post-header-photo

Een gelukkig en gezond 2024!

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2024!

Dit begint een traditie te worden, de afgelopen 2 jaren heb ik dit ook gedaan (zie 2023).

2023 was een druk jaar. Zoals ik in mijn post van begin 2023 aangaf “was het plan” om niet heel veel concerten in te plannen. Dat is iets anders gelopen, want er kwamen een aantal artiesten die ik zeker wilde zien (en die mogelijk ook niet meer terug zouden komen, of in een andere setting), dus dan moet je doorpakken.

In 2022 had ik de luxe dat ik een week vrij had, in 2023 waren mijn vrije dagen op, dus nadat ik 1e en 2e kerstdag vrij had ben ik weer aan het werk gegaan. Had ik daar zin in? Nou, eigenlijk niet. Een weekje even bijkomen, daar was ik wel aan toe, een reminder om dit in 2024 anders aan te pakken. Zomervakantie misschien wat korter en Umbraco Codegarden overslaan, zodat ik aan het eind van het jaar nog even wat rust kan pakken.

We gaan weer even de A-Z lijst van 2023 doorlopen:

A – Arends (Daniël). Ik had hem eerder in Toomler gezien en vond er toen niet zoveel aan, dus tijd voor een herkansing. Duidelijk: mijn indruk toen was juist, dus van hem ga ik in de toekomst niet weer een kaartje kopen.

B – Bruce Springsteen. Ik zou naar een concert van de “King of Pop” in London in 2009 van Michael Jackson: maar toen overleed hij. In mijn geboortejaar overleed “The King (Elvis Presley)”. “The Boss” trad op in de Amsterdam Arena. Ik was erbij. En het was een prima concert!

C – Concert at Sea. Ga ik meestal een paar dagen, nu op de donderdag naar Middelburg (maar niet naar het concert), wel op vrijdag. Met George Ezra, Di-rect, Sophie Straat. Omdat ik op zaterdag in Amsterdam ben maar “één dag”.

D – Drukwerk. Op 15 september Drukwerk in de Neushoorn. In 2022 had ik ze ook al in het Bolwerk in Sneek gezien. Maar Harry Slinger en zijn band is zo goed, die wilde ik nog een keer zien!

E – Elfmerentocht. Dit jaar de 100 kilometer variant gereden, prima weer.

F – Fietselfstedentocht. Ik zou ‘m rijden, maar ik had een (te) late tijd. En het weer was slecht volgens mij. Dus niet gereden.

G – Gezondheid. Redelijk vaak wandelen, zo nu en dan fietsen. Maar door het beroerde weer minder kilometers gemaakt dan de bedoeling was. In december waren er alleen maar regenachtige dagen.

H – Hits. In de top 2000 staan over het algemeen alleen maar hits. En dit jaar had ik eindelijk eens mijn top 2000 site op tijd klaar en online. Woohoot: https://top2000.solution4u.nl

I – Into The Grave. Al jaren wordt dit metal-event in Leeuwarden gehouden. En ik ben er nog nooit geweest. Nu ik zat dat onder andere Testament op zou treden heb ik een kaartje gekocht en was ik erbij!

J – Joint (Snoop Dogg). De S was al bezet, maar dit jaar heb ik dus ook een concert van Snoop Dogg bezocht in de Ziggo Dome! De man rookt continu joints, maar muziek maken doet ie ook nog steeds, leuke avond gehad!

K – Kuipers (André). Onze astronaut. Gaf een voorstelling in de Harmonie op 19 februari. Leuke avond!

L – Laptop. Ik zou mijn Mac Book Air upgraden, zodat ik er weer een tijd mee vooruit kan. Maar helaas, het lijkt erop dat het niet gaat lukken. Het volledige verhaal is hier na te lezen: tech-blog.

M – Maroon 5. Op 25 juni zat ik in de Ziggo Dome. Maroon 5 maakt geweldige muziek en ook live zijn ze fantastisch, dus Concert at Sea was leuk, the Weeknd ook, maar dit was gewoon de beste avond!

N – Naturally 7. Een geweldige groep zangers die alles a capella doen, ook de instrumenten! Ze kwamen niet naar Friesland, maar “met moeders” in de Tamboer in Hoogeveen kunnen zien!

O – Offspring (The). Op 20 mei was ik in AFAS Live en het was een fantastische avond. De bekende nummers, geweldige sfeer, voor herhaling vatbaar!

P – Planning. Tijdens mijn vakantie naar Schotland een planning gemaakt om elke avond van de week een aantal vaste taken uit te voeren. Komt nog (te) veel tussendoor, maar we komen er wel!

Q – Qlimax. Het lijkt erop dat 2023 mijn laatste editie van dit event was. TNT, Deepack, het was een geweldige avond!

R – Rammstein. Ik had Rammstein eerder al in het Goffertpark gezien, maar als ze dan in Groningen optreden wat eigenlijk “vlakbij is”, dan moet je ook een kaartje kopen. Een zomerse dag/avond met een geweldige show/concert!

