post-header-photo

Frontm3n in de Harmonie op 24 november 2022

Als “kind uit de jaren 70” vond ik de muziek uit de jaren 80 en 90 super. Maar later kwam daar ook wel de oudere muziek bij. Ik kan nog steeds los gaan op hardstyle en andere muziek, maar nummers van Elvis, muziek uit de 60-er jaren van Beach Boys, Bee Gees en anderen, ik vind het fijn om er naar te luisteren. Dus toen ik in de gids van de Harmonie las dat Frontm3n op zou gaan treden, een gelegenheidscombinatie van de zangers van De Hollies (wel eens van gehoord), The Sweet (ook wel eens van gehoord, maar zo geen nummer in gedachten) en de zanger van 10CC (daar ging wel een belletje rinkelen, I’m not in love schoot mij meteen in gedachten) heb ik een kaartje geboekt.

Dus op 24 november zit ik in de Middenzaal in de Harmonie bij het optreden van Mick Wilson (10cc) en Pete Lincoln (The Sweet). Peter Howarth (The Hollies) is er niet, hij heeft andere verplichtingen. Zijn vervanger is Robert Hart (zanger van Manfred Mann’s Earth Band, Bad Company). De zaal is voor de helft gevuld, op zich wel spijtig, want het is een heerlijk relaxte avond, de mannen spelen op akoestische gitaar (alleen Mick speelt zo nu en dan op elektrische gitaar). Ze spelen nummers van de bands waar ze bij spelen, maar ook eigen werk. Dat ze deze combi hebben komt doordat ze in de band van Sir Cliff Richard zaten. In de hal van de Harmonie staat een stand waar wat spullen verkocht worden, onder andere CD’s van Frontm3n. Ik heb er ook één gekocht en laten signeren door alle 3 zangers.

Top-avond, via de onderstaande Youtube-playlist kun je nog even een aantal fragmenten zien/horen (tenminste, zolang er geen auteursrechtenclaims komen). Ik wist niet dat Dreadlock Holiday van 10CC was!

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.