post-header-photo

Maarten van der Weijden – 11 steden zwemtocht

Vorig jaar, 2018, heeft Maarten de zwemtocht voor Dokkum moeten afbreken omdat het niet verder ging. Spijtig, want als sportman had hij graag zijn missie willen voltooien, maar deels ook wel mooi, omdat het aangeeft dat hoe goed je ook je best doet, je soms niet door kunt gaan hoe graag je dat ook wilt. Het binnengehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek tegen kanker, dus ook hierbij de vergelijking met kanker: je hebt niet zelf alles in de hand.

Maar zoals ook bij de ziekte geldt, opnieuw opstaan en er tegen vechten, zo heeft Maarten besloten om ook dit jaar, in 2019, een nieuwe poging te wagen. Want als sportman wil hij zijn doel voltooien: alle 11 steden zwemmend bereiken. En omdat vorig jaar het water niet schoon genoeg was konden/mochten mensen niet met Maarten mee zwemmen. En dat kan nu wel. Dus hij gaat voor de herkansing.

Vorig jaar heb ik het deels gevolgd. Natuurlijk via de media, de uitzending om Omrop Fryslân, de verhalen in de kranten. Ook heb ik toen een donatie gedaan (dat is toch wel het minste wat je kunt doen).

Dat had ik nu nog niet gedaan, terwijl het bijna zover is: volgende week vrijdag, 21 juni is het al zover. Maarten vind zichzelf niet een held, maar dat is hij wat mij betreft wel. Zwemmend dat hele stuk afleggen, ik vond het op de racefiets soms wel pittig. Natuurlijk is er het risico dat het ook dit jaar niet lukt. Is dat erg? Nee. Misschien wel voor Maarten zelf, maar niet voor de rest van Nederland.

Want door deze actie gaat er weer een mooie bijdrage richting de organisaties die kanker onderzoeken e.d. En ik doneer liever aan deze actie dan dat ik naar een TV-special moet kijken, waar een bel-team zit en om de 5 minuten de presentator moet zeggen “word ook donateur, bel nu met …. “. Ik hoop dat het lukt, roep iedereen op die in ieder geval in de buurt woont bij het water te gaan staan en Maarten aan te moedigen, hoop dat de boeren in de provincie met hun trekkers en ander materieel weer wat goede belichting in de nachtelijke uren willen geven en wens de mensen die meezwemmen een mooie blijvende herinnering toe aan een actie om iemand te gedenken of op deze manier te steunen.

Mijn donatie van 50 euro is inmiddels overgemaakt. Dat kun je doen via onderstaande site, je hoeft geen speciale dingen te doen, je kunt ook rechtstreeks overmaken op het daar genoemde bankrekeningnummer.

https://www.11stedenzwemtocht.nl/

Facebookpagina: https://www.facebook.com/MvdWFoundation/

 

Nog even een toevoeging. Op de site zie je onder projecten de 11 projecten die Maarten steunt. Maar je hebt ook nog de projecten die mensen zelf kunnen aanmaken onder “Deelnemers”. Dat is gesorteerd op bedrag, dus de projecten die het meeste opgehaald hebben staan vooraan. Er zijn 48 pagina’s, op dit moment 11 x 12 + 10 = 142 projecten. Ik weet zo ook niet hoe het anders zou moeten, maar net als bij Google hou je bij pagina 5 toch wel op om de volgende pagina’s te bekijken. Dus die mensen zullen het van vrienden/kennissen/bekenden moeten hebben om een redelijke sponsorbijdrage te krijgen.

Ik kwam daarbij op pagina 3 dit project tegen (link). Ik vond die man er bekend uit zien en inderdaad, het gaat hier om huisarts Jan Waling Huisman die in een aflevering van Omrop Fryslân voorbij kwam: youtube-fragment. Ook nog 10 euro op dit project gesponsord. Yes we can!

Nog even terugkomend op die pagina. Je ziet een plaatje, een korte titel en het bedrag, maar het achterliggende verhaal zie je pas als je naar de detailpagina gaat. Kan dat ook anders?
Ik zie dat er een feed opgehaald wordt die je op zich alle informatie aanlevert. Ik ben programmeur, en moet daar toch wel wat van kunnen maken? Ja hoor. Het wordt een “statisch overzicht”, dus zoals het nu op 14 juni getoond wordt. Nieuwe projecten worden hieronder niet toegevoegd. Ik toon hier het verhaal en de link, zodat je niet afgeleid wordt door het bedrag en zelf kunt bepalen of je geraakt wordt door een verhaal en daar een bijdrage aan wilt leveren;

Deen Boekholt Deen&Moos zwemmen voor Puck
Deen & Moos zwemmen voor Puck!

In oktober kreeg ons zusje Puck de diagnose Acute Meyloïde Leukemie. Dankzij eerder onderzoek kan zij hiervoor nu goed behandeld worden. Geld inzamelen voor kankeronderzoek is dus super belangrijk. Wij vinden het zo tof dat Maarten dit doet. Daarom zwemmen wij een stuk mee en hopen veel geld op te halen voor dit goede doel. En we willen met deze actie Puck laten weten dat haar grote broers super trots op haar zijn!


Christiaan Vugt Samen tegen Kanker
Omdat mijn familie en vrienden al vaak getroffen zijn door de ziekte kanker.

Ilja Janssen Team Mika voor KiKa
Op 2 april 2011 werd bij onze zoon Mika een hersenstamtumor ontdekt. Een diagnose die ons gezinsleven volledig op zijn kop zette. Dankzij onderzoek en de deskundigheid van artsen hebben wij het geluk dat onze lieve kanjer nog steeds bij ons is. Voor hoe lang weten wij niet. Ook de artsen niet. Zijn toekomst blijft onzeker. Net zoals die van al die andere kinderen met de diagnose kanker.

Wij gunnen Mika en al die andere kanjers een (onbezorgde) toekomst. Jij ook? Sponsor ons dan! Op 22 juni duiken wij in Stavoren het water in namens ‘Team Mika voor KiKa’ om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Daar zwemmen wij 2 km mee met Maarten van der Weijden tijdens zijn 11stedenzwemtocht.

Sponsor ‘Team Mika voor KiKa’ en help KiKa met de financiering van belangrijk onderzoek naar kinderkanker. Samen kunnen wij dit mogelijk maken💪🏼! Doe jij ook mee?

Dank je wel, namens Mika en al die andere kanjers!

Ivo Rigter en Ilja Janssen


Piet Loon Zwemmen voor Geert
Mijn broer Geert is 22 jaar en heeft acute leukemie. Geert was druk bezig met coschappen, hockey en het studentenleven totdat zijn leven van de een op de andere dag op zijn kop komt te staan. Voor mijn broer en omdat niemand het verdient om op deze leeftijd te worden geconfronteerd met deze ziekte zamel ik geld in voor kankeronderzoek.

Bedankt voor uw steun!


Dennis Schutten Dennis zwemt mee voor kankeronderzoek
In 2003 overleden mijn moeder en schoonmoeder aan kanker. In 2015 overleed mijn vader aan deze verschrikkelijke ziekte. Mijn schoonvader kreeg in 2000 prostaatkanker en is in 2017 opnieuw hiervoor behandeld.
In mijn naaste omgeving zijn veel mensen door deze ziekte getroffen. Met mijn achtergrond in de triathlonsport kan ik op deze manier mijn steentje bijdragen aan kankeronderzoek. Daarnaast ben ik een sportfreak, groot fan van de elfstedentocht, het is geweldig dat deze actie plaatsvindt in de friese elfsteden!
Vorig jaar heb ik Maarten op de voet gevolgd bij deze fantastische actie en zijn prestaties. Wat mij enorm aanspreekt is dat ik mij actief kan inzetten voor de strijd tegen kanker en dat er concrete doelen aan gekoppeld zijn. Laat die 22 kilometer maar komen!

Edwin Minnaard Luctor et emergo
En zo staat je leven op zijn kop, als je net te horen krijgt dat je vrouw borstkanker heeft.
Het chemotraject is inmiddels gestart en ben zo trots op haar hoe ze zich hier doorheen slaat.
Positief denken is een belangrijk speerpunt, elke stap is er weer 1 dichter bij genezing. Het motto is nu nog actueler.
Nog meer trainen, nog meer inzet om ook dit gevecht te winnen.

Martine Vos Aan de (school)slag voor Kester – Martine Vos
Mijn zoon Kester stierf aan kanker in de zomer van 2018, drie maanden voor zijn 13e verjaardag. Kester hield heel erg van zwemmen. Ook in de drie jaar dat hij behandeld werd, heeft Kester vaak genoten van zwemmen.
De kinderkanker die Kester had is zeldzaam en agressief. Onderzoek naar nieuwe behandelingen is nodig. Stil zitten is geen optie, vandaar dat ik de sport uit mijn jeugd weer oppak en 2000 meter ga zwemmen (maar dan vooral borstcrawl natuurlijk). Om mijn lieve zoon Kester te eren en om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Sponsor mij! Iedere euro is welkom!
Martine

Mirjam Smits Mirjam zwemt mee
Wat ben ik blij dat ik mee kan zwemmen met deze tocht! Door mee te zwemmen wil ik helpen geld in te zamelen om verder onderzoek mogelijk te maken. Omdat ik weet hoe belangrijk het is!

Ada Hijlkema-de Haan Ada zwemt voor Peter
Sinds drieënhalf jaar staat ons leven in het teken van kanker.
Ik gun het iedereen dit nooit te hoeven meemaken, zoveel ritjes naar en behandelingen in het Antoni van Leeuwenhoek, iedere keer de spanning en hoop, blijdschap of teleurstelling.
Iedere keer weer de kracht vinden door te gaan. Net doen alsof je leven nog ‘normaal’ is.
Omdat Peter altijd positief is en altijd de zon weer ziet schijnen wil ik dit doen, zwemmend geld inzamelen om te zorgen dat die k..kanker de wereld uit gaat!

Gert Groot Gert de Groot: help mee kanker te verslaan!
Alweer weer 18 jaar geleden verloor mijn moeder de strijd tegen kanker. Ik help Maarten graag zoveel mogelijk geld op te halen om kanker de wereld uit helpen! Daarom zwem ik in alle 11 steden 2 kilometer met Maarten mee. Help je mee?

Nelleke Linthorst Nelleke zwemt
Ik zag van dichtbij hoe beangstigend het is als kanker hebt, of hebt gehad. Er is al zoveel bereikt in de behandeling en genezing van kanker, maar tegelijk nog een wereld te winnen.
Hopelijk zwem ik een beetje dichter naar de nóg betere onderzoeken en behandelingen toe. En steek ik hiermee een hart onder de riem bij dierbaren en anderen die getroffen zijn door kanker.Want toen de zoveelste vroeg of ik dit jaar dan wél mee zou doen.. kón ik niet achter blijven. En waarom ook eigenlijk.. een prachtig goed doel, een mooie uitdaging, geïnspireerde en gemotiveerde zwemmers en dat alles in Fryslân.Sponsor je me ook? Er komt natuurlijk een uitgebreide verslaglegging aan voor al mijn sponsors.

Ilse Laurijsen Ilse zwemt mee !
Voor mijn lieve vriendin Kristel en iedereen die met deze vreselijke ziekte geraakt wordt

Romy Arkesteijn Romy zwemt tegen Kanker
Begin je dag met een lach, geniet van elk moment en wees dankbaar voor alles wat je hebt. Dit zijn woorden die ik iedereen wil meegeven. Want 1 dag kan je leven helemaal veranderen en op zijn kop zetten. En ik spreek uit ervaring. Met mijn mama gaat het nu langzaam wat beter. Maar elke dag is onzeker en weet niemand wat er gaat gebeuren. Ondanks dat gaat er nu geen dag voorbij zonder te lachen, genieten en dankbaar te zijn voor alles.

