post-header-photo

Deezer, Spotify, er zijn miljoenen liedjes te beluisteren. Doe je dat ook?

De mens is een gewoontedier. Tenminste, ik wel. Als ik Spotify aan heb staan, dan draai ik toch vaak dezelfde muziek. Dezelfde playlists. En dat is jammer, want er is zoveel meer muziek te beluisteren/vinden. Tijd dus om wat meer om me heen te kijken, doe je mee?

Zo was ik mijn mailbox aan het uitmesten, hier stonden nog 118 mailtjes van Deezer in (vanaf 2013). Dit is net als Spotify een dienst waar je muziek kunt beluisteren. Als je geen zin hebt om een maandelijks abonnement van 10 euro te nemen, dan kun je ook de gratis versie nemen. Daar zullen wat beperkingen in zitten (niet alle nummers beschikbaar o.i.d., maar dat zul je vast op de site zelf terug kunnen vinden). Het nadeel wat je dan zeker hebt is dat je zo nu en dan tussendoor naar commercials moet luisteren. Ik heb zo een jaar gratis Spotify gebruikt en werd toen knetterrrrr van die commercials, dus heb de betaalde versie genomen. En ben daar erg tevreden mee!

In de mailtjes van Deezer werden artiesten genoemd. Bekenden waar ik nu ook al naar luister, Prince, Muse, Michael Jackson, oude bekenden waar ik de laatste tijd niet zo vaak naar luister, maar wel geluisterd heb, zoals Elvis, Tom Odell, Pitbull (dat is een tijd geleden!). En artiesten waarvan ik het bestaan niet kende of waarvan ik bij een nummer dacht: laat maar. In dat geval, tijd voor de herkansing!

Vandaag gestart, tijdens het werk naar The Weeknd geluisterd, die ik kende van Starboy (en nu ook weer in de top 40 staat met “In your eyes”). En deze avond naar Armada Music, het platenlabel van Armin van Buuren, Maykel Piron en David Lewis. Zij maken een aantal lijsten, deze avond de Armada Music Top 100 beluisterd, 100 dance tracks. Bij sommige nummers hoor je natuurlijk weer samples van gouwe ouwe klassiekers terug komen. Heerlijke chille avond met deze lijst!

Ik heb nu een lijst van ongeveer 130 artiesten/platenlabels, laat ik na Weeknd en Armada Music mijn eerstvolgende 8 items delen:

Spinnin’ Records (Nederlands platenlabel) met dus ook weer een aantal lijsten

ToolRoom Records (platenlabel, specialiteit dance-muziek)

Suicide Silence (Amerikaanse Deathcore band, klinkt gezellig)

Blues Pills (Zweede rockband)

Frank Carter and The Rattlesnakes (Engelse punk-rock band)

Betraying the Martyrs (Franse metalcore band)

Benighted (Franse death metal band)

Code Orange (Amerikaanse hardcore punk band)

 

Het zijn of platenlabels, of behoorlijk stevige muziek, dat komt omdat ik dit uit mails van Deezer gehaald heb en dan heb je dezelfde artiesten wat bij elkaar. De eerstvolgende personen op de lijst zijn Prince (die kennen we wel) en MHD (die kende ik niet), een Franstalige rapper.

Komen we door de Corona even de grens niet over, met deze muziek is dat gelukkig geen probleem!