post-header-photo

Snoop Dogg met de I Wanna Thank Me Tour in de Ziggo Dome op 20 maart 2023

Het concert van Snoop is een aantal keer uitgesteld. Ik zou op 28 februari 2022 al naar de Ziggo Dome maar toen waren er nog corona-maatregelen actief. Het concert verschoof naar 6 september 2022. Begin augustus kregen we bericht dat de hele Europese tour geannuleerd was. Eind december 2022 kregen we te horen dat het concert toch door zou gaan, ditmaal op 20 maart 2023!

‘s Morgens en ‘s middags thuis aan het werk, om 15.00 uur in de auto richting Amsterdam. Redelijk vroeg, maar je weet nooit of je in een (lange) file komt te staan. En er zijn wel files, maar die staan gelukkig allemaal aan de andere kant, ik rij de goede kant op. Maar dat zijn dan ook echt wel lange files, dus ik prijs me gelukkig dat ik dat niet tref. Rond 16.45 uur rij ik P2 op, het is nog redelijk rustig qua geparkeerde auto’s, dus ik kan mijn auto ook aan het begin neerzetten. In de licht miezerige regen loop ik naar de Ziggo Dome, hier lopen al een paar mensen rond, even een biertje bij Baco, onder de afkapping mensen kijken. Ik hoor redelijk veel Duitsers om mij heen, ik sta in de wiet-dampen, het voelt bijna alsof je in de rijen voor Qlimax staat, daar gaat het ook zo. Rond 18.30 uur gaan de deuren open. Ik blijf rustig staan (zitplaats, dus ik hoef geen haast te maken en het miezert nog steeds lichtjes), maar rond 18.45 uur sluit ik toch maar aan. Het gaat niet heel snel dus te lang wachten is ook niet handig. Als je binnen bent gaat het snel, kaartje gescand, gefouilleerd. Jas en sjaal in een kluisje, bij de balie mijn saldo opboeken, naar de eerste verdieping voor de sanitaire stop en daarna naar de La Place. Een dame vraagt of ik hun groepje even op de foto wil zetten. Daarna bij de La Place een baquette met roomkaas kopen. Er is aan de zijkant nog een bankje vrij, dus daar kan ik even rustig zitten te eten en kijken wat voor mensen er allemaal rond lopen.

De klok gaat richting 19.30 uur, ik hoor al muziek uit de zaal komen, dus ik ga met de roltrap naar de tweede verdieping, koop een biertje en loop daarmee naar vak 212. De dame van de Ziggo Dome die daar staat wijst mijn plek aan (makkelijk, rij 6 is 1 rij naar beneden en ik zit op de hoek), dus een prima plekje. Er is een DJ aan het draaien op het podium. Wel zit één van de boxen voor het grote scherm, een beetje irritant bij de start van de show van Snoop als zijn intro op het scherm komt, maar voor de rest van de avond kijk je toch naar het podium en de schermen naast het grote scherm.

Volgens de mail die we ontvangen hebben zouden Warren G, Obie Trice en Tha Dogg Pound optreden, maar die zijn verhinderd. Wat overblijft zijn D12, Versatile en DJ Malo. De gasten die optreden als ik op mijn plek ga zitten die zeggen uit Dublin te komen: even gezocht en zij vormen dus “Versatile”, op Instagram te vinden onder account @outburstpal. Daarna komt DJ Invisible die met D12 optreedt. Die ken ik niet echt goed (weet wel dat ze met Eminem opgetreden hebben). Het zijn er (maar) 2, volgens een recensie die ik later lees moet die groep uit meer rappers bestaan en het is niet echt aansprekend materiaal. Het tribute aan Coolio is wel mooi.

De twee plekken naast mij blijven eerst leeg, er lopen wel een paar mensen bij mij langs die op mijn rij zitten. Zo ook twee jongedames die na die 2 lege stoelen zitten. We raken aan de praat, het leuke meisje wat het dichtst bij mij zit heet Alice (of Ellis, ik heb ooit een klasgenote op de mavo gehad waarbij de naam zo gespeld werd), haar vriendin houdt wat meer van hardstyle-muziek maar wilde wel mee. En er zou nog een vriendin mee, maar die kon last-minute niet meer. Dus ik verhuis naar deze plek. Ik heb eerst mijn beide oorpluggen nog in voor “de harde muziek”, maar heb die in mijn rechteroor er toch maar uitgehaald zodat we wat beter met elkaar kunnen praten, zonder te hoeven schreeuwen 🙂 Volgens mij kwam ze uit Haarlem (half uur rijden) en moest ze net als ik de volgende dag weer aan het werk. Bij een vorig concert was haar moeder nog meegegaan (Lil Wayne 2013?), maar dit concert van Snoop daar hoefde ze niet heen. Schept toch een band, ik kon mijn moeder deze avond ook thuis laten 😀