Te veel mensen krijgen dagelijks te horen dat ze tegen kanker moeten gaan vechten. Ik vind dit echt verschrikkelijk want niemand verdient deze rotziekte. Daarom zwem ik 22 juni 2 km mee met de 11stedenzwemtocht . Zo wil ik samen met Maarten van der Weijden Foundation geld ophalen voor meer Kankeronderzoek. Met dit geld kunnen er steeds betere behandelingen komen tegen Kanker en kunnen we samen Kanker de wereld uit halen. Maar dit kan ik niet alleen en ik heb IEDEREENS hulp nodig! Dus zou jij een kleine moeite kunnen doen en om een kleine donatie over te maken?
Alle beetjes helpen! Alvast super bedankt!!
xx Romy


Nico Konijn Ik zwem mij klem voor hem! (hen), groetjes Nico Konijn
Mijn ouders en een goede vriendin zijn overleden aan kanker en een goede kennis heeft nu kanker in een vergevorderde fase. Voor hen zwem ik mij suf voor het goede doel!
Mijn tocht is 11x 2 km mee zwemmen met Maarten in elke stad vd Elfsteden en Goos Blauw, mijn zwemmaat, zwemt de Stavoren-tocht. We willen samen in een camper 4 dagen van 21 t/m 24 juni naar Friesland om mee te doen.
Ik heb in 2011 de Elfstedentocht geschaatst en ben vorig jaar bij Maarten van der Weijden geweest om hem aan te moedigen. Heel speciaal om dit jaar met hem mee te mogen zwemmen.
U kunt er ook zelf bij zijn om ons en Maarten aan te moedigen natuurlijk, laat dan een berichtje achter op deze site met uw telefoonnummer, dan houden we u op de hoogte.
Steun mij en zodoende ook het KWF fonds!!
Alvast bedankt.

Ton Lekkerkerker Sponsor mij voor het goede doel!
Maarten van der Heijden was vorig jaar even de nationale trots van Nederland. Met zijn poging om de elfstedentocht te zwemmen deed hij bijna het onmogelijke. Zijn drijfveer is de strijd tegen kanker. Het is een fantastische sportman. Door zoveel mogelijk geld op te halen worden belangrijke onderzoeken gesteund. Ik ga in Stavoren 2.000 meter met Maarten meezwemmen. Daarvoor ben ik hard aan het trainen. Door mij te sponsoren steun je de strijd tegen kanker!

C.t.j. Spierings 11X2 HELP KEES MEE !
In het weekend van 21 juni draag ik mijn steentje bij in de strijd tegen kanker. Ik zwem dan samen met Maarten 11 x 2km van de elfstedentocht. Help mee, doneer en motiveer… iedere euro telt. ……
In the weekend of June 21st I will help fighting cancer. I will swim together with Maarten van der Weijden the elfstedentocht. Me and 110 other swimmers will swim 11 x 2km in 2 days. Help us gather funding for research on cancer and donate… every euro counts..

Marloes Nijhuis Van waterpolo naar openwater voor het goede doel!!
Onlangs ben ik, na bijna tien jaar onderdeel te zijn geweest van het Nederlands Waterpoloteam, gestopt met topsport. Dit was voor mij geen makkelijke keuze. Ondanks dat ben ik blij dat ik deze keuze zelf heb kunnen maken. Ik besef me dat mensen met de diagnose kanker vaak geen keuze hebben, zij staan met hun rug tegen de muur.

Ik wil met mijn deelname een steentje bijdragen en zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Ik vind het super tof dat ik deze uitdaging aan kan gaan door in het water te duiken en met Maarten mee te zwemmen. Steun jij mij?


Jonas Zwam Jonas in actie!
Iemand die ik goed kende is overleden aan kanker. Ik vind het een hele erge ziekte en als je door te zwemmen er wat aan kan doen dan wil ik dat graag doen. Ik zou het superfijn vinden als jullie me willen steunen!

Dirk Jan Hengst Zwemmen voor Hans (door Dirk Jan)
Mijn beste vriend Hans is in 2003 op 34 jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Ik denk nog iedere dag aan hem.

Één van de dingen die we veel en graag deden was wielrennen. We zijn bijvoorbeeld in zeven dagen met onze vriendenploeg naar Italië gefietst vanuit Friesland. Je ziet Hans op de foto in het Rabo-shirt, derde van links.

Wielrennen heb ik verruild voor het zwemmen. Ik zwem een aantal malen in de week en in de lente, zomers veelal in buitenwater.

Er bestaan in deze wereld vast nog meer Hansen voor andere mensen. Het zou mooi zijn als ik een bijdrage mag leveren aan het genereren van donaties voor onderzoek van kanker voor deze Hansen en hun vrienden.

Met vriendelijke groet,
Dirk Jan Hengst


Huub Bredero Huub; Zwemmen voor het leven
Ik ben inmiddels ouder dan mijn vader ooit is geworden en ouder dan mijn broer ooit zal worden. Richard, mijn broer, had me vorig jaar graag in de elf steden zien zwemmen, maar dat is helaas niet door gegaan. Dit jaar zal hij het ook niet kunnen zien. Niet omdat ik niet ga zwemmen, maar omdat hij inmiddels is overleden aan slokdarmkanker. Ik zwem mee omdat ik hoop en wens dat anderen hun vader, zoon of broer langer mee kunnen maken dan ik heb mogen doen.
Kanker is lelijk, wreed en onmenselijk, kanker heeft geen gevoel, geen geweten en maakt geen onderscheid. Iedereen heeft wel een familielid, vriend of kennis die lijdt door deze ziekte of er aan is overleden. Steun daarom de MvdW foundation en help kanker de wereld uit.

Akkelies Blok Akkelies zwemt voor kankeronderzoek! Op naar de 2500 euro!
Ik doe mee omdat ik op dit moment herstellende ben van borstkanker en zwemmen mijn grote passie is.
Vorig jaar wilde ik al mee zwemmen maar in de zomer werd bij mij borstkanker geconstateerd.
Na een operatie, bestralingen en chemokuren ga ik proberen om 2 km met Maarten in Stavoren mee te zwemmen.
Maarten is een groot voorbeeld voor mij.
Voor nieuwe onderzoeken naar kanker is veel geld nodig!!

Marty Wareman Dat maak ik mee!
Mijn Oma is een grote inspiratiebron. Vol power en positieve energie staat zij in het leven, ze is ernstig ziek maar geniet intens van alles wat ze nog meemaakt. Zoals mijn pasgeboren dochter, haar achterkleinkind (zie foto). Ik vind het zo mooi om te zien hoe zij het leven omarmt dat ik graag in haar naam en in de naam van dat nieuwe leven ook iets wil bijdragen.

Elisabeth Postma Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Elisabeth Postma
Voor meer en beter onderzoek naar kanker en natuurlijk een super uitdaging.

Desmond Kooten Desmond van Kooten
Fantastisch hoe Maarten zich inzet en het uiterste van zichzelf vraagt in het bestrijden van een vreselijke ziekte waar we allemaal op één of andere manier mee in aanraking komen. Wij willen dat graag ondersteunen door naast een financiële ondersteuning, hem ook mentaal een steuntje in de rug te geven door in elke stad 2 km met hem mee te zwemmen. De Maarten vd Weijden Foundation zet zich in voor alle vormen van kankeronderzoek. Kinderen hebben de toekomst, vandaar dat wij ons specifiek inzetten voor de behandeling van kinderen en hun kansen op herstel, steun jij ons ook?

Jan Waling Huisman Maarten en ik geven alles, geeft u ook?
In het weekend van 21 juni duik ik samen met Maarten van der Weijden en 110 andere zwemmers het water in om zo geld in te zamelen voor onderzoek dat besteed gaat worden aan de strijd tegen kanker.
Iedereen maakt wel in zijn of haar omgeving mee dat een dierbare de diagnose kanker krijgt. Helaas ik ook; mijn vader en moeder overleden aan kanker en ook mijn zus op jonge leeftijd en een boezemvriend van mij overleden aan kanker. Maar ook als huisarts moet ik helaas regelmatig een slechte nieuws gesprek voeren met een patiënt omdat er kanker bij hen is geconstateerd. Soms is er een behandeling en genezing, soms resteert alleen maar troost en een sterke schouder.Wij willen zoveel mogelijk geld bij elkaar gaan zwemmen. Daar hebben wij uw gulheid bij nodig. Ik zal fysiek alles geven voor mijn sponsors en zal 11x 2km gaan zwemmen in de wateren van de 11 Friese elfsteden.
Vorig jaar was ik nog een toevallige toeschouwer, maar werd zo gegrepen door Maartens inspanning dat het me niet meer losliet. Wij hebben hem de hele tocht tot aan zijn opgave gevolgd en aangemoedigd. Uiteraard ook gesponsord en iedereen via ons spandoek ” Maarten geeft alles, geeft u ook?”, opgeroepen een bedrag te sponsoren. Zijn inspanning en actie heeft uiteindelijk ruim 5 miljoen euro opgeleverd. Ik vind het een eer om hier dit jaar een kleine bijdrage aan te mogen geven. Ik doe nogmaals een beroep op u om mij te sponsoren met een klein of groter bedrag.

Dick Diepen Dick van Diepen zwemt samen met Maarten
Volhouden om je doel te bereiken. Dat is waar Maarten voor zwemt en dat is waar dagelijks vele kankerpatiënten keihard voor moeten knokken. Om kanker te overleven.
En daarbij is onderzoek keihard nodig. Ik wil daar een bijdrage aan leveren. VOLHOUDEN is het motto. Daar wil ik voor zwemmen! Elf steden x 2 kilometer om Maarten te ondersteunen!

Jolien Voorn Jolien zwemt mee!
Ik doe mee om Maarten vd Weijden te steunen in deze geweldige actie.

De testdag is geslaagd en nu ga ik dan ook echt 11 keer 2 km zwemmen. Dit om zoveel mogelijk geld te verzamelen, zodat er zoveel mogelijk onderzoek gedaan kan worden naar deze vreselijke ziekte.

Ik hoop dat jij mij wilt sponsoren. En ik ga mijn uiterste best doen om de 22 km te voltooien.

Liefs,

Jolien


Margreet Smit Margreet zwemt mee
Helaas maak ik momenteel van heel dichtbij mee hoe het is als iemand die je ontzettend dierbaar is AML (Acute Myeloïde Leukemie) heeft. Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Ik zwem mee zodat er nog meer onderzoek kan worden gedaan, waardoor de behandeling tegen kanker nog beter wordt.
Alvast bedankt voor uw donatie!

Wilma Scheepers Wilma Scheepers
In mijn ‘jonge leven’ zijn er al diverse mensen in mijn directe familie- en vriendenkring geraakt door een vreselijke ziekte: kanker.
Door in alle 11 de steden 2.000m te gaan zwemmen (ja, dat is dus 11x 2km – in 4 dagen tijd) kan ik mijn (vroegere) hobby combineren met de strijd tegen kanker. Net als mijn zusje Elly Scheepers wil ik me inzetten om geld op te halen dat voor 100% gebruikt wordt voor onderzoek naar genezing van kanker.
Iedere bijdrage (hoe groot of klein ook) is welkom! Steun jij mij (en/of mijn zusje) in mijn zwemtocht, met een donatie?! Laat vooral een aanmoediging / berichtje achter!
Alvast bedankt, zodat we samen een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor mensen met kanker.

Anneke Zwaag Anneke geeft ook Alles!!!
Vorig jaar zwom ik twee kilometer, in een zwembad, om Maarten te steunen. Toen kreeg ik nog immunotherapie tegen mijn uitgezaaide melanoom en was ik vooral heel blij dat ik een steentje bij kon dragen. Inmiddels ben ik nog steeds in volledige remissie, al een half jaar zonder medicijnen en voel ik me fit en dankbaar! Tegelijkertijd weet ik dat er nog lang niet voor iedereen een goede behandeling beschikbaar is.

Als ik nu erin slaag om deze 22 kilometer te zwemmen en daarmee meer mensen te helpen die ook kanker hebben, dan heb ik echt alles gegeven. Steun je me?


Saskia Afman Saskia zwemt met Maarten
Door onderzoek is veel bereikt! Veel mensen kunnen door na kanker. Meer studie is nodig om iedereen met kanker die kans te geven. Daar wil ik bij helpen.

Tess Steeg Team Tess van de Steeg
Ik ben Tess van de steeg (8 jaar) en woon in Zoetermeer. Mijn vader heeft in 2007/2008 lymfklierkanker gehad. Gelukkig heeft hij veel geluk gehad dat hij ervan kon genezen, anders was ik er ook nooit geweest. Ik als wedstrijdzwemster wil graag zoveel mogelijk geld inzamelen, zodat alle andere mensen met kanker ook dat geluk kunnen hebben wat mijn vader had. Tess van de steeg (2010)

Rutger Veld Rutger van der Veld zwemt voor het leven.
Geweldig initiatief van Maarten van der Weijden. Ik draag graag een steentje bij aan zijn missie om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek in relatie tot kanker.

En dus ga ik 11 x 2 KM meezwemmen in Friesland. Helpen jullie mee?


Martin Zeldenrijk Martin gaat zwemmend de strijd aan tegen kanker!
Ik ga zwemmen. Dat is het minste wat ik kan doen. Ik hoop een mooi bedrag op te halen, maar vooral hoop ik het belang van kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Elke donatie is welkom, groot of klein het maakt niet uit. Ik zou het geweldig vinden als u deze strijd wilt steunen, en ik beloof, dat ik de 2000 meter zwemmend ga volbrengen op 22 juni a.s.!

