post-header-photo

Church of Cash in Bolwerk Sneek op 20 november 2022

Bij het doorbladeren van het programma van Theater Sneek kom ik ook de concerten tegen die in het Bolwerk gegeven worden. En één daarvan is Church of Cash, een tributeband van Johnny Cash. Iemand wiens muziek ik wel kan waarderen.

Deze band is in 2010 opgericht in Honolulu in Hawaii en als je het filmpje start zonder te kijken denk je: “dat is ‘m zelf!”.

Op 20 november vertrek ik rond 14.00 uur richting Sneek. Op de aankondiging stond 15.00 uur. Voor de rest niets, dus niet wanneer het afgelopen is, pauze (?). Maar goed, we zien wel. Rond 14.40 uur staat mijn auto op het Veemarktplein en loop ik naar het Bolwerk. Ik ben één van de eersten, de deur is nog dicht. Die gaat pas om 15.00 uur open. QR van je ticket scannen, jas bij de garderobe inleveren en daarna maar een biertje (thee/koffie is er niet, het is best wel koud buiten, dan maar laten opwarmen door de alcohol). Langzaam maar zeker komen er steeds meer mensen bij en rond 15.45 uur beginnen we. Ik heb nog een paar concerten hier gepland, dus ik weet nu dat ik in ieder geval niet eerder aanwezig hoef te zijn.

De zanger zegt dit het laatste optreden van de tour is en dat ze hier altijd komen: dit is de 6e keer. En volgend jaar komen ze hier weer, dus zorgen dat ik dan ook weer een kaartje heb. Want het zijn virtuozen. Niet alleen de zanger, maar ook de gitaristen (rechter voor ons is een Siciliaan) en de drummer die een lekker potje mee slaat. Big River, I Walk The Line, Jackson (zingt nog een dame mee met dit nummer), Solitary Man, Ring Of Fire, een nummer waarbij de zanger ook nog 2 mondharmonica’s bespeelt, Hurt, Folsom Prison.

En nog een weetje, de zanger meldt dat San Quentin hier een grote hit is, maar in Amerika dus “helemaal niet”.

Ergens rond 16.30 uur start de zanger met “One more song” en dan wordt er weer een nummer gespeeld. Dus ik denk: gaan ze nu al stoppen? Maar dat blijkt een gimmick te zijn, het volgende nummer start ook met “one more song”. En zo gaan we nog een aantal keer door. Tot de mannen wel van het podium gaan. Maar ze komen weer terug en houden uiteindelijk om 17.30 uur op.

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.