post-header-photo

Joe Hanson is een held

Joe Hanson is een held. Joe wie? Joe, van het Youtube-kanaal Joe Goes ( link ). Als je toch op zijn Youtube-kanaal zit, abonneer je meteen even, ik leg zo wel even uit waarom je dat zou moeten doen.

Ik had verwacht dat ik al een post aan Joe gewijd had, maar dat bleek niet zo te zijn, dus bij deze! Een flink aantal jaren geleden werd ik door mijn collega Marc attent gemaakt op dit Youtube-kanaal. Joe gaat naar verschillende evenementen, stelt mensen daar wat brutale vragen, is niet te beroerd om de draak met zichzelf te steken en is gewoon een sympathieke gast. Op zijn Facebookpagina staat ook dat hij comedian ( komiek ) is en hoewel erg veel mensen ( ten onrechte ) beweren dat ze dat zijn, bij hem klopt het helemaal. Het zal rond 2013 of 2014 geweest zijn dat ik zijn filmpjes nog wel volgde. Ook zijn Facebook-pagina een like gegeven: ( link ). En toen, toen was ik druk met werk en veel andere dingen en was het dus al een hele tijd geleden dat ik naar zijn filmpjes gekeken heb. Zonde. Voor alle “kids van nu”, die naar Enzo Knol op Youtube kijken of andere gasten die alleen maar een beetje dom commentaar geven bij computerspelletjes of aan het vloggen zijn, als je dan toch op Youtube zit, kijk dan ook naar een filmpje van Joe. Is ook nog eens goed voor je kennis van het Engels.

Joe verscheen weer bij mij op de radar door een uitermate gefrustreerde post op Facebook dat Youtube hem zit te irriteren door zijn uploads te bestempelen als “not advertiser friendly’ ( lees: leuk die filmpjes, maar we gaan er geen advertentie-clicks aan hangen, vergeet die inkomsten maar… ). Joe reist namelijk de hele wereld over om zijn filmpjes te maken ( hij was in Denemarken, Ijsland, Berlijn ) en heeft zo nu en dan daar een Kickstarter-project voor ( nu ik dit intyp besef ik dat ik ook een keer een donatie gedaan heb om hem naar Europa te laten komen ) en heeft natuurlijk inkomsten via zijn filmpjes. En dat is geen vetpot. Zat ik bij concert-at-sea in een viersterren-hotel, Joe zal in jeugdherbergen verblijven. Of erger. 

Het toont maar weer aan dat een monopolie nooit goed is. Youtube kan er dus zomaar voor zorgen dat een deel van je inkomsten wegvalt. Want er zijn wel een paar concurrenten ( Vimeo bijvoorbeeld ), maar dat zou dan betekenen dat je ook al je filmpjes uit het verleden over moet zetten naar deze partij? 

Daarom bij deze een hart onder de riem voor Joe, de man heeft al flink wat abonnees op Youtube, maar misschien kunnen we ze overtuigen door het aantal abonnees nog eens flink te laten stijgen. Hierbij het verzoek om abonnee te worden op Youtube en het te delen op Facebook en/of Twitter met de hashtag #supportjoegoes 

Deel ik hierbij een paar hoogtepunten uit zijn talloze filmpjes:

J: You wanna feel my muscles?
N: Ow, very hard!
J: I never heard a girl say that before.
– ik mis hier het tadam-tsjjj roffeltje op de bekkens 😀 –