Paul Vielvoije Luca zwemt met Maarten mee voor het goede doel!
Ik zwem mee met Maarten om hem te steunen in zijn 11stedenzwemtocht en zo geld op te halen voor onderzoek naar kanker.

Helpen jullie mee? Dan spring ik 22 juni in het water!


Bram Van Zanten 3 generaties zwemmen mee met Maarten tegen kanker
Uit respect voor Maarten vd Weijden; eerst zelf de strijd tegen leukemie winnen, vervolgens Olympisch kampioen worden en daarna zijn bekendheid vermarkten om de strijd tegen alle soorten van kanker te blijven voeren met als absoluut toppunt de 11 steden zwemmend af te leggen. ik schaats veel liever dan dat ik zwem (1986 en 1997 waren mijn eigen sportieve hoogtepunten) , eigenlijk haat ik zwemmen. Maar het doel is Maarten helpen bij deze 2e poging nog meer geld te laten verzamelen dan in 2018.

Ronald Bas It Giet Oan ( Ronald Bas, Groningen )
Mijn vader stierf op 22 juni 2011 aan de gevolgen van kanker. Hij was een vechter, tot zijn laatste adem. Hij was een enthousiast zwemliefhebber en motiveerde ons, zijn kinderen, om te gaan zwemmen. Hij zou het heel mooi hebben gevonden dat ik de uitdaging aan ga om 11 x 2000 meter te zwemmen. Voor het goede doel. Tegen kanker!

Wil je mij steunen met een donatie?
Hartelijk dank!


Jacob Wilting Jacob Wilting
Ik wil een steentje bijdragen om deze vreselijke ziekte te verslaan.

Roel Bulthuis INKEF Capital steunt Maarten
INKEF Capital is one of the largest Venture Capital firms in the Netherlands and supports visionary entrepreneurs in building long term sustainable companies in the technology and healthcare fields. In healthcare we invest in companies that focus on developing new treatment options for patients suffering from cancer and other life threatening diseases. Roel is a Managing Partner at INKEF and believes that Maarten’s efforts to support cancer research are amazing and would love to contribute to that effort.

Jan-willem Roodbeen JW zwemt mee!
Ik, Jan-Willem Roodbeen, steun Maarten van der Weijden! Daarom doe ik samen met Jeroen Kijk in de Vegte op NPO Radio 2 verslag van de Elfstedenzwemtocht en zal ik ook zelf in het Friese water springen. Op 24 juni zwem ik een fractie van Maartens afstand: 500 meter. Met natuurlijk als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek en zo samen met jou Maarten een extra steuntje in de rug te geven. Steun jij mijn zwemactie? Doneer dan op deze pagina!

Maikel Benthem Twentse walrus zwemt voor het goede doel
Beide ouders jong verloren aan deze rot ziekte. Daarom wil graag een sportieve uitdaging aangaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar Kanker. Ik ga in elk van de elf steden 2km zwemmen. Dus in 72 uur zal ik 11 keer het water in gaan. ik hoop dat ik kan rekenen op uw steun. Draag allemaal een steentje bij, omdat het nog steeds nodig is.

Wat is er mooier om je sportief in te spannen voor het goede doel!


Tanja Roosmalen Kanker? Geef kinderen een anker!
Al 25 jaar ben ik betrokken bij gezinnen waarin iemand getroffen wordt door kanker, een kind of één van de ouders.
De impact in een gezin is enorm als het ‘kankermonster’ binnensluipt en niet van plan is te vertrekken.
Ik zwem voor alle kinderen en jongeren die kanker van dichtbij meemaken. In het bijzonder zwem ik voor betere behandelkansen voor kinderen met zeer agressieve vormen van kinderkanker (een onderzoek voor Kika). En voor koppelbedden in ziekenhuizen waarmee je een verpleegbed in een 2-persoonsbed verandert (een project van Roparun). Koppelbedden geven o.a. kinderen de kans om een nachtje te logeren in het ziekenhuis bij hun zieke vader of moeder. Uit ervaring weet ik dat dit hele kostbare logeerpartijtjes zijn.
Ik zwem om kinderen een anker ⚓️ te geven in een hele roerige tijd.
Wil je mij steunen? Doneer!
Dankjewel!!!

Eelco Keune Eelco Keune
Fantastisch hoe Maarten zich inzet en het uiterste van zichzelf vraagt in het bestrijden van een vreselijke ziekte waar we allemaal op één of andere manier mee in aanraking komen. Wij willen dat graag ondersteunen door naast een financiële ondersteuning, hem ook mentaal een steuntje in de rug te geven door in elke stad 2 km met hem mee te zwemmen. Dus totaal 22km.

De Maarten vd Weijden Foundation zet zich in voor alle vormen van kankeronderzoek. Kinderen hebben de toekomst, vandaar dat wij ons specifiek inzetten voor de behandeling van kinderen en hun kansen op herstel, steun jij ons ook?


Jo-anne Jochijms Omdat het kan! Omdat het zo nodig is! ❤
Onderzoek is zo hard nodig. Daarom zwem ik mee en zal ik proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Steun jij mij en daardoor dit goede doel?

Alweer bijna 6 jaar geleden is mijn mam overleden aan de gevolgen van kanker. Wat mis ik haar. Het gewoon even kletsen, samen shoppen, de moeder/dochter dingen.
In deze 6 jaar die voorbij zijn gegaan heb ik in mijn omgeving mensen ziek zien worden, zien vechten, zien verliezen maar ook zien winnen!!

Door dit alles wil ik iets doen om bij te dragen aan onderzoek naar herstel, genezing of een dragelijk en waardig einde…
Daarom ga ik zwemmen voor dit goede doel! Dit is wat ik kan en in gedachten zijn mijn lieve mam en fijne schoonpa bij mij en zorgen dat ik die 2000mtr ga halen!

Steun jij mij? Heel erg bedankt!
❤️❤️❤️

Veel liefs,

Jo-Anne


Reinier Ingwersen KANKER DE WERELD UIT…IEDERE SLAG HELPT!
Als huisarts in Harlingen ervaar ik dagelijks hoeveel leed kanker teweeg kan brengen!
Graag ondersteun ik Maarten bij zijn prachtige actie met de hoop dat de toekomst eens kankervrij kan worden.

Huub Loon Huub zwemt want onderzoek loont
Samen met mijn vriendin heb ik in 2009 een sponsorrit tegen deze rotziekte gereden. Ik kan eigenlijk geen betere manier bedenken om het 10 jarige jubileum te vieren.
Nu doen we het weer samen, ik zwem en zij is de ondersteuning.

Kristin Teppema-geers You never swim alone
Als Maarten nog een keer gaat,zei ik vorig jaar, dan ga ik met hem mee.
Ik ben gezond en werk dit jaar 40 jaar als stewardess bij de KLM en ontmoet zoveel mensen met de ziekte kanker, dat ik heel graag zwemmend mij er voor wil inzetten.

Markwin Drent Zwemmen tegen kanker
Iedereen kent wel mensen die kanker hebben (gehad). Het is een verschrikkelijke ziekte. Momenteel heeft onze achterneef leukemie en ik heb mijn moeder verloren aan kanker. Naast de maandelijkse donatie aan de KWF wil ik graag op een andere manier een financiële bijdrage leveren. Dit lijkt mij een mooie sportieve gelegenheid om met een groep mensen zoveel mogelijk geld In te zamelen voor kankeronderzoek.

Jeroen Albers Jeroen zwemt tegen kanker
Ruim een jaar geleden is er bij mijn moeder longkanker geconstateerd wat verder is uitgezaaid naar haar botten. Ondanks diverse complicaties en dagelijkse pijn blijft ze door vechten tegen deze ziekte. Omdat ik niet machteloos wil toekijken zwem ik daarom op 22 juni in Stavoren 2km mee tijdens de 11stedenzwemtocht om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker. Help mee en steun mij om deze akelige ziekte de wereld uit te helpen!

Brian Werkhoven Brians vrije slag tegen kanker
Heel graag kom ik in actie om Maarten van der Weijden te ondersteunen bij het binnenhalen van zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek. In mijn werk en persoonlijk leven maak ik van nabij mee wat kanker doet met mensenlevens.
Hoe mooi en knettergek is het van Maarten om opnieuw de uitdaging van de elfstedenzwemtocht aan te gaan! 2 Km met hem meezwemmen om nog meer kankerpatiënten te helpen genezen, meer tijd en kwaliteit van leven te geven: Daar doen we het voor! Dit is mijn vrije slag tegen kanker, helpen jullie mee? Let’s do it!

Ton Jorna Als jij doneert zal ik zwemmen!
Onderzoek naar kanker stimuleren is het enige wat we kunnen doen zodat we over een paar jaar kunnen vaststellen dat kanker een ziekte is die te behandelen is!

Susan Wisscha Susan zwemt mee met Maarten
Mijn broer Thijs is 46 jaar en heeft uitgezaaide prostaatkanker. Mijn lieve tante Marina heeft borstkanker. Voor hun en al die vele anderen duik ik graag het water in en zamel geld in voor kankeronderzoek.

Laurens Walraven midsummer swim
Vorig jaar een stuk mee kunnen suppen van Sneek naar IJlst, ipv het zwemmen
Dit jaar vrij plotseling en onverwacht afscheid moeten nemen van mijn vader, klote ziekte
ik zal daarom de 22 km in de 11 stadjes gaan meezwemmen om Maarten te steunen zijn monstertocht waar te maken

Audrey Buerman Iedereen kan helpen, en ik ga graag zwemmen voor dit doel, Audrey
Een stuk zwemmen is het minste wat ik kan doen. Zo veel mensen om mij heen die ziek zijn en het niet redden. In 2016 geluk gehad doordat ik vroegtijdig aan darmkanker ben geopereerd. Ik steun graag de fantastische actie van Maarten.

Lotte Postma Postma zusjes zwemmen samen tegen kanker💕
Wij zijn de twee zusjes Iris en Lotte, 18 en 13 jaar oud. Ons nichtje en pake zijn aan deze verschrikkelijke ziekte overleden. Samen willen wij ons inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen. Help jij ons mee?

Allard Steege De Watermolen
Zwemmen is al jaren mijn favoriete sport. Toen ik hoorde dat je met Maarten van der Weijden stukken van de 11-stedenzwemtocht voor het goede doel mag meezwemmen heb ik me direct aangemeld. Sponsor mijn zwemtocht van 11 keer 2 kilometer en 100% van je sponsorbedrag gaat naar kankeronderzoek. Help mee om het bedrag van 5 miljoen, dat Maarten vorig jaar ophaalde, te overtreffen. Volg onze verrichtingen van 21 t/m 24 juni. Alvast super bedankt voor je bijdrage!

Joris Kolk Joris
Ik heb mijn vader vorig jaar verloren aan kanker, ik kan een beetje zwemmen en ik vind Maarten een held. Samen staan we sterker, dus laten we samen proberen om deze ziekte de wereld uit te helpen!

Petra Guijt Samen zwemmen we kanker kopje onder!
Iedereen kent wel iemand die deze rotziekte heeft of heeft gehad!
Bij mij is dat niet anders… mijn vader verloor ik hieraan toen ik zelf nog jong was en drie jaar geleden mijn beste vriendin waarmee ik heel veel gezwommen heb.

Lindsey Uden SAMEN ZWEMMEN TEGEN KANKER
Op 21 juni duik ik samen met Maarten van der Weijden en 110 andere zwemmers het Friese water in om de 11-stedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.
Ik mag in iedere stad 2 km meezwemmen overdag of in de nacht.
Jij kent vast ook wel iemand die getroffen is door deze vreselijke ziekte. Ik ben op zoek naar sponsors zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Alvast bedankt voor je steun! 😘🙏
Liefs Lindsey

Ineke Pasman Zantvoord Zantvoord
Zodat op een dag niemand haar broer nog hoeft te missen.

Elly Kiestra Broertjes Elly Kiestra ZIGNEA open water zwemmen
Ik zwem voor mijn zwem vriendin Mengsanne die verleden jaar overleden is aan kanker. Zeer nuttig om geld te verzamelen voor onderzoek En om 60 plussers te motiveren om te zwemmen of andere sport te beoefenen. Ik heb ook mee gezwommen voor ALS.
En omdat ik lange afstanden zwem.

