post-header-photo

Luminize in Neushoorn op 1 november 2019

Op 9 december 2017 ben ik bij het concert van de Golden Earring in de Ziggo Dome geweest. Het voorprogramma werd verzorgd door Luminize (link). Deze Kroatische dames maken een puik stukje muziek, later kom ik erachter dat ik ze al eerder gezien heb, tijdens de laatste Roekrock in Weidum. Dus toen ik begin juni dit jaar zag dat ze zouden optreden in Neushoorn in Leeuwarden (1 november), heb ik meteen een kaartje geboekt. Het voorprogramma wordt verzorgd door Moor Park (link).

Een tijdje later blijkt dat de volgende dag, 2 november, Tweakers in Hilversum wederom een event heeft over security en privacy wat me interessant lijkt (het event uit 2018 was boeiend: link) en heb ik ook daar een kaartje voor gekocht. Dus nog even getwijfeld, ga ik wel naar dit concert, maar de tijden vallen mee, het voorprogramma is van 20.45 tot 21.30, Luminize speelt van 22.00 tot 23.15 uur. Het voorprogramma skip ik, dus rond 21.35 uur ben ik binnen.Bij de garderobe mijn jas inleveren en bij de eerste zaal mijn kaartje laten scannen, daar krijg ik een stempel op mijn pols. Als ik naar binnen ga denk ik “dit is best wel klein”. Ik had een hele grote zaal verwacht, maar deze is “smûk”. Er zijn ook niet heel veel mensen, ik hoor nog net de laatste tonen van Moor Park die hun laatste nummer spelen. Bij de bar hoor ik dat ik niet met cash kan betalen, daarvoor moet ik bij de kassa een bonnetje halen (of met je pinpas betalen). Omdat er nu toch geen muziek speelt loop ik terug naar de ingang en lever daar 10 euro in, ik krijg daar een kassabon met QR code voor terug. Bij de bar gaat er dan voor een biertje 2.50 euro vanaf, dat werkt best wel goed!

Rond 22.00 uur begint het optreden van Luminize. Ze spelen nummers van hun album All or Nothing en er komen ook nog een paar covers voorbij. De zangeres doet in haar eentje een akoestisch nummer, dat gaat redelijk goed, alleen hoor je nog wel wat muziek uit een ander deel van Neushoorn, Bökkers speelt namelijk deze avond hier ook!

Mijn favoriete nummers Kill it with love en F*ck You komen voorbij, dat uurtje optreden gaat (te) snel voorbij. Na de tijd nog even een CD gekocht om in de auto mee te bléren.

De dames vragen ons om hun te volgen via de Sociale Media, waaronder Youtube, waar ze elke zondag een nieuwe cover online zetten: https://www.youtube.com/channel/UCYLoSRvy821bSKyNzLECyxg, directe link naar de cover-playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLXXFHAS1hwJZnfMR85Cq4E3zDPfmOS7Ao

Hieronder nog even een impressie van de dames uit The Voice of Holland:

Mijn Youtube-playlist: link

Foto’s staan hier: album