post-header-photo

Tom Jones in de Ziggo Dome op 6 juli 2022

Woensdag 6 juli naar mijn tweede woonkamer: de Ziggo Dome! Deze avond treedt Tom Jones op.

Om 17.48 staat mijn auto op P2. Eerst twee drankjes bij BACO en “mensen spotten”, over het algemeen een ouder publiek deze avond. Om 19.38 uur zit ik op mijn plek. Voorprogramma is van 20.00 tot 20.30 door “Ruben Hein”. Slome muziek. Had als een soort Michael Bolton kunnen klinken, maar dan moeten de nummers beter zijn. Het laatste nummer “Chase me over Quicksand” was het beste nummer van de band (meer van deze muziek maken en het wordt nog wel wat!). Bij veel van mijn filmpjes die ik online zet op Youtube komt wel zo’n copyright-notice, maar het enige filmpje van Ruben Hein wat ik in mijn playlist heb gezet wordt via de auteursclaim meteen offline gezet. Dus je kunt niet zien/horen hoe het was, maar zoals ik veel om me heen hoor: slecht voorprogramma, maar gelukkig een top-optreden van Tom Jones!

Om 21.00 uur start Tom Jones met zijn show. Alle hits komen voorbij, It’s not unusual, pussycat, sexbomb, Delilah, Kiss, Green green grass of home. Tom is nog steeds prima bij stem, zo nu en dan gaat hij even zitten, maar de meeste nummers zingt hij staand op het podium. En zo nu en dan komen er “nieuwe nummers” voorbij, die soms al uit de 60-er jaren dateren, maar nu “pas” op CD “Surrounded by Time” uitgegeven zijn. Nadat de band en hij van het podium gaan komen ze nog terug om 3 toegiften te spelen en nemen ze afscheid terwijl het publiek ze een staande ovatie geeft. Rond 22.30 uur is de show afgelopen. De man is inmiddels 82, maar heeft wel de intentie om nog een keer terug te komen. Mocht je een kaartje kunnen kopen: doen! Dan ben ik er zeker weer bij, wat een fenomeen!

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.