post-header-photo

Speel een multiplayer-game: Leroy Jenkins!

Omdat er niet zoveel gebeurt, maar even een fragment uit “de oude doos”. Ik zag op het werk een berichtje voorbij komen dat er een multi-player-game opgestart wordt. De laatste keer dat ik dat gedaan heb, is volgens mij dat ik met het kabeltje aan mijn gameboy Tetris tegen iemand anders speelde. Op de computer alleen maar single-player-games gedaan. En de laatste jaren eigenlijk helemaal geen spellen omdat ik er de tijd niet voor heb. Zo ligt hier nog een DVD van Duke Nukem Forever te verstoffen. Zonde, want we hebben zo lang op dat spel moeten wachten.

Als je tegen mij “multi-player” zegt, dan is het eerste wat in mij naar boven komt “Leroy Jenkinssssss!”.

Die kreet is afkomstig uit een Youtube-filmpje van een groep mensen uit World of Warcraft. Iemand neemt dat schijnbaar op en met zo’n groep staan ze de tactiek te bespreken. Het duurt Leroy Jenkins te lang, dus onder de yell “Leroy Jenkins!!!!” stormt hij naar binnen. OMG, he just ran in!