Willy Doornbosch Willy steunt MVDWF
Voor mensen met kanker is Geloof, Hoop en Liefde alleen nooit genoeg om te genezen.
Onderzoek naar nieuwe en juiste behandelingen heeft mijn moeder geholpen en genezen van darmkanker.
Zij is op 16-12 -1948 geboren, mooi uitgangspunt voor een streefbedrag aan in te zamelen sponsorgeld!

Veerle Kate Zwemmen met een missie
Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk geld op wordt gehaald voor onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. Ik weet hoe verdrietig het is als je met deze ziekte te maken krijgt. Ik ga zwemmen en hoop hiermee het onderzoek naar kanker te ondersteunen!

Dick Kuijsters Dick Kuijsters – Samen bereiken we heel veel!
Hoe vaak krijg je de kans om een Elfstedentocht te zwemmen en daarbij ook nog het goede doel, de Maarten van der Weijden foundation, te steunen?

Iedereen maakt in zijn omgeving een vorm van deze ziekte mee. De een heeft geluk en geneest, de ander heeft dat geluk niet. Onderzoek vergroot de kans op geluk en daarvoor is geld nodig. Veel geld want onderzoeken zijn duur. Maar de blijdschap van de mensen en de naaste familie van degene die het geluk hebben te genezen is onbetaalbaar.

Sporten heb ik altijd al graag gedaan. Ik ben van nature geen zwemmer maar ik heb er vanaf 2014 meer tijd en energie in gestoken. Een borstcrawlcursus gevolgd om de techniek beter te leren en vooral de bijbehorende oefeningen om gestroomlijnder door het water te gaan. Mijn conclusie is toch wel dat ik wetsuite zwemmer zal blijven maar het belangrijkste is: ik heb er veel plezier in. Open water en in zee daar vind ik nu de sportieve uitdagingen die ik nodig heb.

Het doel voor 2019 is dan ook om 11x 2km te gaan zwemmen. Dat is de sportieve uitdaging die we gaan proberen.

Zoals Maarten zelf aangeeft zijn de mensen niet geholpen met het feit dat ik deze uitdaging, 11x 2km, ga zwemmen maar wel met het geld dat ik hiervoor ga inzamelen.

Doel is €1000 en ik hoop dat in mijn omgeving (maar ook buiten mijn omgeving) mensen, bedrijven mij willen steunen en helpen om de €1000 te halen.

Wilt u mij steunen, klein of groot bedrag alles is welkom!

Alvast bedankt voor uw steun en donatie!

Groetjes,
Dick Kuijsters


Sierd Moll Sierd is geen zwemmer, maar zwemt wel mee
Als makelaar krijgen we om hele verschillende redenen opdrachten tot aan- of verkoop van woningen. Vaak leuke redenen (samenwonen, gezinsuitbreiding, nieuwe baan), maar soms ook ook vanwege hele vervelende omstandigheden (ontslag, scheiding, ziekte of nog erger; overlijden). Eigenlijk komt een deel van onze omzet voort uit andermans ellende. Één van die ziektes is natuurlijk kanker. We kunnen als makelaars alleen maar de zorgen van deze mensen zoveel mogelijk verkleinen door onze ervaring en inzet te gebruiken bij een eventuele aan- of verkoopbegeleiding. Maar we kunnen natuurlijk wel iets extra’s doen door ons als kantoor in te zetten voor KWF. Dat zijn we eigenlijk wel moreel verplicht (vinden wij). Vandaar dat wij dit jaar 2km meezwemmen met Maarten van der Weijden (22 juni) en meelopen met Samenloop voor Hoop in Gorredijk (20/21 september), om geld in te zamelen voor KWF. Uiteraard ook door een behoorlijke eigen financiële bijdrage. Maar we zoeken ook sponsoren voor dit goede doel. Steun via mij het KWF en/of de Maarten van der Weijden foundation….

Marijke Smit Marijke Smit, Poging 2…..
Als Maarten er weer voor gaat, wil ik er ook voor gaan.
Mijn vele sponsors van de vorige keer hebben nog een actie tegoed van mij ;-).
Ik hoop dat ik opnieuw een mooi bedrag voor het onderzoek naar kanker kan inzamelen en dat het zwemmen deze keer echt door kan gaan!
Groetjes, Marijke

Bob Hoefnagel Ik kom in actie, steun jij mij?
Ook ik draag weer graag mijn steentje bij aan dit goede doel. Al jaren lig ik met veel plezier in het (open) water, alleen nog nooit in Friesland. Vorig jaar stond ik klaar om met Maarten 2km mee te zwemmen in iedere stad, met een fraai bedrag aan donorgelden, maar kon het meezwemmen helaas niet doorgaan . Ik grijp dus deze tweede kans met beide handen aan!

Deze keer steun ik project 3 van Maarten, het KWF onderzoek om via een bloedtest het nut van een chemokuur na een darmkankeroperatie te bepalen. Met dit onderzoek kan een deel van de darmkankerpatiënten hopelijk een onnodige chemokuur bespaard blijven.

Bedankt voor jullie bijdrage!

Bob


Lili Oosting Lili Oosting
 

Jacobus Binnema It giet oan
Zo veel (jonge) mensen worden door deze ziekte gesloopt of gaan een onzekere toekomst tegemoet. Daarom is onderzoek hartstikke belangrijk. Fantastisch dat Maarten deze onmenselijke afstand gaat zwemmen. Ik ben er trots op dat ik een steentje mag bijdragen en kan ondersteunen door in elke stad 2km te zwemmen en zo een keer de Elfstedentocht te doen. Het wordt een fantastisch evenement met hopelijk heel veel donaties voor 11 verschillende onderzoeken, van fundamenteel wetenschappelijk tot betere zorg. Dank voor je steun en bijdrage.

Sandra Bos Sandra Bos zwemt voor leven
Het pad van “leven” via “overleven” naar “kwaliteit van leven”. Een pad dat te vaak moet worden bewandeld. Een pad met hindernissen die te groot kunnen zijn om te nemen, maar die toch worden opgeworpen. Domme pech”…., maar met een beetje geluk…..

Door 2.000 meter te zwemmen probeer ik met behulp van sponsoren zoveel mogelijk geld in te zamelen om via onderzoek meer geluk af te dwingen voor een ieder die zelf of zijdelings met diagnose kanker te maken krijgt. Goed onderzoek vergroot de kans op herstel, de kans om te genezen, de kans om te (over)leven. Ieder verdient de kans om van deze rot ziekte te genezen.
Daarom zwem ik voor leven! Steunt u mij en de Maarten van der Weijden Foundation met een bijdrage voor het bevorderen en ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek naar de kwaliteit van leven met kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker en het leven met kanker met voldoende kwaliteit kan plaatsvinden.


Titia Groot Titia zwemt ook mee.
Ik zwem in alle 11 steden mee, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek! Onderzoek blijft hard nodig!

Jaap Schaap Jaap zwemt mee voor KIKA!
Op 21 juni duikt Maarten opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek en ik zwem mee voor KIKA. Ditmaal als een van de 111 zwemmers die tijdens de #11stedenzwemtocht 22km gaan meezwemmen met hem. Vorig jaar heb ik -doordat de poepbacterie in de Friese wateren roet in het eten gooide- een alternatieve route gezwommen. Ik zwem mee omdat twee van mijn broers zijn overleden aan deze ziekte, veel te jong. Ik zwem omdat het belangrijk vind dat er geld komt voor onderzoek. Als je dat ook belangrijk vindt, SPONSOR mee en GEEF. Bedankt, groet, Jaap voor Maarten van der Weijden Foundation/ KIKA.

Cobie Heida Hengheng Zwemzwem2.0
Natuurlijk zwem ik weer mee , nu in versie 2.0. Onderzoek naar oorzaak en de behandeling van kanker blijft nodig. Er is al veel vooruitgang geboekt , maar er zijn ook nog zoveel vraagtekens. Voor de mensen die er nu niet meer zijn, voor de mensen die er zijn en voor de toekomst!

Ed Cornelissen It giet oan! Samen met Maarten!
Samen voor ons goede doel de 11 stedentocht zwemmen. Maarten als inspirator. Wij als mee zwemmers geven ook alles voor dit goede doel. Wil je ons steunen kom ons aanmoedigen en je kunt ook een donatie doen. Tot in Friesland. It giet oan!
Ed Cornelissen +31 617383958 Bel/app me als je met ons mee wilt trainen en of supporteren.Kernwaarden
Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna voor een kwestie van geluk. Als Maarten van der Weijden Foundation proberen wij meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Daarbij hanteren we de volgende kernwaarden:De stichting houdt in al haar activiteiten en besluiten steeds het belang van de kankerpatiënt voor ogen.
De organisatie garandeert dat de opbrengst van de door de deelnemers bijeengebrachte sponsorgelden volledig en zonder aftrek van onkosten toekomt aan het geformuleerde doel van de stichting.
Geen bestuurder, sponsor, deelnemer of vrijwilliger verwerft enig stoffelijk voordeel uit de stichting en zij streven er altijd naar hier intrinsiek mee om te gaan.
De stichting blijft onafhankelijk en verbindt zich niet blijvend aan derden. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat de stichting geen exclusiviteit verleent aan een sponsor of deelnemer. Bij de keuze van de te ondersteunen doelen, betrekken wij wil nadrukkelijk en intensief de diverse verenigingen van kankerpatiënten.

Stefan Verheul Stefan zwemt mee tegen kanker!
Mijn schoonvader en opa zijn overleden aan kanker. Mijn vriendin en ik collecteren ieder jaar voor het KWF en ik wil graag nog meer geld inzamelen voor kankeronderzoek door mee te zwemmen. De onderzoeken/projecten zijn bekend en ik mag zelf kiezen waar mijn donaties naar toe gaan. Mijn keuze is geworden: Ontwikkeling van breed inzetbare CAR-T-celtherapie.

Mike Corporaal Mike zwemt mee tegen kanker!
Ik zwem nu zo’n 12 jaar al, alleen omdat het zo’n geweldige sport is. Op het moment dat ik las dat ik met Maarten kan meezwemmen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker dacht ik dat ik dit zeker moet gaan doen! Want als je door zo’n kleine moeite (2km zwemmen) al een bijdrage kan leveren door sponsor geld op te halen…doe ik dit natuurlijk!!

Anne Dickens Opgeven is geen optie
Mijn opa was mijn grootste fan bij het open water zwemmen. Afgelopen maart is hij, tot mijn grote verdriet, plotseling overleden. Mijn opa had darmkanker en wilde koste wat kost beter worden. Helaas heeft hij het gevecht tegen de kanker niet gewonnen. Door deze zwemtocht wil ik mijn opa eren en een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker zodat anderen met dezelfde rotziekte wel een kans op genezing krijgen.

H.j. Vrieze Ik zwem 22 juni 2km mee met Maarten, steun je mij?
Ik wilde al langere tijd iets doen voor mijn vader die overleden is aan kanker. Openwaterzwemmen is sinds een jaar mijn hobby en nu lijkt het mIJ een mooie ervaring om dit te kunnen combineren en 2km mee te zwemmen met de elfstedenzwemtocht.

Manon Kuyk Stoer in Actie
Omdat ik dit een prachtig, echt Nederlands initiatief vindt dat mensen verbindt en in beweging zet voor het KWF.

Robert-jan Wiegant RJ zwemt voor het goede doel
Zwemmen is geweldig, Maarten is een inspirator en zo’n uniek evenement is een fantastische uitdaging. Dat ook nog mogen doen met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek is een kans die ik niet wil laten lopen.

Jeroen Moelker Ik zwem mee!
Vroeg of laat lijkt iedereen persoonlijk of in directe omgeving te maken te krijgen met deze ziekte. Onderzoek helpt en kan hopelijk de ziekte meer en meer bestrijden en onder controle krijgen.

Het is inspirerend om Maarten deze onmenselijke afstand te zien zwemmen om geld in te zamelen voor dit goede doel. Dit heeft mij gemotiveerd om mee te doen en zelf ook geld in te zamelen.

________Wil je mij echt in actie zien, doneer dan wat :)_____

Of ons team ThieM BrightSide
………………………………………………………………………………………………….
Maarten van de Weijden, dutch olympic swimmer, is making another attempt in june of this year to swim the ’11 city’-tour, which is famous for it’s rare skating race. He is doing this 200km swim to raise money for cancer research.

I have discovered for myself the positive effect of ourdoor swimming since last year, and have decided to not keep it for myself but participate in this fundraising to help others too.

Feel free to support me by putting a small donation!


Tine Lempens Zwemmen voor je leven
Ik ben enkele jaren geleden zelf geconfronteerd met borstkanker en heb steeds meer kankerpatiënten in mijn omgeving. Ik ben dankbaar dat ik me gezond en fit voel en wil me graag inzetten om dat voor andere patiënten mogelijk te maken.

