Zorgplanner voor Zorgteam Leeuwarden

Begin mei 2013 kwam Gerrit Brouwer van Compjoeterservice Gerrit Brouwer bij mij met de vraag of ik een kalendercomponent kon bouwen voor de zorgplanner die het Zorgteam Leeuwarden wilde gebruiken. Hierin moeten de cliënten, hun zorgbehoefte, de medewerkers en hun beschikbaarheid opgeslagen worden, zodat een planning gemaakt kan worden.

We kennen elkaar omdat we beide deel uitmaken van het WIW-team van wergea.com en ik me daar met het onderhouden (en uitbreiden) van de website bezig houdt. De standaard componenten voldeden niet, dus de vraag of ik iets kon maken. Een korte sessie met de omschrijving wat er moest komen en vervolgens aan de slag. De component heb ik gemaakt, deze voldeed aan alle eisen, maar toen waren we er nog niet. Want er zit ook interactie met deze component in de website, iets wat (natuurlijk) niet standaard in een CMS zit. Kort samengevat, de component is de basis van de website, de rest heb ik ook op maat gemaakt. Na een testperiode en wat zaken bijschaven is rond september/oktober de site live gegaan en wordt er naar volle tevredenheid mee gewerkt.

Behalve dat het altijd leuk is om te horen dat er met veel plezier (en gemak) gewerkt wordt met iets wat je gemaakt hebt, heeft dit project me ook kennis laten maken met het bouwen van plugins, componenten en sjablonen voor Joomla.