post-header-photo

Rolling Stones in de Johan Cruyff Arena op 7 juli 2022

Hoppa, gisteren naar Amsterdam voor Tom Jones, op 7 juli naar de Arena voor het uitgestelde concert van de Rolling Stones. Het concert zou 13 juni al gehouden worden, maar omdat Mick Jagger net voor het optreden positief testte op covid konden de aanwezige bezoekers (ik ook, eerder vrij genomen) weer naar huis. Maar goed, de gezondheid van deze (broze?) oude mannen is belangrijker, dus we doen een nieuwe poging! Om 16.00 uur vertrokken, rond 17.50 uur staat de auto op zijn plek. Hierna naar het plein, hier staan al flink wat mensen. Na een hotdog gekocht te hebben bij dezelfde stand als vorige keer ook nog even een biertje gekocht bij BLVRD 020, wat meer mensen doen.

Ik bedenk me dat mijn oordopjes nog in de auto liggen, die heb ik maar even opgehaald, want het galmt altijd flink in het stadion. Bij ingang M naar binnen, via de roltrap naar boven. Een glas cola en naar mijn zitplaats in vak 119, rij 5. Goed zicht op het podium!

Om 19.30 uur start het voorprogramma, Ghost Hounds speelt. Ik denk dat het gewoon deze week niet mijn voorprogramma-week is. Bij Rammstein niet, bij Tom Jones niet en ook deze band kan me niet echt boeien. Dus als iemand de rij uitloopt, loop ik er even achter aan (de mensen naast me moeten toch al opstaan voor deze persoon), even een sanitaire stop en nieuwe glas cola en terug naar mijn zitplaats.

Om 20.45 uur begint de show. Eerst op de grote schermen beelden van Charlie Watts toen hij nog drumde/speelde bij de Stones, hij is in 2021 overleden. Een mooie hommage. Daarna volgt een top-optreden. De bekende nummers. Mick die weer staat te swingen, dansen, bewegen en zingen op het podium. Keith Richards en Ron Wood doen nog 2 gezamenlijke nummers. Mick die zo nu en dan interactie met het publiek heeft, “gaat alles goooeeedd”, “we zain blai dat joellie bai ons concert zain en niet bai die van Frans Bauer”. Start me up, Paint it black, Sympathy for the devil, Satisfaction, Let’s spend the night together.

Rond 23.00 uur is het concert afgelopen. Bij sommige artiesten denk je: als ze weer optreden, dan koop ik weer een kaartje. En bij de Rolling Stones heb ik ook dat gevoel, zang/nummers klinkt nog steeds prima. Hoewel ik meer een “zittende bezoeker” ben denk ik dat ik bij een volgend concert wel een kaartje voor een sta-plaats ga kopen, want die harde plastic stoeltjes, je krijgt er een houten kont van. Aan het eind van de avond gaan ook de zittende mensen trouwens staan en mee klappen, want de muziek werkt nog steeds erg aanstekelijk.

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.

Set-list staat hier: link.

En hier voor de volledigheid ook nog even:

00. Charlie Watts Tribute
01. Street Fighting Man
02. Let’s Spend the Night Together
03. Tumbling Dice
04. Out of Time
05. Sweet Virginia
06. You Can’t Always Get What You Want
07. Living in a Ghost Town
08. Can’t You Hear Me Knocking
09. Honky Tonk Women
10. You Got the Silver (Keith Richards)
11. Happy (Keith Richards)
12. Miss You
13. Midnight Rambler
14. Paint It Black
15. Start Me Up
16. Gimme Shelter
17. Jumpin’ Jack Flash
18. Sympathy for the Devil
19. (I Can’t Get No) Satisfaction