Elly Wijk Swim and Support by Elly van Wijk
Support voor KWF is wezenlijk, alleen hierdoor is nog meer onderzoek mogelijk
Support omdat lieve naasten kanker overleefd hebben
Support omdat mijn liefste vriendin nu chemo’s ondergaat
Support omdat veel lieve bekenden kanker niet overleefd hebben
Swim door mij, omdat ik denk dat ik het kan
Support door u, omdat onderzoek eenvoudigweg levens redt !
Suppprt mij, dan Swim ik
DANK !

Fedor Stubbe Deze is voor jou
Voor jou is onderzoek te laat, maar voor vele andere niet. Met jou in mijn hoofd zal ik deze 2 KM zwemmen!

Is het een eerlijke strijd, als je tegen kanker moet strijden,
Als je familie je zo ziet lijden.
Ik zelf denk van niet,
Het brengt veel pijn, onmacht en verdriet.
Je vrouw en je kinderen hebben je los moeten laten,
Waar jij nu over mag gaan waken.


Marcel Reefhuis Voor Maarten en tegen kanker
Vorig jaar was ik enorm onder de indruk van de wijze waarop Maarten zich inzette voor onderzoek naar kanker. Ik werd en ben me er bewust van dat ik me gelukkig mag prijzen dat ik in goede gezondheid verkeer. Zwemmen is een belangrijke hobby voor mij en daarom wil ik mij graag inzetten om Maarten te steunen bij zijn poging de elfstedenzwemtocht te volbrengen en kankeronderzoek daarmee te bevorderen.

Van de 11 onderzoeken die Maarten van der Weijden heeft uitgezocht, heb ik gekozen om mij in te zetten voor de ontwikkeling van een breed inzetbare celtherapie die de herstelkansen voor kankerpatiënten moet verbeteren.

Mocht je de 11stedenzwemtocht een warm hart toedragen en het onderzoek naar kanker willen steunen, dan zou ik het enorm waarderen als je mij daarmee wilt helpen door een donatie.
Alvast bedankt!

Groet, Marcel


Peter Zegers Stop kanker
Omdat ik al jaren het K.W.F. steun en vorig jaar gezwommen heb in lith en dit leuke uitdaging vind

Petra Beckers Petra zwemt met Maarten
Leuke uitdaging voor een goed doel!
22 juni, 30 jaar getrouwd, mooi om de actie van Maarten van der Weijden op deze dag te ondersteunen.

Elly Werkman Zwemmen voor leven Groningen
Zwemmen voor leven Groningen!
Afgelopen jaar was een jaar met veel ups en downs. Mijn partner Jan had maagkanker. Hij heeft een heel traject doorlopen met chemo’s en een levensreddende maagoperatie. Gelukkig ziet onze toekomst er nu weer veel beter uit! We hebben geluk gehad! Maar dat heeft niet iedereen. Daarom zwem ik mee met Maarten. Om hail veul geld op te halen voor onderzoek om te genezen van kanker. Voor mij persoonlijk is het ook een lichamelijke en mentale uitdaging om de machteloosheid en angst die er steeds is geweest om te zetten in positieve energie. Om zo fit en gezond samen verder te leven!Spetterende groet,Elly Werkman
Je kunt mijn voorbereidingen op deze tocht meebeleven via facebook.

Karin Soldaat Nog een poging!
In 2018 was ik er helemaal klaar voor om 11 keer 2km te zwemmen samen met Maarten. Ik ben heel blij dat ik nog een kans krijg om dat alsnog te doen. Help mij om het streefbedrag te halen van €1000. Alle kleine beetjes zijn welkom!

Britt Horst Britt ter Horst
 

Femke Dijk Meezwemmen met Maarten
Ik wil graag meezwemmen met Maarten omdat het mij een hele gave ervaring lijkt. Ik wil zo veel mogelijk geld ophalen om mensen met kanker te kunnen helpen.

Goos Blauw Goos Blauw
Kanker de wereld uit!!

Elly Scheepers Elly Scheepers
Elfstedenzwemtocht: “It giet oan”

Kanker raakt iedereen. Direct of indirect heeft iedereen te maken (gehad) met kanker. Veel Nederlanders horen dat zij zelf, hun partners, familieleden of vrienden kanker als diagnose hebben gekregen.

Dankbaar. Wanneer je wakker wordt, bedenk dan wat een kostbaar geschenk het is om te leven; om te ademen, om na te denken, om te genieten, om lief te hebben.

Gelukkig krijgen kankerpatiënten steeds meer perspectief, maar er is nog een hele weg te gaan! Ik zet mij in alle 11 de steden in (dus 11 x de 2.000 meter) van vrijdag 21 juni t/m maandag 24 juni samen met Maarten van der Weijden, met als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Daarnaast is bewegen gezond en helpt het me om te ontspannen!

Wil je mij steunen en aanmoedigen met een donatie? Je kunt een donatie geven via onderstaande link. In de hoop dat er voor veel meer mensen met kanker weer toekomst zal zijn.

Laat vooral een persoonlijke boodschap achter!
Bedankt!


Suzanne Schotte Steens Suzanne
Manlief de Alp D’huzes ik zwem

Esther Bemt Esther voor vak B
Omdat ik dit ontzettend goede doel wil steunen

Marrit Yntema Marrit Yntema: Maak kanker kansloos!
Kanker treft nog steeds teveel mensen. Iedereen in zijn of haar omgeving kent een dierbare met deze ziekte. Dat moet stoppen! Om dat te stoppen moet er onderzoek gedaan worden om kanker voor eens en voor altijd kansloos te maken!

Wrister Grommers Na Dokkum nog één keer
Vorig jaar heb ik met bewondering gekeken naar de eerste poging van Maarten van der Weijden om de Elfstedentocht te zwemmen. Tot het uiterste gaan, belangeloos, voor het goede doel: meer onderzoek naar kanker mogelijk maken. Een goed doel om te steunen en een mooi doel om voor te trainen. Schaatsen kan ik niet, dus met Maarten in elk van de 11 steden 2 kilometer meezwemmen is de enige manier waarop ik het gevoel van de Elfstedentocht mee kan krijgen.

Marry Baatje Ik zwem voor mijn zus
Toen ik in de krant las dat je in Stavoren een stukje mee kan zwemmen met Maarten van der Weijden wist ik meteen dat ik hieraan mee wilde doen. Een paar weken later kwam het vreselijke bericht dat mijn zus uitgezaaide darmkanker heeft. Voor haar zwem ik!

Frans Romer Frans Römer
Fantastisch hoe Maarten zich inzet en het uiterste van zichzelf vraagt in het bestrijden van een vreselijke ziekte waar we allemaal op één of andere manier mee in aanraking komen. Wij willen dat graag ondersteunen door naast een financiële ondersteuning, hem ook mentaal een steuntje in de rug te geven door in elke stad 2 km met hem mee te zwemmen (22km totaal). De Maarten vd Weijden Foundation zet zich in voor alle vormen van kankeronderzoek. Kinderen hebben de toekomst, vandaar dat wij ons specifiek inzetten voor de behandeling van kinderen en hun kansen op herstel, steun jij ons ook?

Hiske Altena Hiske
Ik vind zwemmen heel erg leuk en ik wil niet dat er nog mensen dood gaan aan deze ziekte.

Sophie Melinga Sophie zwemt voor oma Inge
Ik zwem mee met deze actie omdat ik, net als mijn oma, gek ben op zwemmen. Ik train 3 à 4 keer in de week. Mijn passie voor zwemmen heb ik van mijn oma. Zij heeft in haar jeugd ook heel veel gezwommen en veel wedstrijden gewonnen.

In juli vorig jaar is mijn oma overleden aan kanker. Ik mis haar nog veel. Heel graag had ik nog een keer tegen en met mijn oma gezwommen. Nu dat niet meer kan zwem ik graag vóór haar. Voor het kanker fonds en hoop hiermee zoveel mogelijk centjes op te halen zodat mensen met kanker in de toekomst beter geholpen kunnen worden.

Help je mij mee met helpen?

Kusjes
Sophie


Cornely Ours Cornely gaat voor t goede doel
Ik doe mee omdat heel wat mensen om mij heen te maken hebben gehad met kanker en ik wil graag mijn steentje bijdragen aan onderzoek. Ik vind het heel erg indrukwekkend hoe mensen hier mee omgaan. Het is een verschrikkelijke ziekte en elk klein beetje helpt, dus ik ga 2 km zwemmen en daarmee zo veel mogelijk geld inzamelen voor de onderzoeken van de Maarten van der Weijden Foundation.

Willem Jan Elsacker Willem zwemt er voor
zodat kanker te genezen is

James Armstrong SwimJim
As a molecular biologist previously studying in a cancer research laboratory in the UK, cancer research was always a topic close to my heart. This was brought closer to home in 2018 as my sister was diagnosed with a (fortunately relatively benign) brain tumor. I’m not an experienced swimmer but have been training hard since January.
Will I make the 22km distance? I’m counting on myself.
Will I make the fundraising target? I’m counting on you!
———————————————————————————————
———————————————————————————————
————————————————-
Ik zwem mee met Maarten van der Weijden, omdat ik in mijn familie heb meegemaakt welke impact kanker heeft. Geld voor meer onderzoek is en blijft hard nodig. Daarnaast is de sportieve uitdaging en de training daarvoor een prima manier om mijn conditie en gezondheid te verbeteren

Yulan Duynstee Yulan zwemt ook mee!
Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Onderzoek naar kanker is hard nodig voor nu en in de toekomst. De actie van Maarten vind ik echt top en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik hoop dat ook jij mij wilt sponsoren!

Ellen Vrolijk Het water in!
Ik doe mee omdat deze uitdaging gekoppeld is aan een activiteit dat ik graag doe: zwemmen. This is a once-in-a-lifetime opportunity en die laat ik niet graag aan mij voorbijgaan. Natuurlijk is het ook van belang dat al het geld naar onderzoek naar kanker gaat. Als deze ziekte bestreden en begrepen zou kunnen worden, zal de wereld er een stuk ‘brighter’ uitzien.

Ilse Doeselaar Ilse van Doeselaar zwemt mee tegen kanker
In 2016 heb ik borstkanker gekregen, gelukkig ben ik nu kankervrij en klaar met mijn behandelingen. Wel heb ik nog veel last van de gevolgen van al mijn behandelingen en werk ik erg hard aan mijn revalidatie.
Ik vind het belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt naar nieuwe manieren om deze akelige ziekte te bestrijden.De 11 onderzoeken/projecten zijn bekend en ik mag zelf kiezen waar mijn donaties naar toe gaan.Mijn keuze is geworden: Ontwikkeling van breed inzetbare CAR-T-celtherapie.

Milka Waart Milka zwemt mee tegen kanker
Iedereen heeft wel iemand of meerdere mensen om zich heen die kanker hebben, het hebben gehad en schoon zijn of er aan zijn overleden. Vorig jaar waren een dierbare vriendin van vroeger en mijn schoonmoeder de directe motivatie om mee te doen.
Nu ga ik zwemmen met in gedachten Pieter, een schaatsmaatje van me, die nu ernstig ziek is en hoop een kleine bijdrage te kunnen leveren dat mensen met zijn vorm van kanker in de toekomst ook geluk zullen hebben.

Frieda Osinga Maarten 200 km, Frieda 2. Help jij ook mee?
Tijdens de 11-steden zwemtocht, zwem ik 2 km met Maarten mee voor kankeronderzoek! Help ons door te doneren.

Thierry Moelker Quo vadis – Thierry
21 juni is het zover. Dan gaat olympisch kampioen Maarten van der Weijden een 2e poging doen om in vier dagen de hele elfstedentocht te zwemmen en weer zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.
Samen met 110 anderen zwem ik in alle 11 steden 2 km mee om hem te steunen en zoveel mogelijk aandacht voor zijn inzamelactie te vragen.
Steun jij ook het goede doel, doneer dan nu!

Sven Potappel Sven -DWK
Gelukkig worden de behandeling steeds beter. Er is echter meer onderzoek nodig, zeker voor alle kinderen die met deze ziekte te maken krijgen, voor, tijdens en na de behandeling.

En natuurlijk om onze super-coach sebastiaan te supporten!!.

Daarom zwemmen wij mee!
Samen sterk tegen kanker!!!!

Groetjes Sven en Bea.


