post-header-photo

Korte update – juli/augustus 2019

Mijn vorige bijdrage was van 2 juli en daarna bleef het stil. Even een tijdje geen concerten of theaterbezoek. Maar wel veel films gezien. Via de rentepuntenshop kon ik met het inleveren van rentepunten en een klein geldbedrag een abonnement voor 3 maanden op Pathé nemen (Pathé Unlimited). Daarbij kun je films gratis bezoeken, bij 3D films betaal je 1.50 euro. Er zijn veel leuke films in de bioscoop, dus ik heb “de kosten” er al uit. Men in Black: International, Huisdiergeheimen 2, The Lion King, Once upon a time … in Hollywood en afgelopen maandag de film “Anna” gezien. Dit was de Unlimited Night, dus alleen voor Pathé Unlimited leden, gratis drankje en hapje (chips of popcorn). Met van tevoren nog een quiz. Mijn kennis is niet toereikend, maar ik had toch nog een paar antwoorden goed. Binnenkort de Matrix en meer…

Het voetbalseizoen is weer begonnen, besloten om alleen de belangrijke/interessante wedstrijden te bezoeken, maar doordat mijn collega Anne een kaartje over had komende zaterdag ook naar de wedstrijd tegen Twente en volgende week tegen Fortuna.

Omdat ik nog veel vrije uren had heb ik de afgelopen weken op donderdag de hele dag vrij. Nou ja, vrij, ik noem het “een dag niet naar TRES”. Want ik ben aan het sporten, gras maaien, onkruid wieden, stofzuigen, dweilen of doe andere (nuttige) klusjes, dus het voelt niet als een vrije dag. Volgende week wel een week vrij, nog niets gepland om te gaan doen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren ga ik dit jaar niet op vakantie naar het buitenland, ik ben nu aan het sparen voor de vakantie naar IJsland met Paulusma Reizen voor volgend jaar. Ik zou dit jaar al, maar doordat niet bekend was wanneer ik aan mijn galblaas geopereerd zou worden heb ik (te) lang gewacht met boeken en dan is de reis al volgeboekt. Nou ja, dan heb ik in ieder geval de tijd om te sparen. Want hoewel de reis al prijzig is moet je (net als bij andere reizen) extra betalen omdat je alleen gaat. Soms voelt dat niet altijd even eerlijk… 

De laatste tijd weer boeken geleend van de bibliotheek, maar daar kom ik bijna niet aan toe omdat ik met andere dingen bezig ben. Of oude administratie aan het versnipperen of bezig met een blogpost op techblog.dirkhornstra.nl. Vaak ben je met iets bezig, werkt het niet, ben je langer bezig en kun je dus pas na 2 weken een artikel publiceren. Zo ben ik met mijn artikel over Codiad flink wat uren bezig geweest (sowieso al om ui-kits en dergelijke op te sporen, zodat ik ze meteen kan gaan uploaden). Om je een idee te geven, er zijn 48 artikelen die ik aangemaakt heb en die over een onderwerp gaan waar ik nog wat mee wil gaan doen. Of waar ik al aan begonnen ben, maar omdat het te lang duurde eerst met iets anders begonnen ben. Maar deze 48 gaan op een bepaald moment wel gepubliceerd worden. 

In ieder geval, de komende tijd voldoende op de planning dus. Behalve het bovenstaande 12 september naar MUSE in de Ziggo Dome, 25 september naar het openluchtspel van Wergea, 28 september naar Ronald Snijders, 24 oktober ga ik 20 kilometer wandelen bij de Sallandse Wandelvierdaagse, 1 november sta ik in Neushoorn in Leeuwarden te genieten van de muziek van Luminize, 19 november rocken met Volbeat in de Ziggo Dome, op 6 december chillen in de Harmonie bij de muziek van Danny Vera, terwijl ik 14 december in het Gelredome sta te stuiteren op de beats van Paul Elstak!