post-header-photo

Kensington in de Ziggo Dome op 3 september 2022

In 2017 ben ik voor het eerst naar Concert at Sea geweest (link). Afsluiter van die avond was Kensington. Ik kende die band toen nog niet zo goed, maar kon de muziek wel waarderen! In 2019 waren ze het voorprogramma van Bon Jovi (link). Ik zou dit jaar (2022) Kensington weer bij Concert at Sea zien, maar omdat het toen hoosde ben ik natgeregend eerder naar het hotel terug gegaan. Nu had ik nog een kaartje voor het concert van 7 november 2020, wat door de corona-pandemie doorgeschoven is naar 3 september 2022. Zanger Eloi Yousseff vertrekt bij Kensington, dus het is een mooie manier om afscheid te nemen.

Op 3 september stap ik om 15.30 uur in de auto en kan 17.16 uur de auto parkeren op P2. Daar lijkt het ook bijna wel een circuit, de normale ingang afgezet en via de rijbanen tussen de parkeerplaatsen (die vol zijn) rijd je uiteindelijk naar een plek redelijk vooraan (bij de uitgang). Dus even een stukje lopen (in de hitte, want de zon brandt goed), maar dat is geen probleem, want rond 17.35 uur sta ik met een biertje bij Baco, zo’n beetje mijn stamcafé aan het worden. Geen nummers van Kensington uit de speakers, maar Amsterdamse/Hollandse hits, in de Arena is Ajax namelijk tegen Cambuur aan het voetballen. Het is al 2-0 voor Ajax en zo nu en dan hoor ik het publiek juichen: nog 2 goals voor Ajax erbij. Het stadion stroomt leeg en flink wat supporters besluiten om nog even een drankje bij Baco te doen. Supergezellig allemaal!

Rond 19.15 uur ga ik naar binnen, mijn fleece-jack in een kluisje, wat saldo op mijn wallet storten en daarna bij de La Place even een broodje scoren. Deze mee naar de tweede verdieping en daar een beetje rondhangen. Ik koop een cola en ga eens even kijken op welke plek ik zit. Vak 208, rij 4 en dan een aantal stoelen vanaf de hoek. Als ik naar het podium kijk lijkt het alsof ik exact in het midden zit. Voorprogramma is van de Paceshifters, Goeie beats op het drumstel, maar voor de rest niet heel boeiend. Rond 20.30 uur is dat klaar, nog een half uurtje pauze tot Kensington begint. De jongedame naast mij besluit om nog wat drinken te halen, ik besluit haar te volgen, dan hoeven de mensen in de rij maar 1x op te staan. Nog een colaatje, ik wacht even op mijn buurvrouw zodat ze achter mij aan kan lopen en de mensen in de rij dus wederom maar 1x op hoeven staan. En dan is het 21.00 uur: de show begint!

Tijdens de nummers wat foto’s maken en wat korte video-opnamen, maar ook weer niet te veel, want je wilt het concert juist bewust mee maken en dat doe je niet met een schermpje voor je hoofd. Geweldig concert! Eloi vraagt of er ook nog mensen de volgende dag bij het allerlaatste concert komen, er steken mensen hun hand op en eerlijk gezegd had ik daar best nog wel een keer voor naar Amsterdam willen rijden. Prima rock/slagwerk, zang. Benieuwd of er een nieuwe zanger komt (en de band een doorstart krijgt), want op Wikipedia zag ik dat al eerder een drummer opgestapt en vervangen was. Na een sanitaire stop nog even op de bank zitten met een (gloeiend hete) cappuccino en choco-koekje en daarna op de eerste verdieping aansluiten in de rij. Geen t-shirt, maar wel een gesigneerde “best off” CD gekocht. Op P2 aangekomen zijn al heel veel auto’s weg en kan ik voor de verandering zo wegrijden. Door de polder weer naar huis, rond 1.20 uur weer thuis!

Foto-album: link

Youtube-playlist: link

Set-list staat hier: link

En voor de volledigheid ook hier:

01. Streets
02. All for Nothing
03. Done With It
04. War
05. Bats
06. Regret
07. Words You Don’t Know
08. Island
09. Insane
10. Control
11. Uncharted
12. Sorry
13. Chronos Pt. 1
14. Chronos Pt. 2
15. Perfect Family Day
16. Little Light
17. What Lies Ahead
18. Bridges
19. Riddles
20. Do I Ever
21. Home Again
22. St. Helena
23. No Me