post-header-photo

Peter Heerschop en Viggo Waas in de Lawei op 1 december

Op 1 december staan Viggo en Peter in de Lawei met hun voorstelling “er gaat nog iets heel moois gebeuren”. Meestal ga ik voor een voorstelling nog even voor een drankje naar Hopper, maar omdat deze om 20.00 uur is, doe ik dat niet meer. Peter en Viggo maakten deel uit van NUHR (niet uit het raam) en daar heb ik voorstellingen van gezien in 2014, 2016 en 2018. In 2021 heeft Viggo een herseninfarct gehad, daar komen ook elementen van terug in deze voorstelling. Hoe Peter voor hem gezorgd heeft. Hoe Viggo in het ziekenhuis blij is met de mensen die om hem geven. Familie. Peter: “en wie nog meer?” en hoopt natuurlijk dat Viggo zijn naam zegt. Maar nee, eerstvolgende is de “personal trainer” die erbij was toen Viggo het infarct kreeg.

Zo is er ook een scene waar ze zaken met elkaar bespreken (de echtelijke ruzie). En dat doen ze boksend. Viggo: “je mag hard slaan, want de neuroloog vindt dat prima”. Vervolgens wordt daar best wel hard geslagen (of tenminste zo klinkt het) en denk je toch: nou, beetje rustig aan. Zo krijg je nog een extra dimensie bij deze scene. 

Een scene waarin ze een bepaalde scene uit het theater spelen (met hun bolhoeden op), gebaseerd op Wachten op Godot. Een scene waarbij Peter met het dagboek van de moeder van Viggo komt en daar stukken uit voorleest (dat Viggo zijn moeder Peter veel leuker vond dan haar eigen zoon). Toevallig heeft Viggo ook nog een brief van de moeder van Peter waarbij het net andersom is.

En dan nog de scene waarin Peter weer naar de disco gaat. Uhm, de club. En daar met een jongere dame probeert aan te pappen. Ze dansen samen en dan zegt ze dat haar vriend achter de bar staat. “Die kleine?”. “Nee, die daar naast.” Hele grote vent natuurlijk 🙂 Vervolgens staan ze buiten te roken en komt het gesprek op haar moeder die ook nog single is. Dat wordt ‘m dan ook niet.

Een mooie voorstelling, hopelijk volgen er meer!