S – Schotland. Dit jaar op vakantie naar Schotland geweest. Altijd fijn om met de boot van Rotterdam naar Hull te gaan (en later weer terug) en verwacht je bij Schotland kou-en-regen, de meeste dagen waren droog en een aantal zelfs erg warm. Top-vakantie!

T – Telefoon. Mijn oude SE telefoon had een zwakke accu: 98%, had je ‘m even aan dan zat ie na een kwartier op nog 30%. Dus een nieuwe gekocht en mijn “gebruikstelefoon” nu als back-up telefoon ingezet.

U – Umbraco Codegarden. Hét event van Umbraco in Denemarken, waar je een keer bij geweest moet zijn. En dat heb ik gedaan, waren geweldige dagen.

V – Visitekaart.online. Dit idee ontstond eind september 2023. Redelijk veel mensen “willen een website”, maar vervolgens hebben ze bijna niets te melden. 1 pagina zou voldoende zijn. Een soort “visitekaartje”. Domein geregistreerd en vervolgens geen tijd gehad om er wat mee te doen. Een goed voornemen voor 2024!

W – Weeknd (The). Op 24 juni zat ik in de Arena voor het concert van The Weeknd. Deels blij omdat ik eerder al een kaartje had voor de Ziggo Dome (en dat concert is afgeblazen) en omdat The Weeknd later onder een andere naam door gaat (dus dit gaat nooit meer gebeuren). Maar ook een beetje negatief omdat het 30 graden in de Arena is en de akoestiek niet optimaal is: de Ziggo Dome is gewoon beter.

X -RelaXen. Hoewel ik best veel “uitjes” gehad heb, heb ik aan het eind van het jaar het idee dat ik iets te weinig aan het relaxen geweest ben. Reizen van hier-naar-daar, dan weer daarheen. Het enige moment om even “uit te blazen en te genieten” was op 22 december in het Bolwerk bij de Nacht van de Nederpop. Kijken of ik het in 2024 wat rustiger aan kan doen.

Y – Youp van het Hek. Youpie neemt afscheid, op 21 februari heb ik hem met zijn show in de Lawei gezien. Ik ben wel een beetje uitgekeken op Youp zijn voorstellingen (zijn columns in de NRC vind ik wel fantastisch) en ik was blij verrast: deze voorstelling was wel leuk. En dan is het weer jammer dat de man gaat stoppen.

Z – Zegels (Post-). Ooit in mijn jeugd een postzegelalbum gekregen, begonnen met sparen, afweken en in de albums stoppen. Postzegels die ik nu krijg berg ik op, aan het eind van het jaar kilo’s afweken. Meeste irritante zijn de postzegels die gewoon niet los te krijgen zijn.

En hierbij ook alvast de lijst voor komend jaar, 2024: here I come!

A – Azure. Ik heb een eigen omgeving in Azure. En zoals met heel veel dingen in deze lijst: ik moet er mee aan de slag. Toegang via IP-checks moet via een log-in actie mogelijk zijn. Bepaalde code zou ik kunnen verhuizen naar Azure Functions.

B – Blunt (James). Dit wordt mijn 3e concert van James. Heeft weer een geweldig album uitgebracht, dus AFAS Live: het wordt weer top!

C – Cambuur. Ik heb een seizoenkaart van Heerenveen, maar laten we eerlijk zijn, de leukste wedstrijden van het seizoen zijn die van Heerenveen – Cambuur en Cambuur – Heerenveen. Het is dus te hopen dat Cambuur weer snel terugkeert naar de Eredivisie. Met Henk de Jong moet dat lukken. Dus ik zit hier zo nu en dan ook op de tribune, geniet van een glaasje bier, het “Liwadders” om me heen en luisterend naar “Genot” van Ricky die we vaak genoeg bij Coolminds gedraaid hebben 🙂 Want het huidige stadion in de stad, het heeft sfeer en ik vraag me af of dit bij het “nieuwe stadion” straks ook zo is.

D – Dry January. De maand dat je geen alcohol drinkt. Daar doe ik niet aan mee, want die fles met bubbels moet nog leeg. En ik heb nog wat advent-biertjes liggen. Ik maak er een Drink January van, komt mogelijk ook omdat die irritante “Tjits” van Omrop Fryslân er reclame voor gemaakt heeft, dan ga je sowieso meer drinken 😀

E – Examen. In 2023 mijn AZ-204 certificering weer verlengd, ik vermoed dat dit in 2024 ook weer moet (?) en ik wil kijken of ik er nog een certificering bij kan verdienen.

