post-header-photo

Kim Wilde met de Greatest Hits Tour in Neushoorn op 22 november 2022

In 2019 ben ik voor het eerst in Neushoorn geweest, toen trad Luminize op: link. Sinds die tijd heb ik de website wat meer in de gaten gehouden en zo ga ik dit jaar er 2x naar toe. Op 3 juni traden de Animals op: link en op 22 november (eindelijk) Kim Wilde. Ik zeg eindelijk, want ik heb in 2020 het kaartje gekocht voor 20 november 2020, dat werd 11 november 2021. Toen ik naar de Mavo ging (1989) had ik een pop-agenda (popfoto volgens mij?), waar alle bekende artiesten van die tijd in stonden. Prince, Michael Jackson, Madonna, Sade, Rick Astley en ook Kim Wilde. Ik denk dat daar mijn liefde voor mooie blonde vrouwen ontstaan is 🙂

Cambodia, You Came, Kids in America. Als het leven weer wat “normaal” is, dan ben je redelijk snel vergeten “hoe het ook alweer was”. Want in 2021 zaten we nog met afstand houden, geen concerten. Gelukkig konden we toen via Facebook het online thuisconcert van Kim volgen: Facebook-video.

Het is een lange dag, want deze dag ben ik om 5.00 uur opgestaan, 6.00 uur zat ik in de auto naar Amsterdam: in de Beurs van Berlage wordt Elastic ON gehouden, verschillende sprekers die over Elastic gaan praten. Daarmee kun je onder andere supersnel zoeken in grote datasets. Dat is om 16.30 uur afgelopen, weer naar huis, eten en dan naar Leeuwarden. De start van de show is om 20.45 uur, verwacht einde is 23.00 uur. Rond 20.40 uur sta ik bij de bar om een biertje te kopen, we horen dat Kim start met haar concert en exact om 20.45 uur begint de show. En kan ik me nog net een beetje in de “grote zaal” wurmen. Want die is bomvol! De zaal is vol, op het balkon staan zo te zien ook veel mensen.

Dat was het enige minpuntje, zelfs bij Qlimax heb je iets meer bewegingsruimte dan hier. En als je dan ruimte maakt voor mensen om door te lopen, maar die gaan vervolgens op jouw plek staan, dat is zoals Jochem Myjer zegt: “een irritatiefactortje”. Maar voor de rest: top-avond! De bekende nummers. Maar ook een paar covers, zoals Pop Muzik van M (uit 1979) en een nummer van de Bee Gees.

De show zou afgelopen zijn om 23.00 uur, maar dat is 22.30 uur. Jammer voor dat halve uurtje muziek, maar op zich voor mij wel fijn omdat het een lange dag was. Nog even een biertje en “mensen kijken”, zo zie en praat ik nog even met Folkert Sinnema (mede-Wergeaster), die al 4x een optreden van Kim Wilde gezien heeft, ook in de 80-er jaren. En ik zie nog mijn oud basisschool-klasgenoot Peter Weijer lopen, nog even de hand geschud, maar daarna snel naar huis: onder de wol. Meteen in slaap gevallen en de volgende dag een uur te laat wakker geworden: en pas na een half uur ontdekken. Dan weet je dat de dag ervoor epic was!

Promo voor de tour: Facebook-filmpje.

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.