Marga Schrieks voor alle mensen met (zeldzame)kanker
Al bijna 10 jaar werk ik samen met gepassioneerde vrijwilligers en collega’s (eerst vanuit de borstkankervereniging, nu vanuit NFK) om de kwaliteit van zorg voor mensen met kanker te verbeteren. Ik ben nu bezig een platform voor zeldzame kanker op te zetten. Hierin merk ik dat er nog veel gedaan moet worden om ook deze grote groep met vaak nog onbekende soorten kanker te helpen aan goede informatie en aan de best mogelijke (expert)zorg met behoud van kwaliteit van leven. In mijn persoonlijke omgeving heb ik meegemaakt wat een impact het krijgen van kanker heeft toen mijn zus Mieke borstkanker kreeg. Zij is er krachtig doorheen gekomen maar t is heftig. Op dit moment zit mijn lieve vriendin Hendrine midden in de behandeling. Zij kreeg in een eerder traject chemotherapie waar ze veel last van had maar helaas geen baat bij had. Ik zwem dan ook graag mee om voor dit soort onderzoeken sponsorgeld op te halen. Hoe mooi zou het zijn dat je vooraf weet of de chemotherapie wel of geen effect heeft? Voor alle mensen die leven met (de gevolgen van) kanker wil ik me inzetten. Sponsor je mij?

Rineke Zeilstra Dikke tut, Borstkanker Nederland ut!
Ik ben Rineke en vorig jaar heb ik te horen gekregen dat ik uitgezaaide borstkanker heb.

Maarten helpen om geld op te halen ter verbetering van kankerzorg in Nederland. Dit is mijn doel. Help je me mee?

Op 22 juni ga ik in Stavoren 500 meter zwemmen. Ik ben nu in training en kan 6 baantjes zwemmen. Ik hoop dan 20 baantjes(500 meter) mee te zwemmen.

Daarom zoek ik sponsoren. Help je me mee?

Nederland heeft het hoogste sterf percentage aan borstkanker van de wereld. Dit moet toch beter kunnen.

Jij kunt ook helpen!

Door samen te werken (politiek, zorg, voeding, milieu en natuur) om geintegreerde kankerzorg in Nederland aan te bieden. En positieve ervaringen van behandelingen elders, b.v. in VS, Duitsland en Zwitserland ook in Nederland beschikbaar te stellen en in het zorgpakket aan te bieden voor kankerpatienten.

Er zijn nu al technieken om vroegtijdige uitzaaiingen op te sporen.
Met behulp van bijvoorbeeld ijzerwater wordt is het mogelijk om uitzaaiingen in lymfeklieren ter grootte van een rijstkorrel (2 mm) zichtbaar te maken op een MRI-scan. Tot voor kort konden uitzaaiingen pas in de lymfeklieren worden aangetoond als deze de grootte van een druif (8 mm) hadden bereikt. Als uitzaaiingen in een eerder stadium worden gesignaleerd, kunnen ze gericht worden bestraald. Dit geldt in principe voor alle kankers.
Dit zou in het controleprotocol moeten komen van alle gezond verklaarde kankerpatienten in alle ziekenhuizen in Nederland, zodat evt nieuwe kankercellen vroeg opgespoord kunnen worden. Dit zou heel veel levens besparen in Nederland.

Graag zou ik geintegreerde kanker zorg willen zien in Nederland, waarin bijvoorbeeld non toxische kankertherapie, hitte-therapie en meer aandacht voor voeding en stressreductie en diverse andere behandelingen die in nu het buitenland, zoals DL en Zwitserland gewoon vergoed worden, maar niet in NL. Ik gebruik b.v. CBD olie wat nu niet wordt vergoed, maar mij wel 15 pijnstillers per dag scheelt. En de zorgverzekering veel geld:)

Tenslotte vraag ik meer aandacht voor toxische stoffen die in ons milieu en in ons voedsel komen. Ik hoop dat in melkproducten en vlees de omega 3, 6 en 9 weer in balans komt. In de UK is er onderzoek naar gedaan en dit is technisch mogelijk door koeien gekookt lijnzaad te laten eten. Of ze in bloemenrijke weides te laten grazen.

Help je ook mee?

Samen gaan we dit hoge sterfte van borstkanker cijfer in Nederland omlaag krijgen!

Moed, vastberadenheid, samenwerking, politieke wil is nodig.
Dijken kunnen we bouwen om onze voeten droog te houden, en nu nog borstkanker Nederland uit!

Doe je mee?

Je kan al een klein bedrag doneren en met elk bedrag ben ik blij!

Dikke tut en Borstkanker Nederland ut!


Anne Marie Baat waterrat
persoonlijke uitdaging voor een prachtig doel, er is nog zoveel winst te halen in kankerbestrijding en onderzoek

Carmen Dietvorst Een betere kwaliteit van leven voor borstkankerpatiënten
Namens Borstkankervereniging Nederland zwem ik voor alle (ex-)borstkankerpatiënten en mensen met een erfelijke aanleg voor borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Hoewel de laatste jaren steeds betere behandelingen ontwikkeld worden, hebben de meeste patiënten blijvend last van late gevolgen. Door het inzamelen van geld kunnen er hopelijk meer onderzoeken en projecten uitgevoerd worden om de kans op herstel en de kwaliteit van leven te vergroten. Ik zorg voor de meters, jij voor de donatie?

Floris Carlier Floris Carlier
Ik ondersteun de stichting van Maarten van der Weijden door een stukje met hem mee te zwemmen tijdens zijn 11 steden zwemtocht op 21 juni a.s. ! Hiervoor hoop ik 500 euro op te halen aan sponsoring dat ten goede komt van de stichting.

Anieljah Lange 11stedenhuisarts uit Blokker
Als huisarts realiseer ik me dat er nog veel onderzoek nodig is op het gebied van kanker. Zeker op het gebied van kwaliteit van leven en herstel na de behandelingen is nog veel werk te verrichten.

Mijn hoop is dat we in de omgeving van Blokker zoveel mogelijk mensen kunnen bewegen om te doneren. Ik zal daar in ieder geval mijn best voor gaan doen.


Sven Antwerpen Sven van Antwerpen
Ik zwem de 11stedenzwemtoch voor ons pap die de strijd tegen kanker heeft gewonnen.

Tim Jubbega Tim zwemt tegen kanker
Ik doe mee ter nagedachtenis aan mijn ouders die beiden zijn overleden aan deze ziekte.
Ik wil daarnaast zoveel mogelijk geld ophalen om eraan bij te dragen deze ziekte de wereld uit te helpen.

Jaap Vis Jaap Vis: Beweeg je in balans, zwem je gezond, geef wat je kunt
Belangrijkste reden is om Maarten met zijn actie te ondersteunen. Ik ben vol bewondering voor zijn prestatie en vind het prachtig dat hij dat inzet om de wereld een beetje beter te maken. Daarnaast ga ik zelf met behulp van mijn collega’s bij Lentis en PsyQ op zoek naar sponsoring, om ook bij te dragen.
Lentis is een GGZ instelling in Groningen en omgeving die veel waarde hecht aan gezonde leefstijl van clienten en personeel. Ik werk daar als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Met mijn deelname hoop ik ook aandacht voor gezondheid, leefstijl en psychisch welzijn te genereren.

Dean Smink Dean for ‘clean’ kids
Ik ben pas 8 jaar, maar ik heb veel gehoord over de ziekte kanker. Ik wil graag een bijdrage leveren aan onderzoek naar kanker bij kinderen.

Rens Minke Rens zwemt mee met Maarten
Ik vind het heel belangrijk dat er geld wordt ingezameld zodat er onderzoek gedaan kan worden naar kanker. Ik hoop dat in de toekomst mensen kunnen genezen.

Sara Vergunst Sara zwemt met Maarten voor het goede doel!
Uniek en prachtig evenement voor een nog beter goed doel! Daarnaast een TOP prestatie van Maarten!

Trots dat ik 2 kilometer mag mee zwemmen en zo mijn steentje kan bijdragen aan onderzoek naar deze vreselijke ziekte.


Albert Schaeffer Albert Schaeffer zwemt mee
Maarten van der Weijden gaat voor de tweede keer de Elfstedentocht proberen uit te zwemmen. Dit gaat wederom een enorm gevecht worden. Zijn doel is dat 111 mensen in 11 steden 2.000 meter mee zwemmen met Maarten om daarmee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker om de kans op herstel zo groot mogelijk te maken. Dit is hard nodig daar er nog steeds vormen van kanker zijn die lastig of niet te bestrijden zijn. Om mijn steentje bij te dragen aan zijn nobele streven heb ik mij ingeschreven om 2 kilometer met hem mee te zwemmen op Zaterdag 22 juni.De starttijd is afhankelijk van de doorkomsten van Maarten. Ik ben op zoek naar sponsoren/mensen die dit aanspreekt en een donatie op mijn naam willen doen. Het geld gaat uiteraard rechtstreeks naar de stichting Maarten van der Weijde, die dit weer gebruikt voor de diverse kanker onderzoeken. Iedere donatie is welkom al is het maar 1€. Mocht je willen doneren dan bij deze alvast enorm bedankt voor je steun.

Ilse Beuker ik zwem mee want elke slag telt!!
Wat Maarten dit jaar weer neer gaat zetten is zo ongelofelijk knap dat ik heel blij ben om daaraan mijn steentje te kunnen bijdragen. In de 11 steden zwem ik samen met nog 110 deenemers 2 km mee met Maarten. Helaas komt kanker nog steeds te vaak veel te dichtbij en sta je zo machteloos soms. Er is nog steeds heel veel geld nodig voor de onderzoeken naar de best mogelijke aanpak van deze vreselijke ziekte en daar zwem ik voor!! Bedankt voor je donatie🙏❤. Liefs Ilse

Gabriel Nijland Gabriel Nijland: You never swim alone
Ik ben Gabriel Nijland. Ik ben 16 jaar en heb nu al te veel van kanker meegemaakt. Mijn vader was afgelopen jaar getroffen door kanker en moest door een heftige behandeling, die gelukkig aansloeg iets waar niet iedereen op kan rekenen. Ook heeft een ontzettend belangrijke vriendin van mij al kanker sinds ze kind was. Ze heeft haar hele jeugd in een ziekenhuis gelegen behandeling na behandeling. Ze heeft meedere keren de dood van dichtbij gezien iets wat je een kind niet toewenst. Ze heeft het zicht aan een oog verloren en moet meerdere keren per jaar onder de mri en andere onderzoeken, ze is ook erg moe en kan sommige dingen niet doen wat andere wel kunnen doen. Het is nu satabiel bij haar maar het gevaar is nooit geweken. dit en nog veel meer hebben mij er toe aangezet om mijn uiterste best te doen en om Maarten te ondersteunen in deze strijd tegen kanker.

Yvette Vreeze Iets doen …….
Alles helpt!!!!

Anton Depenbrock Anton zwemt voor Jan
Mijn vriend en zwemmaatje Jan is afgelopen maart aan de gevolgen van kanker op een veel te jonge leeftijd van 52 jaar gestorven.

Ik zwem mee in de nagedachtenis van Jan en hoop zo ook een financieel steentje bij te kunnen dragen aan de 11 doelbestedingen van de MWF met als ultieme doel het genezen en het voorkomen van deze vreselijke ziekte.


Mirjam Dun Mirjam
Net als Maarten ga ik deze uitdaging aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
Willen jullie mij hierbij helpen?

Lars Jansen Lars zwemt – tegen kanker
Een fantastische uitdaging voor een even fantastisch doel.

Matthijs Roobeek Don’t stop, don’t give up.
Ik wil mijn liefde voor de sport inzetten
om bij te dragen aan andermans liefde voor het leven.

Tjerk Peijnenborg ❤ Tjerk gaat afzien om kanker weer minder dodelijk te maken 💪!!! ❤
Na 4 km afgelopen zomer voor swim to fight cancer nu maar hard mijn best doen om 22 km te gaan zwemmen.

Ik kan best zeggen dat ik nu het dichterbij kom zenuwachtig word. Naar verwachting zullen we 3x midden in de nacht moeten zwemmen en in de 1e 26uur zwemmen we al 7x. Een mooie uitdaging waar ik goed getraint aan de start zal verschijnen…

Willen jullie mij sponsoren? Ik zwem om kanker te verbannen, jullie helpen om mij te sponsoren om kanker te verbannen… bedankt iedereen…


Karlijn Siderius Karlijn Siderius
Om hem te steunen en zo veel mogelijk geld op te halen samen met mijn DWK ploeggenoten.

Martijn Hartog Voor Alle Janny’s
Ik heb al zoveel gesport in mijn leven, maar nog nooit voor een goed doel! Vorige week is mijn schoonmoeder Janny, aan de gevolgen van kanker overleden. En ik wil dit graag uit haar naam doen!
Doneer.. voor alle Janny’s!
Heel veel dank!!Wees de eerste… en ik doneer persoonlijk eveneens dat bedrag!

