post-header-photo

The Art of Aardman: Shaun the Sheep en vrienden in het Forum, Groningen

Op 7 juli dit jaar werd bekend dat de Aardman-studio’s zouden exposeren in het Forum in Groningen. Op 20 augustus begon de kaartverkoop, meteen een kaartje gekocht voor 26 september, 14.00 uur. In de auto naar Groningen, in de parkeergarage gestald en vervolgens naar het Forum gelopen. Ik was daar nog nooit geweest, wat een gebouw! Met roltrappen een aantal verdiepingen omhoog, daarna bij de balie mijn ticket laten zien (eerst een tijdje wachten, 1.5 meter afstand van je voorganger).

De Aardman studio’s zijn de studio’s waar Wallace en Gromit gemaakt is, Chicken Run en Shaun the Sheep. En nog veel meer zoals bij deze expositie te zien is. Op de eerste verdieping heb ik ongeveer een uur rondgelopen, daarna via een aantal trappen naar de volgende verdieping waar ik een half uur rondgelopen heb. Tekeningen, scenes (zoals in Shaun the Sheep waarin ze vermomd naar de stad gaan als mensen en 1 klein schaapje in de rugzak zit). In veel gevallen ook nog een scherm erbij waarbij je ook de scene kunt zien. En zo kun je ook een joekel van een piratenschip bekijken (5 meter hoog!). Maar even op Youtube gezocht of dat een serie of film (film dus) was, daar vond ik onderstaande trailer:

Je kunt hier mijn album bekijken, je ziet dan welke tekeningen, scenes en andere dingen je bij de expositie kunt bekijken: link.

Je kunt hier een kaartje kopen: link (doen!), je ziet daar dat je voor 2.50 extra je aanvullend met je ticket naar Storyworld kunt gaan waar nu een special over Pacman 40 jaar gehouden wordt. Je kunt daar de historie van Pacman bekijken en ook zelf proberen om een high-score op een arcademachine neer te zetten. Deze expositie is 3 oktober begonnen, ik was iets te vroeg met mijn bezoek, want ik had hier graag even een top-score neergezet 🙂