post-header-photo

Corona update april 2020

De algemene maatregelen voor de aanpak van het corona-virus zijn inmiddels verlengd naar 28 april. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

Het concert van Floor Jansen wat dus uitgesteld was naar 24 mei zal nogmaals verplaatst worden, een nieuwe datum moet nog bepaald worden. Dit geldt ook voor andere concerten/voorstellingen waar ik naartoe zou gaan: De Analogues, Roue Verveer, John Cleese, Lebbis en Paul Haenen. De Animals hebben een nieuwe datum geprikt: 22 januari 2021.

Aan het eind van 2019 heb ik besloten om in 2020 (nog) meer te gaan bewegen, dus ingeschreven voor Elfmeren-fietstocht, Elfsteden-fietstocht en de Slachte (wandeltocht van +/- 42 kilometer). De Elfmeren-fietstocht viel later al af omdat we met TRES naar Ibiza zouden gaan (ook dat is nu vervallen) en inmiddels is ook bekend dat de Elfsteden (waar ik voor uitgeloot was) en de Slachte niet door gaan. Nou ja, dan moet ik zelf nog maar wat kilometers gaan maken. Dat had ik al gedaan met mijn wandelkilometers, omdat mijn max qua lopen rond de 24 kilometer zit ben ik de afgelopen tijd al langere afstanden aan het lopen.

Dat er mensen zijn die nu maar wat op de bank hangen en alleen kunnen Netflixen, ik kan me dat niet voorstellen. Wat een luxe heb je als je zoveel tijd over hebt om dat te kunnen doen. Mijn dagen zien er in ieder geval wat anders uit. Omdat ik IT-er ben en onze systeembeheerder de zaakjes tip-top in orde heeft werken mijn collega’s en ik elke dag vanuit huis. Het zijn dus “gewone” werkdagen zonder de reistijd. ‘s Avonds nog even een blokje omlopen omdat je nu nog minder beweegt dan anders (dan liep je nog van het parkeerterrein naar het gebouw, trappen op naar de 3e verdieping). Het mes op tafel kijken en dan nog wat klusjes doen. Elke maandag probeer ik een artikel op mijn Techblog (techblog.dirkhornstra.nl) te plaatsen. Maar dat lukt niet altijd, dit keer was het woensdag dat ik “pas” een artikel publiceerde. Hoewel je elke dag het aantal corona-doden te horen/lezen krijgt heb je niet echt een idee of het nu meer of minder is. Daarom heb ik een grafiek en tabel opgezet om dat inzichtelijk te maken: https://covid-19.prijs-bewust.nl/. Maar er zit toch altijd meer werk in dan je van tevoren denkt.

En omdat ik dat dan probeer klaar te krijgen vervallen ook mijn “studie-uren” weer, want eigenlijk heb ik de dinsdag- en woensdagavond gereserveerd om aan de studie te gaan. Ik ben met Haskell begonnen, heb hier nog een boek over CISSP en een boek over Domain Driven Design. En dat boek over Design Patterns, daar zit ik ook nog voor de helft in. Vervolgens heb ik nog een aantal domeinnamen waar ik plannen me heb, maar eigenlijk niet aan toe kom om er wat op te zetten. En volgens mij ligt er ook nog een boek op het werk op me te wachten, wat in de periode bezorgd is terwijl we thuis werken. ๐Ÿ™‚

Mijn “uitstapjes” hadden een aantal doelen. Natuurlijk om te ontspannen, om te genieten van muziek/een leuke voorstelling, om even de zaken op een rijtje te zetten door een planning voor de komende weken op papier uit te werken en het zorgt natuurlijk voor mooie vulling op deze website. Het komt later wel weer goed, daarom heeft de sector ook de actie “Bewaar je ticket, geniet later” opgezet. Nu niet allemaal je tickets inleveren en je geld terug vragen, maar je ticket bewaren voor de voorstelling op een later tijdstip.

Fijn paasweekend iedereen!