post-header-photo

The Analogues – Let It Be: Abbey Road in de Lawei op 19 mei 2022

Op 19 mei stonden The Analogues in de Lawei met Let It Be: Abbey Road. In 2018 stonden ze in de Lawei met het White Album, dat was mijn eerste bezoek aan The Analogues: link. Zoals ik toen al aan gaf, het klonk toen zo goed dat ik naar elk volgend concert zou gaan, dus bij deze de belofte gehouden.

Ik vertrek rond 19.00 uur en zit rond 19.40 uur in Hopper. De vorige keer had ik gezien dat ze een paar speciaalbieren verkopen, waaronder de Lagunitas IPA. Die haal ik bij de bar, maar ik ben al een beetje aan de late kant, voor mij rekent iemand het diner af, dus rond 19.50 uur heb ik mijn biertje. Omdat de voorstelling 20.00 uur begint drink ik dit biertje wat sneller op dan wat ik anders zou doen, want eigenlijk moet je rustig van je drankje genieten.

Meestal zit ik in de zaal, maar deze keer heb ik gekozen voor een plekje op het balkon. Eerste rij, richting zijkant. Omdat ik nog wat verkouden ben en zo nu en dan wat last van kriebelhoest heb, heb ik een paar Vicks Blue in mijn broekzak meegenomen, maar goed ook. Want een paar keer begint het irritant te kriebelen, met een Vicks achter je kiezen is dat gauw afgelopen.

Toevallig blijkt ook nog dat er nog 2 Wergeasters in de zaal zitten… naast mij! Van alle plekken die je kunt kiezen zitten we naast elkaar, wat een toeval.

Get Back, Let It Be, Here Comes The Sun en meer nummers. Na de pauze worden ook nog een paar nummers van de andere tours gespeeld, dus komt bijvoorbeeld ook “While my guitar gently weeps” voorbij. De samenstelling wisselt soms, dan komt er een zanger bij die net zo klinkt als de Beatle die de zang bij dat bepaalde nummer doet.

Ook deze keer weer, een fantastisch optreden, dus als ze met een volgend optreden in de Lawei (of ander Fries theater) komen, ben ik er weer bij.

De speellijst kun je hier bekijken, ze gaan hiermee dus ook naar het buitenland (België, Frankrijk, Engeland): link.