post-header-photo

2e kwartaal 2021: heb ik mijn takenlijst afgerond?

Op 21 februari heb ik een overzicht gemaakt met actiepunten die ik per kwartaal verdeeld heb (link). Omdat het tweede kwartaal van 2021 voorbij is de vraag: heb ik het gehaald? En dat betekent niet dat ik alles afgerond heb, 60% is voldoende. Omdat er 12 actiepunten gedaan moeten worden, zouden er 7 afgerond moeten zijn (tel ik als 7 punten);

Punt 1: Boek Design Patterns uitgelezen

Niet aan toe gekomen.

Punt 2: PC 130: V8 javascript engine van Google

Mee gestart, maar ook niet meer dan dat.

Punt 3: PC 132: Subsonic, database layer

Niet aan toe gekomen.

Punt 4: PC 132: Repository Pattern – 1 punt

Punt 5: PC 132: Active Record Pattern – 1 punt

Deze beide Design Patterns heb ik op mijn Techblog behandeld: link.

Punt 6: PC 132: Jekyll, een statische blog-generator – 1 punt

Het is de eerste statische blog-generator die in een podcast van Scott Hanselman besproken wordt, mijn oud collega Martijn de Boer gaf aan dat Jekyll traag en gedateerd is. Hij kwam met het alternatief: Hugo. Misschien dat ik later overstap, ik heb Jekyll in ieder geval bekeken, een techblog over geschreven: link en ook een eigen statische website gemaakt: tekenaar.dirkhornstra.nl

Punt 7: PC 133: api en tools van Microsoft

Niet aan toe gekomen.

Punt 8: PC 136: Chess, testen concurrent programmeren

Niet aan toe gekomen.

Punt 9: PC 148: Visual Studio uitbreiden met je eigen plugins

Niet aan toe gekomen.

Punt 10: PC 151: Fit en Fitness voor testen

Niet aan toe gekomen.

Punt 11: PC xx: Watir, een Ruby testframework

Niet aan toe gekomen.

Punt 12: PC 152: T4 editor, intellisense voor T-bestanden

Niet aan toe gekomen.

Helaas, deze keer niet gehaald, 3 van de 12 is slechts 25%.

Via mijn tijdlijn op Twitter teruggezocht waar ik dan wel mee bezig geweest ben.

Aardig wat voetbalwedstrijden van het EK gevolgd, we mogen/kunnen weer naar de bioscoop (en dat doe ik dan ook), migratie van de systemen bij TRES, picknicktafel in elkaar zetten. Wekelijks een tekening toevoegen op tekenaar.dirkhornstra.nl. Maar ook regelmatig wandelen (ik moet meer bewegen!) en dan luister ik naar podcasts van Scott Hanselman. Om bij te blijven moet ik er 10 per week beluisteren (een podcast duurt meestal rond de 45 minuten) en vervolgens plaats ik een samenvatting, gegroepeerd per 10 stuks, op mijn Techblog website. Ik lees de laatste tijd veel bibliotheekboeken. Maar goed, dan doe je dus “niets” achter de computer. Bezig om Zabbix in een Docker container te draaien (maar dat ding stopt dan op een bepaald moment, doet niet wat ik wil en uiteindelijk ben je er weer veel tijd aan kwijt). Hetzelfde geldt voor Umbraco Core, waar ik met een eigen site mee bezig ben, als je net even goed bezig bent is het ineens 23.30 uur en moet je de boel alweer afsluiten.

Maar goed, “don’t look back in anger”, vooruit kijken naar het 3e kwartaal. Er staan 15 punten op het lijstje. Ga ik voor de 60% dan zou ik 9 punten afgerond moeten hebben. Drie maanden is ongeveer 12 weken, omdat er ook nog 2 weken vakantie in zitten kun je wel zeggen dat ik per week eigenlijk 1 punt zou moeten uitvoeren. Ik zie trouwens dat ik 1 punt al afgerond heb, de Powershell-categorie op de website van Scott Hanselman heb ik in het 2e kwartaal al behandeld: link.