post-header-photo

Bee Gees – Night Fever in De Harmonie Leeuwarden op 19 april 2019 met the very best of the beegees (reprise)

In 2015 heb ik al eens een tribute-band van de Bee Gees in de Harmonie gezien, dat waren the Irish BeeGees (link). Hoewel de mannen een beetje van “voor mijn tijd” zijn, is het prima, aanstekelijke muziek. Aangezien mijn moeder de muziek ook prachtig vindt hebben we beide deze voorstelling van Night Fever bezocht. Was er bij die tribute-band in 2015 een 3-kwart gevulde zaal, bij deze band zit de zaal vol en ook de balkons zitten vol: uitverkocht!

We hebben de “3 broers”, een drummer en 2 gitaristen. Voor de pauze Massachusetts, You should be dancin’, Grease, Jive Talkin’, Spicks an Specks, Heatbreaker en nog veel meer nummers. Prima stemmen. Ze vertellen dat dit de tweede keer is dat ze in Leeuwarden optreden en dat ze het toeren inmiddels 12 jaar doen. 

Na een uur optreden is het pauze. Bij andere voorstelling is het drankje altijd inclusief, maar dat is dit keer niet zo. Dus lange rijen om cash te betalen (en daar komen weer de mensen met briefjes van 50 euro aan…). Goed leerproces voor De Harmonie, als ze nog een keer optreden dan het drankje meteen bij het kaartje in doen, want dit was een bende.

Na de pauze komt tussendoor nog een geweldige zangeres meezingen: Peti van der Velde. Op Facebook staat dit filmpje waar je kunt horen hoe ze klinkt: link. Woman in Love, Immortality, Tragedy en nog veel meer nummers. Ook een aantal akoestische, waarbij je dus kunt genieten van de prima samenzang van de 3 beegees. Na het “einde” volgen nog een paar toegiften en is het daadwerkelijk afgelopen. Een zeer geslaagde avond! En ik weet zeker dat ik naast de grootste fan de Beegees heb gezeten, want deze man had een leren jackie aan en zong zo nu en dan met zijn falset-stem mee. Geweldig om te zien hoe iemand 100% fan is en volledig in de muziek opgaat!

Mocht je fan van deze muziek zijn, dan raad ik je aan om een kaartje te kopen voor de voorstelling op 12 mei in de Lawei in Drachten. Net stinne, mar hinne!

Hierbij de link naar de tour-agenda: link.

Nog even het promo-filmpje voor een indruk:

En nog even het linkje naar hun optreden bij Tijd voor Max: youtube-link.