post-header-photo

Mini-vakantie 2023: The Weeknd

Sinds 2017 ben ik een vaste bezoeker van Concert at Sea. In dat jaar had je alleen nog maar de editie op vrijdag en zaterdag. Later is er de donderdag bij gekomen en daar dat was ook vaak de aftrap van mijn CAS-weekend. Dit jaar niet, want ik zou vorig jaar al naar The Weeknd in de Ziggo Dome, maar dat concert werd geannuleerd. Hij wil alleen in stadions spelen en toevallig is dat dit jaar in de Arena. Ik ben niet zo’n fan van die galmbak, maar het is wat mij betreft qua zang/muziek degene die het beste naar voren komt als “opvolger van Michael Jackson”. Dus ik bezoek zijn concert op de zaterdag. Ik had al een kaartje voor Maroon5, ook zo’n band waarvan ik de muziek geweldig vind. Dat zou gehouden worden in het Goffertpark, maar gelukkig had ik nog geen hotel geregeld, dit concert is namelijk verplaatst naar de Ziggo Dome! En dat is op deze zondag! Dus donderdag afreizen naar Zeeland, vrijdag CAS, zaterdag The Weeknd en zondag Maroon5.

Zaterdag 24 juni. Na het ontbijt om 9.00 uur uitchecken en richting Amsterdam rijden. Je gaat dan eerst via Rotterdam, maar omdat daar wat afgesloten is een iets andere route. Wordt wel goed aangegeven. Ik kan vanaf 15.00 uur inchecken in het hotel (Jazz), maar ik zit er ook nog mee dat mijn auto zowel vandaag als morgen in de parkeergarage moet. Bij andere concerten rij ik heen-en-weer, dus dan heb je een parkeerkaart voor het concert. Volgens de gegevens zou dat in P6 moeten lukken. Daar niet al te laat zijn, want al die concertbezoekers zetten ook ergens hun auto neer.

Om daar ook weer niet te vroeg te zijn ben ik eerst naar Haarlem gereden. In 2021 ben ik al eens in de Jopenkerk geweest (link), daar ga nu nog even kijken. Je kunt daar namelijk ook lunchen, in 2021 alleen een biertje gedronken, omdat ik Noordwijk al kibbeling gegeten had, maar nu doen we het wel: menukaart. Lunch is beschikbaar vanaf 12.00 uur, maar omdat die weg richting Rotterdam afgesloten was, staat mijn auto om 12.13 uur in de parkeergarage, prima timing dus! Je rijdt ook langs Schiphol en waar de vliegtuigen taxiën, mooi gezicht, want het is weer druk op onze luchthaven als ik dit zo zie. Door de straatjes loop ik naar de Jopenkerk. Ik ga voor de uitsmijter en natuurlijk een biertje erbij, een Blurred Lines! Als ik dat op heb nog een Let there be Light. Die is wat tropisch qua smaak, ik geloof dat ik toch beter nog een Blurred Lines had kunnen nemen. Nog even een rondje door de kerk maken (foto van de brouwketels, kijken wat je kunt kopen) en daarna weer in de auto. Rond 14.40 uur staat mijn auto in de parkeergarage, maar niet in die ik had gekozen. Ik had namelijk gekozen voor P6, maar er is wat afgesloten en zo rij ik automatisch P5, Villa Arena in. Nou ja, zo te zien mag je hier ook langer staan, dus dan hier maar. Nu nog heel veel vrije ruimte. Ik sta rond 14.50 uur bij BACO, ik zit even in de schaduw op mijn koffer en luister naar de sound-check die uit de Arena komt. En weet dan dat ik oorbeschermers nodig heb, want dit is al luid, en nu sta ik alleen nog maar buiten! Rond 15.00 uur naar binnen, keycard gekregen en kan ik mijn koffer aflevering in mijn kamer. Zat ik bij Concert at Sea op kamer 408, ik zit hier in kamer 804. Ja, de 8e verdieping dus! Wel een beetje tussen de gebouwen in, maar in de “vensterbank”, waar je ook kunt zitten op kussens, heb ik uitzicht op de Arena. 

