post-header-photo

DJ Paul Elstak met 25 years rainbow in the sky in het Gelredome op 14 december 2019

In juni las ik dat DJ Paul Elstak zijn 25 jarig jubileum viert, eind 219 in het Gelredome. Ben ik begin dit jaar al naar het 25 jarig jubileum van Charly Lownoise en Mental Theo geweest, dit is nog zo’n jeugdheld met topnummers uit de nineties, hier moet ik heen! Ook mijn collega Anne boekt een kaartje en wil de bob zijn, dus de taxi is ook geregeld!

Zaterdag 14 december is het zover, rond 15.00 uur rijdt Anne voor, halen we nog een kameraad op bij het station in Leeuwarden en rijden dan naar Arnhem. Onderweg bakken regen, donker weer, maar als we aankomen is het zo goed als droog. Parkeren in het natte (blubberige) gras, niet echt optimaal, maar goed. Na een sanitaire stop en een patatje (want man, man, man, wat is het koud!) kunnen we om 18.00 uur naar binnen. Jas in de locker, een rij van heb-ik-me-jou-daar bij ingang E, maar omdat ik een Golden Circle ticket heb kan ik via een snellere rij naar binnen. Hier brandt de kachel, yes!

Eerst pielen om de oordopjes in mijn oren te krijgen en omdat ik mijn zwarte trui nog aan heb denkt iemand dat ik bij de beveiliging hoor en vraagt me waar de wc’s zijn. Mijn antwoord “ik weet het niet” wordt beantwoordt met “komme gij soms uit Duitsland”, waarop ik weer reageer met “nee, uit Friesland!”. Eerst maar wat drinken halen. Nu snap ik ook waarom ik 2 jaar geleden bij Qlimax 50 euro op mijn wallet gestort heb, als je een Vodka Red Bull of Bacardi Cola wil ben je 8 euro kwijt, dus na een paar drankjes ben je weer blut. Het is maar één keer feest, dus met een Vodka Red Bull eerst maar eens een rondje lopen. Het is nu nog redelijk rustig, dus je kunt ook goed vooraan komen. Staat nu nog een DJ wat plaatjes te draaien.

De rest van de avond is een afwisselend programma. Klubbheads, DJ BoozyWoozy, Jebroer die een goeie set neerzet, Mental Theo, Darkraver. En natuurlijk DJ Paul Elstak himself. Na een sanitaire stop besluit ik een drankje te halen aan de zijkant, dat is een langdurig verhaal, lange rijen en de mensen staan hier hutje-mutje. Ik besluit om ook nog even vooraan te kijken, daar kom je bijna niet door, zo dicht staat de boel bij elkaar. Wel mooi bij de set van de 2 Brothers on the 4th Floor, zangeres Desray blijft een genot om naar te luisteren én te kijken. Om 23.00 uur is de show afgelopen en kunnen we weer richting uitgang lopen.

Jas uit de locker en wachten op mijn medestrijders bij de gesloten friettent. Hier word ik aangesproken door een Rotterdamse dame die nog wat drankjes ingeslagen heeft voor haar muntjes en me om vuur vraagt (wat ik niet heb als “non-smoker”), waarna ze het aan een dame vraagt die er ook staat te wachten en die net als mij ook niet rookt. We keuvelen nog even na. Anne en Martijn komen eraan lopen, we lopen naar de auto, waar we bijna een half uur in zitten te wachten (hele boel staat vast, verkeersregelaars kunnen het schijnbaar niet aan). Maar als we van het terrein af zijn rijdt het goed door en ben ik voor 2.00 uur weer thuis. Wat een top-avond!

Thema-site: www.rainbowinthesky.nl

Foto’s staan hier: album

Ik heb een paar filmpjes gemaakt, maar deze is wel het meest geslaagd: