Durk 'o' Theek
Earst leare, dan kinne, dan begjinne!

Cultuur

The Simon en Garfunkel Story in de Lawei op 28 februari 2018

March 1, 2018

Muziek van Simon en Garfunkel, ik hou er wel van. In 2016 werd ik bij Fortarock positief verrast door Disturbed die hun versie van de Sound of Silence zongen, deze mannen zingen ook prima. Dit onderstaande stukje gezien/gehoord op omroep Max (door naar 4.50), ik wil ze live zien/horen! Zangers zijn Sam O’hanlon en Charles Blyth, en ja, ze komen naar Friesland in de Lawei!

Dus een kaartje geboekt, 28 februari rij ik met mijn moeder naar De Lawei. We hebben deze 2 mannen op het podium staan, nog een grappig klein mannetje, de bas-gitarist, een drummer en een toetsenist. De muziek wordt afgewisseld met beelden op een groot scherm, we volgen het ontstaan van de “band” van deze muzikanten. We beginnen met The Sound of Silence. Maar omdat de loopbaan wordt gevolgd wordt er ook (voor mij) onbekend werk gespeeld. Je kent de hits, die had ik graag wat meer willen horen. Zo komen Bleecker Street, Wednesday Morning, 3 A.M. , Kathy’s Song, I am a Rock, Scarborough Fair (die was mij wel bekend), Patterns, Late in the Evening voorbij. Dan krijgen we een pauze, na de pauze gaan we door met de nummers die bekender zijn, dus Mrs. Robinson, Cecilia, andere nummers en als afsluiting The Boxer. 

Prima gezongen, dat ik gehoopt had op wat meer nummers, komt natuurlijk ook omdat Simon en Garfunkel met ruzie uit elkaar gegaan zijn en los van elkaar nog mooie nummers gemaakt hebben. Die komen deze avond niet voorbij. Want Bright Eyes, You can call me Al, Graceland, 50 ways to leave your lover zijn klassiekers.

Conclusie? Misschien had ik teveel verwacht, als ik via Spotify naar Simon en Garfunkel ga, dan zijn het een paar hits, zoveel zijn er eigenlijk ook niet. De mannen zingen geweldig en hebben ook duidelijk lol in het musiceren. Dus als je de nummers beluistert en denkt: “dit zou ik wel eens live willen horen”, dan raad ik je aan om naar een voorstelling te gaan.

Hun site is hier te bekijken, ook kun je daar de tour-data vinden: link.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Je moet Javascript aanzetten in je browser om je aan te melden.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Chrome gaat HTTP tonen als "onveilig", maar is ook bezig de www. uit de adresbalk weg te halen. Vraag is of we dat… https://t.co/Y0X2GMPTau
De 10 meest gevraagde programmeertalen van 2018 volgens @TechRepublic , leuk om te zien dat ik 6 van de 10 beheers,… https://t.co/TwXv3UDkF3
@sexybiggetje @TechRepublic Much power you have, old jedi-master ;) #skills #flexible #guru
https://t.co/6fAN4zXE3x
RT @LoganT27: @billiepiper You guys really gotta show what happens with Rose and Ten-two. I'd love to see you and David on screen together…