post-header-photo

Bootleg 60s in Theater Sneek op 16 maart 2024

Ik heb de Bootleg 60s (eigenlijk de Overtures) 10 jaar geleden al gezien in de Harmonie. En dat was inderdaad een geweldige voorstelling, dus nu ze in Sneek optreden heb ik wederom een kaartje gekocht.

Van tevoren wel even naar de route gekeken, er wordt aan de weg gewerkt, de show start om 20.15 uur. Deze keer via Boksum, Wommels en Ysbrechtum, wat een redelijke omweg is. Want ook aan de weg naar Bolsward wordt gewerkt. De terugreis ga ik dus maar via Joure, Terherne, Grou naar huis.

De zaal zit niet helemaal vol, maar dat biedt ook weer mogelijkheden. Want mijn buren besluiten wat meer naar rechts door te schuiven, waardoor ik lekker ruim kan zitten. En ik had al een prima zitplaats, 12e rij, exact in de midden.

We krijgen een uur lang hits, daarna pauze en dan nog een uur lang hits. Allemaal van “de 60’s”. Dus The Searchers, The Zombies, The Animals. Dave Berry met “Strange effect on me”, Elvis, Creedence Clearwater Revival, Beegees, Beatles, Rolling Stones. Roy Orbison met Pretty Woman. Tussendoor wat nieuwsberichten uit die periode, dus Kennedy, landing op de maan, maar ook de Thunderbirds, Sean Connery als James Bond en de Wrekers met John Steed en Emma Peel (ook nog wel in de 80-er jaren op tv gezien). En Solomon Burke met “Cry to me”. Dit is natuurlijk de jongere versie, maar de naam deed een belletje rinkelen. Solomon zou namelijk een album opnemen met de Dijk en hij is toen op Schiphol overleden. Correctie: dat album is wel degelijk opgenomen (thuis nog even nagezocht) en kun je via Spotify beluisteren: “Hold on Tight”.

Redelijk veel artiesten uit die tijd leven niet meer of treden niet meer op, dus het is mooi dat de Overtures nu alweer 10 jaar rondtoeren om deze prachtige muziek met ons te delen. Het zijn net als in de Harmonie top-artiesten, muzikaal perfect, qua zang natuurlijk niet 1-op-1 imitaties van het origineel (want elke artiest uit de 60-er jaren kunnen imiteren, dat is onmogelijk), maar wel met de goede insteek, wat meer kopstem, wat meer met uithalen. Zeker de moeite waard dus!

Ze toeren de komende tijd nog rond in Nederland en BelgiĆ«, dus mocht je denken “daar wil ik ook wel heen”, ze gaan nog naar de Lawei en de Koornbeurs: agenda.

Korte impressie: Youtube-playlist.