De dames maken me ook nog opmerkzaam op iets wat opvalt als je het ziet, hoewel de Ziggo Dome een “rookvrij gebouw” is, zien we van boven dat er redelijk vaak een vlammetje aan gaat, dus er wordt nog wel eens een “pafke” opgestoken. En geen gewone sigaret, want de wiet-dampen van buiten begin ik ook hier weer te ruiken. Ik vind het wel een lekker luchtje 🙂

Mooie setting op het podium trouwens, twee grote picknicktafels waar 2 rappers op zitten tijdens het optreden van Snoop. En een aantal palen waar tijdens verschillende nummers de schaars gekleden paaldanseressen omheen vliegen. Op een bepaald moment gooit een vrouw een glaasje (?) naar Snoop op het podium, Snoop reageert daar rustig op, maar daarna lijkt er nog iemand wat te gooien. De beveiliging duikt er boven op. Loopt uiteindelijk met een sisser af en de show kan weer door.

De show gaat in een “zucht” voorbij. Alleen maar bekende nummers in een vlot tempo (we starten om 21.30 uur). Bij concerten met een zitplaats blijf ik meestal zitten, maar nu Alice en haar vriendin blijven staan kan ik niet achter blijven. En het is ook terecht, met deze beats van Snoop kun je ook niet blijven zitten. Dus tot ongeveer 22.45 uur (kwartiertje te vroeg afgelopen) mijn moves op de beats gemaakt.

We lopen terug naar de kluisjes, jas weer aan, buiten is het inmiddels droog. Er zijn veel mensen “uit de buurt” bij dit concert, dus veel op de fiets, met taxi of op leenscooter, het valt dus mee met de auto’s op het parkeerterrein. Instappen, tomtom instellen en ik kan bijna meteen wegrijden. Bij de afslag naar de Ziggo Dome nog even flink op de claxon gedrukt, want een tegenligger rijdt door rood en blijft vervolgens ook nog eens met knipperende lichten op de rechterbaan staan, erg slim dat je dat doet op een punt waar flink wat auto’s langs rijden. Onderweg nog wat wegwerkzaamheden (waar 3 banen terug gaan naar 1 en met matrixborden de snelheid wordt verlaagd), maar voor de rest weinig vertragingen, dus om 00.40 uur staat de auto weer op de oprit en kan ik terug kijken op een geweldig avond.

Tijdens ons gesprek kwam ook ter sprake of we vaker naar de Ziggo Dome gingen (Alice niet, ik wel), toen ik zei dat ik bij het concert van Maroon 5 er ook weer ben was ze enthousiast. Dus Alice, mocht je dit lezen, ik hoop dat je er ook bent, dan doen we een drankje! Kun je mij ook meteen vertellen hoe ik je naam moet spellen 😉

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.

Op setlist.fm kun je nalezen welke nummers allemaal voorbij gekomen zijn.

Voor de volledigheid hier ook nog even de set:

O Fortuna (Carl Orff song) – opkomst op het podium
01. The Next Episode (Dr. Dre cover)
02. Deep Cover (Dr. Dre & Snoop Dogg cover)
03. Boyz-n-the-Hood (Eazy‐E cover)
04. Nuthin’ but a “G” Thang (Dr. Dre cover)
05. Tha Shiznit
06. Wiggle (Jason Derulo cover)
07. Gin and Juice
08. I Wanna Rock
09. P.I.M.P (G-Unit Remix) (50 Cent cover)
10. Signs
11. All I Do Is Win (DJ Khaled cover)
12. Sensual Seduction
13. California Gurls (Katy Perry cover)
14. Beautiful

Set 2:
Regulate (Warren G song)
It Was a Good Day (Ice Cube song)
15. Still D.R.E. (Dr. Dre cover)
16. Lodi Dodi
17. Boom
18. Ain’t No Fun (If the Homies Can’t Have None)
19. Snoop’s Upside Ya Head
20. California Love (2Pac cover)
21. Hypnotize (The Notorious B.I.G. cover)
22. 2 of Amerikaz Most Wanted (2Pac cover)
23. Wet (Remix)
24. Too Close (Next cover)
25. I Wanna Fuck You (Akon cover)
26. Jump Around (House of Pain cover)
Minnie the Moocher (Blues Brothers song)
27. Drop It Like It’s Hot
28. Who Am I? (What’s My Name?)
29. Young, Wild & Free (Snoop Dogg & Wiz Khalifa cover)
30. Snoopy Don’t Go