De uitsmijter bij Jopen was groot, dus ik neem geen snacks deze avond. Ik haal een biertje bij BLVD 020 en blijf voor het AFAS gebouw in de schaduw staan en kijk naar de mensen die langs lopen (in de zon staan gaat niet, het is té heet). Er staan al uren voor het concert lange rijen voor de staan-plaatsen. De zaal gaat om 17.00 uur open. Ik loop rond het stadion, deze keer ingang K. We krijgen een bandje wat we om de pols kunnen doen (lampjes die tijdens het concert aan/uit/knipperen gaan). De dames voor mij zuchten ook al met al die trappen die we omhoog moeten lopen. Ik kom erachter dat ik wel mijn oordoppen mee heb, maar dat ze nog in de auto liggen… Ook niet erg, want dan koop ik er nu nog een paar en heb ik ook nog een praatje met het leuke meisje die de “earplugs” verkoopt. Even een drankje en dan naar mijn zitplaats. Dat is even een klap in je gezicht, want binnen voelt het als 26 / 27 graden. Mensen wapperen met de handen, onder zie je mensen met waaiers wapperen. Ik beweeg niet teveel op mijn stoel en zo wen je langzaam aan de warmte. Er zijn 2 support acts, die ik beide van tevoren via Spotify beluisterd heb en niet echt spectaculair vond. Maar goed, ik beluister ze nu toch. Vanaf 18.45 uur Mike Dean, een beetje een keyboard-synthesizer act. Een beetje Vangelis-achtig. Is te doen. Kaytranada die om 19.30 uur tot 20.10 uur speelt, dat zijn wel meer/betere beats.

Rond 21.00 uur (ietsje eerder) start The Weeknd met zijn show. Ik heb deze keer wel mijn geluidsdempers ingehouden. Misschien komt het daar door, maar ik vind de kwaliteit van de muziek/het volume in de Arena maar matig. Wel veel spektakel. De dansers in het wit, de lange “cat-walk” waardoor je niet voor een podium hebt, maar een loop-gebied door de hele zaal, een groot standbeeld. De lampjes om onze pols, de vuurbranders op het podium (en het metalen decor van een stad, waar ook zaken in brand komen te staan). En waar later ook nog muzikanten spelen.

Bekende hits, prima avond gehad, maar conclusie is wel dat ik dit optreden liever in de Ziggo Dome had willen zien/horen.

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.

Op setlist.fm kun je nalezen welke nummers allemaal voorbij gekomen zijn.

Voor de volledigheid hier ook nog even de set:

01. Take My Breath
02. Sacrifice (Swedish House Mafia remix)
03. How Do I Make You Love Me?
04. Can’t Feel My Face
05. Lost in the Fire (Gesaffelstein & The Weeknd cover)
06. Hurricane (Kanye West cover) (Shortened)
07. The Hills
08. Kiss Land (Shortened – first part only)
09. Often
10. Crew Love (Drake cover)
11. Starboy
12. House of Balloons
13. Heartless
14. Low Life (Future cover)
15. Reminder
16. Party Monster
17. Faith
18. After Hours
19. Out of Time
20. I Feel It Coming
21. Montreal
22. Die for You
23. Is There Someone Else?
24. I Was Never There
25. Wicked Games
26. Call Out My Name
27. High for This (First live performance since 2017)
28. The Morning
29. Save Your Tears
30. Less Than Zero
31. Blinding Lights

Encore:
32. Tears in the Rain (Performed during the “Blinding Lights Outro”)
33. Creepin’ (Metro Boomin cover)
34. Popular (The Weeknd, Playboi Carti & Madonna cover)
35. In Your Eyes
36. Moth to a Flame (Swedish House Mafia & The Weeknd cover)