Michiel Buisman Ik zwem tegen kanker! Help jij mee?
In de zomer van 2018 heeft Maarten van der Weijden heel Nederland met elkaar weten te verbinden in de strijd tegen kanker. Ook dit jaar vechten wij van Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland weer graag mee aan de zijde van Maarten!

Helaas krijgt bijna iedereen in zijn leven (in)direct wel eens met deze vreselijke ziekte te maken. Als betrokken vriend of familielid voel ik me dan compleet machteloos. Nu krijg ik de kans om actief een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Meer geld betekent meer middelen voor onderzoek.

De Rabobank draagt opnieuw graag zijn steentje bij aan dit fantastische initiatief en doneert daarom voor iedere medewerker van de bank die meedoet € 350,00 euro rechtstreeks in 1 storting aan de foundation!

Help jij ook mee?


Marjan Hoexum in beweging tegen kanker
Vorig jaar wel mee gezwommen, toen het niet meer mocht. Nu hopelijk nog een groter feest om Maarten te steunen in de strijd tegen kanker. Wat is er nou mooier dan op zo’n positieve manier in beweging te zijn tegen de rotziekte kanker. Mijn moeder en haar zussen stierven veel te jong aan kanker. Als huisarts begeleid ik veel mensen die kanker krijgen, de behandelingen worden steeds beter, maar helaas zijn er nog veel te vaak geen opties meer. Genoeg reden om heel veel geld bij elkaar te zwemmen voor meer onderzoek. Steun je mij ook?

Dave Jansen Ik zwem mee, steun jij mij?
Mijn opa is aan darmkanker overleden toen ik nog heel jong was. Ikzelf was toen nog te jong om deze allesverwoestende levensbreker genaamd kanker echt te hebben meegemaakt, maar ik zie om mij heen het effect.

Ik wil vechten. Vechten voor een land waar ooit in de toekomst, niemand de schadelijke effecten van de ziekte hoeft mee te maken. Geen kinderen, ouderen, vrouwen of mannen die daar onder hoeven te lijden.

Daarom zwem ik.

Daarom toon ik graag mijn bijdrage, ik hoop u ook.

Voor een beter en gezonder Nederland.


Nina Riele Nien giet oan!
Iet giet oan! (Fries, letterlijk ‘het gaat door’) legendarische, vaak geciteerde woorden waarmee Henk Kroes, voormalig voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, in 1997 het doorgaan van de vijftiende Elfstedentocht aankondigde.

Nien giet oan! (letterlijk ‘Nina gaat 2 km met Maarten van der Weijden zwemmen om zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek en Maarten te supporten in zijn zwemtocht) doneren dus, alle beetjes helpen!


Rik Horstink try before you die
Zwemmen is sinds een paar jaar een passie geworden. Een sport waarbij de mobieltjes, ipad of andere apparatuur aan de kant kan worden gegooid. Lekker je hoofd legen maken in het water en daarbij alle spieren aan het werk zetten. Als dat dan ook nog gekoppeld wordt aan goed doel was er voor mij geen twijfel meer om mee te doen. Maarten is daarbij een inspiratiebron voor velen en ook dus voor mij.

Paul Avest Pushing Boundaries
Grenzen verleggen… Voor jezelf, voor een ander, samen.

Door grenzen te verleggen kom je tot dingen die niet voor mogelijk worden gehouden. Zoals Maarten dat doet met deze zwemtocht, zo doen wij dat in het klein. Zowel op sportief als op mentaal vlak.

Door deze deelname verleggen we hopelijk ook grenzen voor anderen. Openen we mogelijkheden voor verder onderzoek en dragen zo bij aan de strijd tegen kanker, zodat ook daar grenzen verlegd kunnen worden.


Marlies Brandt Zwemmend vuurtje
Genezing dichterbij brengen en de hoop voeden van mensen met kanker. Ik heb dierbaren verloren aan kanker en ook nu zijn er dierbaren ongeneeslijk ziek. Dat kan een machteloos gevoel geven maar door zelf in beweging te komen kan ik toch iets doen.

Katinka Elders Ik ga er ook voor! Helpt u mee?
Door 2 km te zwemmen in Stavoren steun ik dit project dat Maarten van der Weijden gestart is en uiteraard zijn 2e dappere zwemtocht.
Alleen door vrijwillige bijdragen van mensen kunnen de 11 projecten voor kankeronderzoek doorgaan. Mijn doel in dit geheel is om € 1.000,– bijeen te brengen. Daarvoor duik ik er in.
Uw sponsorbijdrage is van harte welkom en bij voorbaat hartelijk dank! Het geld gaat rechtstreeks naar de MvdWfoundation.
Katinka, zwemvereniging Oceanus Aalsmeer

Jenno Moes Stronger by struggle, swimming for cancer
Inzetten voor een zeer belangrijk doel!!

Iedereen bedankt voor het doneren voor het geweldige doel!!


Rietje Bruin Wereld zonder kanker
Ik doe mee omdat het hard nodig is meer geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, zowel om het te voorkomen, te genezen als het leven draagbaar te maken voor een ieder die met deze ziekte te maken krijgt.

Remko Verloove Remko Verloove
Ik doe mee om Maarten te steunen en omdat ik me graag wil inzetten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Door mee te zwemmen in alle 11 steden geef ik alles! Geef jij ook?

Loes Kloppenborg Loes Kloppenborg
Wat is er fijner dan iets wat je graag doet, combineren met een goed doel? En wie heeft er nu niet te maken met kanker, via familie, vrienden, collega’s of misschien wel omdat je zelf hebt (gehad)? Ik prijs mezelf gelukkig dat ik in goede gezondheid dit kan doen!

Gjalt Bearda Samen strijden tegen kanker
Om zo dicht mogelijk bij Maartens prestatie te komen, probeer ik in alle 11 steden 2 km mee te zwemmen. Alles om zo veel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Annemieke Bakker Stoer in Actie
Omdat ik dit een prachtig, echt Nederlands initiatief vindt dat mensen verbindt en in beweging zet voor het KWF.

Jan Sleet Jan van der Sleet zwemt 22km voor het goede doel
Ik hou van open water zwemmen.
Na Noorderrondrit estafette in 2010 met GVAV Triathlon en de Groninger Swim Challenge in 2017 lijkt me dit een leuke nieuwe uitdaging.
Met alleen 2 km in Stavoren haal ik geen €1000 op.
Daar moet dus een schepje bovenop

Gerard Luijkx Gerard zwemt weer mee
De drive van Maarten is een geweldige inspiratie voor mij om ook een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. En als zwemmer is het natuurlijk logisch om zelf ook te water te gaan.
Deze is weer voor jou Chris!

Simen Goot Simen helpt Maarten
Zoals jullie misschien weten gaat Maarten van der Weijden een tweede poging doen om de Elfstedentocht te zwemmen. Hij wil daarmee geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Om Maarten te helpen zwem ik op 22 juni in Stavoren 2 kilometer met hem mee.

Iedere euro is welkom. Dank je wel dat je Maarten en mij wilt helpen!


Dean Smink Sporters tegen kanker
Kanker moet worden bestreden! Zelf sport ik veel, ik vind dat sporters een bijdrage moeten leveren aan de strijd tegen kanker.

Janneke Feenstra Janneke zwemt mee in Stavoren
Vorig jaar is 3x het streefbedrag gedoneerd, maar ik heb niet gezwommen. Dat kan dit jaar het blijft een goed doel!

Marcel Bouwhuis Niet zeiken, maar samen zwemmen!
In mijn werk kom ik in aanraking met kinderen, die te maken hebben met kanker of hebben gehad. Een aantal daarvan hebben helaas niet het geluk gehad om hiervan te genezen. Daarnaast ook een aantal kennissen, die overleden zijn aan de gevolgen van kanker. Reden genoeg dus om in actie te komen!

Sander Grem Zwemmen voor gezondheid
Mijn vrouw heeft twee keer borstkanker gehad. Ze leeft gelukkig nog. Dat geluk gun ik anderen ook. Hopelijk zorgt meer onderzoek voor nog betere overlevingskansen voor heel veel mensen.

Etta Weijden Etta zwemt mee! “Hup Maarten”
Dat Maarten, mijn broer, wederom een poging doet om de Elfstedentocht te zwemmen vind ik geweldig. Daar wil ik hem zoveel mogelijk bij ondersteunen.

Ik ben zo benieuwd of het hem dit jaar gaat lukken. Ik zal hem aanmoedigen en toejuichen! Wat ben ik trots. Zoals mijn 2-jarige zegt: “Hup Maarten!”


Linsey Daamen Linsey Daamen DWK
Omdat ik van zwemmen hou en dit een goed doel vindt!

Petra Dalmaijer En na kanker is er…….hoop
Deze bijzondere manier van Maarten van der Weijden om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker spreekt mij erg aan en het is voor mij een logisch gevolg op vorig jaar!

Marcella Jansen Marcella en Annelies gaan ervoor!
Toen ik dertien jaar was en dagelijks mijn trainingsbaantjes en in het weekend wedstrijden zwom, was mijn moeder een belangrijke supporter van mij. Ondanks de slopende kanker die zij kreeg. Zij genas, maar de ziekte liet wel zijn sporen na. Nu, 40 jaar later, zwem ik graag mee, samen met mijn dochter Annelies. Omdat kanker nog steeds rondwaart, ook in onze vrienden-, collegiale- en familiekring. Twee kilometer, voor mij inmiddels een hele uitdaging, zeker in open water. Maar we gaan er voor. Sponsor je ons?

Fiene Maanen Fiene van Maanen DWK
Het lijkt me super leuk!!

Guus Bongers Guus
Zwemmen tegen kanker

Karin Stelt Karin van der Stelt
Ook dit jaar wil ik Maarten van der Weijden weer helpen om veel geld bij elkaar te zwemmen voor kankeronderzoek. Op 22 juni ga ik tijdens zijn 11stedenzwemtocht 2 km mee zwemmen in Stavoren. Het zou super zijn als jullie mij en Maarten willen sponsoren zodat er weer een aantal kankeronderzoeken kunnen worden gesteund.

Jesse Venema Jesse (8) zwemt voor onderzoek naar kanker
Toen hij op het Jeugdjournaal hoorde dat Maarten van der Weijden een nieuwe poging zou wagen zei Jesse (8) direct dat hij deze keer ook mee wilde zwemmen.

Vorig jaar raakte hij geïnspireerd door zijn moeder die trainde voor de eerste 11stedenzwemtocht. Jesse besloot daarop alsnog zijn C-diploma te halen, in de hoop dat Maarten het opnieuw in de bol zou krijgen. En dat deed hij.

Jesse vindt zwemmen ‘gewoon leuk’, dat hij daarmee ook een goed doel steunt vindt hij belangrijk. Dus zwemt hij op 22 juni 500 meter. Het doel is voor iedere meter een euro op te halen, 500 euro dus!
Geld doneren kan via deze sponsorpagina. Bedankt voor je donatie!


Stijn Van Rooij Help Stijn het koude water in
Hoi,

Zin om mij ergens in het hoge noorden van het land het water in te helpen om een stukje te zwemmen tegen kanker?

Dit is jouw unieke kans om mij het koude water in te krijgen, hier zijn wat voorbeelden van redenen om te doneren:
– Je hebt nog een appeltje met me te schillen en gunt mij wel een beetje onderkoeling
– Je vind die Stijn best een toffe peer
– Je wilt wat doen voor het goede doel maar hebt zoiets van jo ik heb niet echt zin om ergens in de middle of nowhere een paar honderd meter te zwemmen dus dat laat ik Stijn wel doen

Op die site krijg je gelijk de opties 11, 22 of 33 euro, maar als je nog een arme student bent (of een yup die graag speciaalbiertjes drinkt) dan is dat best een duit, maar elke euro is welkom, dus of het nou 1 of 11 euro is ik zou het tof vinden als je mij wilt steunen!

Kusjes van je boy


Dinand Bleumink Dinand Bleumink
7 jaar geleden was Maarten bij ons op de club, toen Ryan vocht tegen leukemie.
Nu wil ik, samen met Britt, wat terug doen voor hem. Samen zwemmen voor genezing of levenserlenging. Dit door geld op te halen voor het KWF, zodat zij onderzoek kunnen doen naar goede medicijnen..

Pieter Kooi PK -Stavoren uit, altijd lastig!
Ondersteun de actie, fan van Maarten en hou van actie dus zwem graag mee

Norma Slemmer Norma Swemmer
Ik ga met Maarten mee zwemmen om zoveel mogelijk geld op te halen, ik zwem, doneren jullie?

