post-header-photo

Van LEGO kun je alles maken…

De tekst “van LEGO kun je alles maken” komt uit de reclame die vroeger gemaakt werd. Via een zoekactie gevonden op Youtube: link en je ziet daar dat gezegd wordt dat die reclame van 1984 is. De tijd dat ik in de doelgroep van LEGO viel. Veel gekocht, veel voor mijn verjaardag gekregen. Begonnen met een huis (ik tel de duplo even niet mee), de platen die wegen voorstelden (recht stuk, bocht, kruising), de motoren en busjes van de politie, een politie-boot. Later de ridders en een kasteel, toen kwamen de piraten, dus de kapitein met houten poot, oogkapje en haak, schatkist, roeibootje, palmboom, de papegaai en het aapje. En daarna nog door met het technisch LEGO.

Daar heb ik heel veel uren mee doorgebracht. Op mijn kamer, oude radio die ik van een oom gekregen had aan en naar radio 3 luisteren. Maar goed, op een bepaald moment wordt je wat ouder en “speel je niet meer met LEGO” en gaat het naar de zolder. En maar goed ook, want mijn computerhok staat vol met computers, mappen, papieren, boeken, cd’s en ander spul. Maar goed, LEGO was en is nog steeds supertof, dus ik volg nog wel een beetje wat er nu gemaakt wordt. Laatste keer dat ik wat met LEGO gedaan heb was de challenge van TRES in 2020: link.

Bij het opruimen van mijn mailbox kwam ik nog een mailtje tegen uit 2014, ik had me ooit aangemeld voor de nieuwsbrief van LEGO CUUSOO beta wat “LEGO Ideas” geworden is. En bij het doorklikken zie ik dat het (8 jaar na dato) nog steeds zo heet. Als iemand een cool idee heeft kan hij/zij het aanmelden via deze site en als maar genoeg mensen het leuk vinden, wordt het een echte LEGO doos.

Ik ben even aan het bladeren en kom deze coole items tegen:

  • De wachttoren uit de Middeleeuwen: link.
  • Het huis van Home Alone: link.
  • De BMW 635CSI: link.
  • Queen on stage: link.
  • Een Shell-popstation: link.
  • ZZ Top: link.
  • Het World Trace Center van New York: link.