet helemaal goed in haar vel zit, ze heeft een heupflesje drank, maar met haar gaat het ook steeds beter door alle acrobatische capriolen. Zo heeft ze een aantal batons en krijgen we een goede twirl-act te zien. En ook in een grote hoepel, superknap hoe je daarin “staat”, niet op de grond valt en allemaal acrobatische toeren kunt uithalen.

Het verhaal had ik even snel doorgelezen, voor de volledigheid heb ik het hier onder nog even toegevoegd.Ik heb het daarom niet exact zo ervaren als wat hieronder omschreven wordt. Omdat elke keer als iemand via de telefoon “met het huis sprak” werd er een jaartal genoemd. De man met de snor of de Spanjaard/Italiaan kreeg 1976 te horen, de dame met het heupflesje drank rond 1959 volgens mij. Het lijkt er dus eerder op dat de verschillende bezoekers in “hun eigen tijd” het huis bezoeken.

In ieder geval, de voorstelling duurde anderhalf uur en was zeker de moeite waard! Als ze nog een keer in Nederland optreden (ze komen uit Canada) ga ik zeker een kaartje kopen!

Een staande ovatie voor de ploeg, daarna meldt de “heupfles-dame” dat dit de laatste keer voor “snorremans en zijn vriendin” was, dus ze krijgen nog een presentje.

Na de tijd nog een biertje en een Skuumkoppe en even “mensen kijken”.

Flip Fabrique heeft een eigen website: link. En daar staat ook nog een filmpje van Six: link.

Omschrijving op de website van De Harmonie:

Op een stormachtige avond ontvangen vijf vreemdelingen een mysterieuze uitnodiging. Deze leidt ze naar een oud en verlaten huis midden in het bos. Een zeer merkwaardig huis, met een eigen persoonlijkheid, dat kan praten en aspecten van de vijf vrienden onthult waarvan ze niet wisten dat ze het in zich hadden. Er zijn obstakels te overwinnen, maar er is ook plezier en fantastische acrobatiek! Met vijf fenomenale acrobaten, waaronder Jamie Adkins en Jacob Grégoire.

Vijf vreemdelingen, vijf uitnodigingen en één vervallen huis. De vijf gasten zullen snel ontdekken dat het huis een geheel eigen ziel en persoonlijkheid heeft. Wanneer je uitgenodigd bent door dit huis en je de drempel overstapt, bekruipt het vreemde gevoel je dat het huis je al kent, van top tot teen. Tijdens je verblijf spreekt het huis met je, neemt je bij de hand en laat je zien waar je toe in staat bent. Je ontdekt waanzinnige dingen over jezelf waarvan je niet wist dat je ze in je had. Terwijl het huis en zijn monitors je onderwerpen aan hindernissen, is er genoeg ruimte voor plezier, gejuich en geweldige acrobatiek.

Doe mee met meester illusionist Jamie Adkins en zijn vrienden voor deze fantastische komedieshow vol acrobatiek van FLIP Fabrique, waar magie het alledaagse overneemt en vindingrijkheid altijd centraal staat!

Er zijn slechts zes graden van verwijdering (six degrees of separation) tussen ons allen op deze aarde. Gezien er vijf mensen op het podium staan, zou het kunnen dat jij – de zesde persoon – de ontbrekende schakel bent?

FLIP Fabrique wil graag het Canadese Council voor de Kunsten, het Conseil des arts et des lettres du Québec en de stad Québec bedanken voor hun financiële steun.

Cast: Jamie Adkins, Jacob Grégoire, Dylan Herrera, Camille Tremblay & Méliejade Tremblay Bouchard
Concept: FLIP Fabrique
Co-concept bedenker: Jamie Adkins
Artistieke directie: Bruno Gagnon
Regisseur: Olivier Lépine
Vormgever decor: Julie Levesque
Kostuums: Camila Comin
Lichtontwerp: Bruno Matte

Publieksreacties op Attrape-moi (2016):
“Wauw!!! Spectaculair, geestig, origineel en vol vaart.”
“Geweldig, zoiets heb ik nog nooit gezien.”
“Van deze groep wil ik geen show meer missen.”