post-header-photo

Irish Bee Gees – Night on Broadway

Woensdag 30 september ga ik in de auto naar de Harmonie in Leeuwarden, deze avond treden de Irish Bee Gees op. Zoals bij de meeste theaterconcerten is de opkomst redelijk, de balkons blijven leeg en de zaal is voor driekwart gevuld. Achteraan het podium staat een scherm waar beelden van een interview met de “echte” Bee Gees wordt getoond. Om 20.15 uur gaat dat uit, wordt het donker en komt de band op. Een slagwerker, gitarist, toetsenist en de 3 “Bee Gees” die afwisselend op gitaar spelen of ook op het keyboard mee spelen. Tussendoor nog een aantal keren wat beelden tussendoor van onder andere Grease. Eindelijk weer een show waar wel een pauze tussendoor is, dus lekker een biertje tussendoor en dan door voor de tweede helft.

Mooie avond gehad, de mannen van deze coverband lijken qua uiterlijk redelijk op de originele Bee Gees en de “Barry Gibb” heeft ook een goed klinkende stem met het karakteristieke hoge stemgeluid. Genieten van Massachusettes, Words, I started a joke, Jive talkin’, You should be dancing, Stayin’ Alive, You win again, Immortality.

Even een zoekactie op Google levert een fragment op van ruim 9 minuten wat een indruk geeft van de show (deze opname is in Engeland gemaakt):