post-header-photo

TRESFEST 2022 – Hamburg (13 t/m 15 mei)

TRESFest, eindelijk kon het weer. We zouden naar Ibiza voor de jubileumeditie, maar daar stak een pandemie een stokje voor…

Vrijdag 13 mei stapten we in de bus van Paulusma reizen en reden we naar Hamburg. Onderweg een bingo en ook nog een digitale heads-up. De presentaties zijn opgenomen, maar de presentaties zelf waren een soort analoge versie.
Van tevoren had dit mijn bloed al een beetje laten kriebelen, stel dat je met een soort app je presentatie kunt delen, dan hadden we allemaal op onze eigen mobiel mee kunnen kijken (iedereen heeft wel een mobiel en dus het “presentatie-scherm” bij zich). Maar goed, je weet wel hoe dit gaat, nog 20 andere dingen te doen, de donderdag voor vertrek de hele dag in Utrecht bij Teqnation, eerder een concert in de Ziggo Dome. Dus deze gaat op mijn hele lange “to do” lijst en hopelijk kom ik er nog eens aan toe.

In ieder geval, de reis loopt voorspoedig. Koffer droppen in de hotelkamer (Moxy), daarna naar de roof-top-party, dat is bij de Heritage. Hier lopen we naartoe, onderweg zie ik een “segeln schüle” en inderdaad: we kijken uit op binnenwater en daar wordt gevaren, gezeild en geroeid. Daarna gaan we eten bij restaurant Schifferbörse. Een “vintage” ingericht restaurant, veel houtwerk, oude schepen, lange houten tafels. Prima gegeten. Hierna de stad in, Reeperbaan. We gaan bij de Mash Up! Music Bar naar binnen. Het is wat krapjes, maar we blijven toch: de DJ speelt op zich prima muziek en het is supergezellig. De DJ moet trouwens nog wel even op cursus “hoe zet ik een goede break tussen nummer 1 en nummer 2”, want dat slaat nergens op “scratch… krrr…bambam”, maar goed. We hebben ons vermaakt! Tot laat, daarna met de taxi naar het hotel.

De volgende dag kunnen we het rustig aan doen, dus rond 9.00 uur in de rij voor het ontbijt. Iedereen wil rond die tijd ontbijten, daarom de lange rij. Maar goed, als je bij het lopend buffet bent en de broodjes kunt pakken en daarna kunt zitten en eten is dat geen probleem.

Met een paar collega’s overleggen we “wat gaan we doen”. Hier had ik nog niet over nagedacht, maar in februari stond er een artikel in de Telegraaf over Hamburg. Die pagina’s had ik even gefotografeerd. En zo zie ik dat er een Prototyp museum is met allemaal auto’s. Ziet er cool uit en is niet eens zo heel ver van het hotel af. Gisteravond hadden we al gezien dat overal huur-steps zijn, via een app en QR-code kun je die in gebruik nemen. Omdat je Apple Pay, Paypal of een credit-card moet koppelen (en niet iedereen dat heeft/kan) gaan een paar collega’s met de taxi naar het museum. Robin, Pieter en ik  gaan op de elektrische step. Echt een geweldige manier om je te verplaatsen, het rijdt heerlijk, stabiel. Bij het museum aangekomen zijn de collega’s er al, we gaan met zijn allen naar binnen. Daar blijkt dat het een prima keuze was. Prachtige auto’s, een kever, concept-auto’s, een Formule 1 auto uit 1950, maar ook de Jordan 191 F1 wagen van Michael Schumacher, waarmee hij in 1991 in Spa zijn eerste Formule 1 race gereden heeft. Onder in de kelder staan ook nog auto’s, waaronder Herbie.

Als we buiten komen zijn de steps weg, dus verder gelopen. Bij de Mc Donalds even wat eten. Jelle had zijn jas in het hotel laten liggen, dus bij C&A nog even een jas met flinke korting gescoord. Hierna onze fietstocht door de stad. De andere groep heeft een “senior”, maar die heeft wel veel verhalen, die van ons had niet zoveel te vertellen (tip, laat een Duitser gewoon in het Duits zijn verhaal doen, in het Engels moet hij naar de woorden zoeken). Meestal kan iemand in je groep het wel vertalen als er iets niet duidelijk is. We maken een foto van het standbeeld van piraat Klaus, we fietsen door de grote tunnel onder de Elbe door, we kijken bij het voetbalstadion van Sint Pauli (ongelooflijk dat we geen lekke band krijgen, allemaal glassplinters hier), we gaan door Speicherstadt. En een concertgebouw wat gebouwd zou worden tussen 2007 en 2011, uiteindelijk in 2016 opgeleverd is en 366 biljoen euro gekost heeft. Blij dat ik dat niet heb hoeven betalen 😉

Na afloop pakken Robin, Pieter en ik weer een step en rijden we naar het hotel. ‘s Avonds uit eten bij de Italiaan, Ristorante Alitalia, daarna in 3 grote limo’s naar de bier/beer-pong bar. Na een aantal spellen weer richting Reeperbaan en naar een Irish pub (of iets dergelijks, iets Iers). Boven wel iemand met gitaar, maar allemaal ruimtes, onder ook een grote ruimte met DJ en pumping beats. Ook hier weer supergezellig, meerdere collega’s die ook hier rondlopen, maar langzaam maar zeker loopt de boel leeg. Dus om 4.00 uur kijk ik eens om me heen, zie dat de DJ, nog een paar mensen en ik er nog zijn. Even een boks met de DJ voor zijn goeie sets, daarna loop ik naar buiten. Plan is om weer op de step naar het hotel te gaan, want dat is mij vandaag goed bevallen. Eerst een eind van het feest-gedeelte vandaan lopen, want daar staan ze niet. Maar met de app zie ik een eindje verderop een 3-tal staan. QR scannen, voetje erop, andere voetje afzetten, hendeltje aandraaien en daar rijdt Hornstra. Iets na 4.00 uur ‘s ochtends, het is alweer licht, de vogeltjes fluiten. Tijdens mijn route ook nog 2 polizei-wagens gepasseerd, blij dat ik geen blaastest hoefde te doen. Het is een beetje fris, maar voor de rest rustig in de stad, dus ik rij heerlijk relaxed terug naar het hotel. Om 4.30 uur daar aangekomen, zitten nog een paar collega’s in de lobby, dus nog even een biertje en daarna naar bed. Meteen in slaap gevallen, volledig door mijn wekker heen geslapen, maar wel op tijd weer wakker voor het ontbijt.

Koffer en met de ploeg weer in de bus, rond 15.30 zijn we weer in Heerenveen. Eindelijk begint de zon echt te schijnen en wordt het warm weer, afgelopen weekend was net als in Berlijn nogal koud, dun spijkerjackje en geen sjaal mee, als we weer eens naar Duitsland gaan is de wijze les: neem warme kleren mee! Maar wat een fantastisch weekend was het!