F – FIRE. Deze afkorting zal waarschijnlijk de meeste mensen wel bekend voorkomen, het staat voor “financial independent, retire early”. De meeste mensen houden zich niet actief met hun pensioen bezig (dat is iets voor later), maar daar kun je nog wel eens spijt van krijgen. Want als je wilt “blijven leven zoals je nu leeft” kun je pas met pensioen als je AOW krijgt. Dat is nu 67+, maar schuift door. Dus ik ben actief bezig met inkomsten/uitgaven/sparen en andere acties om te kijken of ik voor mezelf die datum naar voren kan halen.

G – Gregor en Francis. Als je Maestro gezien hebt, dan ken je Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis. Die combi heb ik 2023 in het theater gezien. In 2024 staat Francis met Gregor Bak (bekend van TV, zoals Schoolstrijd, Zo vader zo zoon), is dus ook pianist.

H – Helpen. Bij het opstellen van mijn budget voor 2024 heb ik ook “budget” opzij gezet voor giften. Je kunt wel alles voor jezelf reserveren, maar je moet ook realistisch zijn: er zijn ziektes, mensen die het slechter hebben dan jou en daar niets aan kunnen doen. Die dictator van een Poetin die Oekraïene binnen valt en zorgt dat mensen moeten vluchten. In 2023 heb ik daarom uitgaven gedaan aan de Kinderpostzegels, de Brandwonden-stichting, de Zonnebloem, de Voedselbank, ALS (Alp d’Huzes en Serious Request), de hulphond voor Michelle Poot en een aantal andere goede doelen.

I – IT Boeken. Staat elke woensdagavond 2 uur op mijn planning, er ligt hier genoeg om te lezen, dus dit jaar écht oppakken.

J – Jubileum. In maart werk ik alweer 10 jaar bij TRES. Time flies!

K – Kane. Dinand heb ik één keer gezien bij het concert van Tiësto waar hij te gast was. Ik heb de fenomenale uitzending van Concert at Sea gezien. En daarna hield Kane op. Was ik bang dat ik ze nooit meer live zou zien/horen. Maar gelukkig, in 2024 komen ze terug!

L – Leefstijl. Door FIRE meer met inkomsten en uitgaven bezig. Ik heb een fitness-abonnement waarmee je ongelimiteerd kunt sporten: de afgelopen jaren ging ik “maar” 1x in de week. In 2024 ga ik voor 2x per week!

M – Monitoring. In het verleden heb ik een eigen site gemaakt met koppeling naar de API van Fitbit. Waarmee ik kon zien hoeveel stappen ik per jaar maakte en of ik het “beter gedaan heb” dan vorig jaar. Wat bugjes en geen tijd gehad om ermee aan de slag te gaan, dus geen idee hoe 2023 was: dat ding moet dit jaar weer werken.

N – Nickelback. Ik heb ze al 2x in de Ziggo Dome gezien en naast het feit dat ik hun muziek geweldig vind, hun live-shows zijn fantastisch! Dus toen ik zag dat ze (eindelijk) weer eens naar Nederland zouden komen: kaartje geboekt!

O – Opruimen. Als je een bedankkaartje tegen komt wat hier al vanaf 2016 ligt, dan wordt het toch eens tijd om de boel “uit te mesten”.

P – Parijs. Ooit met de Drum- & Lyraselection ‘Warga’ hadden we een optreden in een voorstad van Parijs, maar het echte Parijs heb ik nog nooit bezocht. Dat staat dit jaar op de planning.

Q – Quit. Soms moet je naar je agenda kijken, je afvragen wat je allemaal doet en of je misschien met bepaalde zaken moet stoppen. Goed actiepunt voor komend jaar. Stoppen met zaken “handmatig” doen en het “geautomatiseerd” doen helpt ook natuurlijk.

R – Rod Stewart. De man met de raspende stem. Maar volgend jaar ook 79 jaar, dus de kans dat hij in Nederland optreedt zal minder worden, blij dat ik een kaartje heb!

S – Simple Minds. Belfast Child. Don’t you forget about me. Wordt vast een mooie avond!

T – The Next Web. In 2021 voor het eerst live bezocht, dat was toen één dag. Nu een kaartje voor beide dagen. Benieuwd naar het programma en de sprekers!

U – Umbraco. Het CMS welke TRES gebruikt. En ik zelf ook meer tijd in zou moeten steken.

V – Visitekaart.online. Terugblik op 2023. Ik moet hier wat mee doen, kijken of ik dat ergens kan inplannen.

W – Websites. Ik noemde hier al 1 van mijn websites, de “online visitekaart”, maar ik heb meer websites en ook daar “moet ik nu eens wat mee gaan doen”.

X – relaXen. Aan het begin van het jaar mijn vrije dagen voor komend jaar maar meteen inplannen, dan heb je “rustpunten” om naartoe te werken.

Y – Yamato. Deze drummers uit Korea komen regelmatig in Nederland! Ook deze keer ben ik er weer bij.

Z – Zz Top. Ik zou minder concerten gaan bezoeken. Maar de 2 originele leden zijn de 70 gepasseerd (een origineel lid is al overleden). Dus een kaartje geboekt!