Susan Boereboom Susan / Team NFK zwemt mee
Op 22 juni zwem ik mee en help Maarten van der Weijden om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit doe ik samen met een paar collega’s.

Tijdens mijn werk bij NFK, werk ik vaak samen met vrijwilligers. Zij hebben zelf kanker of zijn naaste van iemand met kanker. Met grote gedrevenheid en energie zetten zij zich, soms dagelijks, in voor mensen met kanker. Groot respect voor hen!!

Bij mijn werk hoort helaas ook het verliezen van lieve mensen die overlijden aan de gevolgen van kanker. Niet makkelijk kan ik je zeggen. Vorig jaar nog, Rob, waarmee ik, en een groep vrijwilligers, al een paar jaar de contactdag voor GIST patiënten mocht organiseren.

Om mij heen zijn er ook familieleden, vrienden en kennissen die een dierbare moeten missen door de gevolgen van kanker. Coenraad – Sjaak – Roland – Vera – en veel andere dierbare. Gelukkig ken ik ook verhalen die goed zijn aflopen zoals bij Tessa, Annie, Tsui-Jing, Gerda en Monique.

Help mee om meer verhalen goed te laten aflopen en sponsor mij of mijn team!


Nicole Emmen zwemmen voor een heel mooi doel!
Ik zwem graag mee voor een heel goed doel en tevens voor mijn plezier!

Eloise Sluijs Eloise zwemt mee!
Ik vind het belangrijk om iets voor anderen te doen en zeker om iets te doen tegen deze ziekte!

Jan-warner Makkinga It giet oan! Jan-Warner Makkinga
Ik ben graag bereid om mijn bijdrage te leveren aan dit goede doel. Ik daag jullie uit om mij financieel te steunen.

Zowel de trainingen/voorbereiding als de 11 etappes zijn te volgen via Strava.


Susan Poot Nieuwe ronde nieuwe kansen
Na vorig jaar de teleurstelling dat t meezwemmen niet doorging…dit jaar heel veel zin om te water te gaan voor het goede doel!

Renee Dijkink Renee in de herkansing
Hoewel ik vorig jaar na het afgelasten van het officiële evenement wel op een alternatieve manier heb gezwommen, grijp ik deze kans om het ook officieel te doen met twee handen aan! Maarten geeft alles voor deze herkansing en ik ga er ook weer mijn uiterste best voor doen. Er is immers nog heel veel geld nodig voor de 11 nieuwe projecten.

Sandra Bontekoe Sandra / team NFK zwemt mee
Vol bewondering de eerste keer gekeken naar Maarten zijn zwemtocht. We willen Maarten niet alleen laten zwemmen. Iedereen heeft wel een familielid, vriend of kennis die lijdt of geleden heeft aan deze ziekte. Onderzoek naar kanker blijft nodig.

Carol Hollemans Carol Swim fast, Be strong, Don’t quit! Fight Cancer!
Voor het goede doel! Fight Cancer!

Rinie Pen In actie tegen kanker!
Ik kom in actie tegen kanker!
Op zaterdag 22 juni 2019 zwem ik met Maarten van der Weijden een stukje (2 km) van de 11stedenzwemtocht. Dit is een uniek en prachtig evenement voor een nog beter goed doel! Daarnaast een TOP prestatie van Maarten! Ik ben erg trots dat ik 2 kilometer mag mee zwemmen en zo mijn steentje kan bijdragen aan onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Net als Maarten ga ik de uitdaging aan en help ik mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.
Daarom deze vraag aan jou:Wil jij mij sponsoren en doneren voor kankeronderzoek aan de Maarten van der Weijden foundation?

Linda Adriaanse Help kanker de wereld uit
Na het overlijden van Kevin is het voor ons enorm belangrijk om het KWF te sponsoren. Meer geld betekent meer onderzoeken. Deze actie is geweldig voor mij. Favoriete goede doel combineren met favoriete sport! Helpen jullie mij?

Frank Hermanie Dit laten we toch niet zwemmen?
Samen met Maarten en vele anderen zal ik 2.000 meter gaan zwemmen, een sportieve inspanning voor een goed doel. Geen euro zal teveel gespendeerd zijn aan extra onderzoeken naar kanker, wat helaas voor veel mensen nog steeds hard nodig is.

Help om de onderzoeken te ondersteunen en draag een steentje bij, want samen staan we sterk om deze ziekte te verslaan.


Marieke Schreur Marieke Schreur
Ik doe mee omdat ik dankzij onderzoeken naar de behandeling van kanker weer kan zwemmen.

Meer weten:https://mariekeonline.nl/


Erik Doel Voor het goede DOEL
Op 22 juni ga ik me net als Maarten van der Weijden inspannen en inzetten.
Inspannen om 2 km lang net zo hard als Maarten te zwemmen. Of toch in ieder geval bijna net zo hard….
Inzetten, want ik zwem samen met mijn vrouw Marianne mee voor het goede doel. Maarten heeft 11 projecten geselecteerd, allemaal rondom onderzoek naar en bestrijding van kanker. Uw donatie wordt zeer gewaardeerd!

Sep Tetering Sep supports Moos en Deen voor Puck
Mijn beste vriend Deen gaat meezwemmen voor zijn zusje Puck. Ook zijn broer Moos doet mee. Om ze te ondersteunen met het zwemmen, ga ik ook mee doen en natuurlijk omdat deze stomme ziekte gestopt moet worden.

Laurens Engbers Yes we can…..😁
 

Edine Bruijn Edine zwemt in Friesland
Kleine moeite, groot plezier en ik hoop een boel donaties!

Miranda Keijl Miranda Zwemt mee voor Maarten
De belangrijkste reden om hiervoor te zwemmen is het veel te vroeg overlijden van mijn zus. Nu al 18 jaar geleden, ik mis haar nog elke dag.
Ook in mijn omgeving komt kanker veel te vaak voor. De impact die dit heeft is enorm.
Als fanatiek zwemmer is het fijn om het nuttige met het aangename te verenigen. Naast dat het een fantastisch uitdaging is voor jezelf steun je ook een geweldig doel.

Samijn Wiersma 2km alles geven
Het is een mooie uitdaging voor mijzelf en dat ik er ook nog geld mee kan inzamelen voor de onderzoeken naar kanker, maakt het nog veel mooier!
Wij kennen meer mensen (ook in de familie zoals mijn pake) die vechten tegen deze ziekte, dus we weten dat onderzoek en het geld ervoor hard nodig is.

Christian Idzerda Christian in actie
omdat ik zwemmen leuk vind. En omdat ik geld wil inzamelen voor onderzoek omdat mensen in mijn omgeving zijn overleden aan kanker en ik ken mensen die het hebben.

Elyssa Welboren Elyssa zwemt tegen kanker
Ik zwem mee omdat ik vorig jaar alles gevolgd heb en heel erg onder de indruk was. Ik vind zwemmen erg leuk en een uitdaging om zo geld voor dit goede doel op te kunnen halen.

Charlotte Krijgsman Charlotte – zwemt mee
Why not! Het liefst sta ik elke dag op en neem ik een duik in de Amstel, dus het wordt eens tijd dat ik voor het goeie doel het water in spring. Ik heb nog een maand om te trainen, dus we gaan er tegenaan. Kom vooral kijken!

Karin Nassau Steun de strijd tegen kanker
Afgelopen januari mijn vader verloren aan deze rotziekte. Daarnaast helaas ook andere familieleden, terwijl anderen de strijd nog aan het leveren zijn. Voor mij een mooie uitdaging om weer echt aan het trainen te gaan en op die manier geld in te zamelen voor het onderzoek.

Lia Orta Marjolein Steinebach
 

Quinn Frunt QUINN FRUNT DWK
Samen met m’n DWK maatjes Maarten steunen bij z’n 11 stedentocht en natuurlijk bijdragen aan z’n steun aan onderzoek naar kanker.

Enith Wolde ZwemEen
Omdat ik Maartens actie graag wil steunen en van zwemmen houd.

Sander Smidstra Strijden of verzuipen
Ik ben geïnspireerd door Maarten tijdens een talkshow.
Natuurlijk is de belangrijkste motivatie om geld in te zamelen voor het KWF. Je zou er maar mee te maken krijgen. Dan wil je toch dat je kansen zo groot mogelijk zijn en de lasten zo beperkt mogelijk. Dat probeert KWF voor elkaar te krijgen.
Maar ik had ook een motivatie nodig om ergens voor te gaan trainen. Vanwege op dat moment vrij extreme rugklachten zat ik met name op de bank en was ik niets meer aan’t sporten. De dag erna ben ik direct weer gaan trainen.
Omdat ik niet wist, of ik het überhaupt ging redden, om die 2km te zwemmen, heb ik nog niets gedaan aan werving. Ik had gehoopt dat een maand geleden op te gaan pakken, maar door een 2-tal astma aanvallen heb ik dat ook nog even uit moeten stellen.
Gister heb ik de knoop doorgehakt, toch nog mee te gaan doen. Daarom moet ik nu snel nog aan de gang met het werven van sponsorgelden.
Help je me mee? Dat zou ik geweldig vinden. Alle grote, maar ook kleine bedragen zijn welkom.
Dank je wel,
Sander

Susan Raats Susan Raats, Team Suus en Monique
Voor wie strijdt, de strijd won, voor wie kan leven,
en voor wie streed maar zich gewonnen moest geven..Samen zwemmen
om bij kanker stil te staan
om te herdenken, om te hopen
dat we kanker eens voorgoed verslaan

Rens Roos Rens tegen kanker
Leuke actie voor een belangrijk doel

Martin Vis (Martin) Vis moet zwemmen
Ik ben altijd al aan het zwemmen. Nu heb ik me eindelijk voorgenomen er ook iets nuttigs mee te doen. Dan is dit natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid. En ook ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die met kanker te maken hebben gehad om te weten dat deze ziekte behoorlijk veel leed teweeg brengt. Zo is afgelopen maart nog een zwemmaat van mij eraan overleden. Ik ga in ieder geval kijken of ik mijn familie, vrienden, bekenden en mijn collegas van G4S kan bewegen om hier ook iets aan te bij te dragen. En hoop natuurlijk op nog veel meer donateurs.

Johan Nienhuis Johan Nienhuis; Zwem, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
Met liefde, aandacht, mooie woorden, een kaartje en zoveel meer voor een kankerpatiënt ben je er niet alleen. Het gaat ook om financiële steun voor onderzoek. Daarom zwem ik, samen met Loes en Jeroen 2.000 meter in de schaduw van Maarten van der Weijden. En dat is een hele eer!

Concrete (onderzoeks)projecten van de Maarten van der Weijden Foundation verdienen onze STEUN! Maarten is een geweldige inspirator door zijn sympathieke optreden, zijn daden en verhalen.
Meerdere collega’s van ThiemeMeulenhoff moeten en moesten de gevolgen van kanker ondervinden. Daarom zwemmen wij mee en wij vragen jullie ons vanaf de kant financieel te ondersteunen. Een EURO voor een meter is: € 2.000,-! Maar meer is beter!

foto: Inkognito Verlag- Rolf Tiemann


Freya Liemburg Voor Henk
Voor alle mensen met kanker en in het bijzonder voor ús Henk. Omdat hij zo veel voor ons heeft betekend en dat nog steeds doet. Ik ga twee kilometer zwemmen om geld op te halen tegen deze klote ziekte. Help jij mij?

John Dam zwemmen is gezond nuttig en aangenaam
Met mijn hobby een bijdrage te leveren aan de Maarten van der Weijden
Foundation .

Annemarie Hooymans Annemarie Hooymans
Geld inzamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker

Femke Sweegers kom in actie!
Ik doe mee omdat ik het heel belangrijk vind om te strijden tegen deze ziekte en voor iedereen die er om wat voor reden dan ook mee betrokken is! Ik hoop samen met de medezwemmers en alle sponsers zo veel mogelijk geld op te halen voor deze actie! Mijn eerste doel van het aantal sponsers is al bereikt daarom wil ik nu een nieuw doel stellen van €500,- Ik hoop dat ik samen met jullie steun dit bedrag kan halen!! 💪🏼

Helga Huisjes Samen sterk
Wekelijks zwem ik drie keer een uur om conditie op te bouwen en weer sterk te worden na een ongeval. Op 22 juni doe ik mee aan de 11stedenzwemtocht met Maarten van der Weijden om geld op te halen voor kankeronderzoek.

De kinderen en ik verloren twee keer een sterke (schoon)vader/opa aan kanker. Mijn vierkoppige Ierse band Blue Dew verloor toevalligerwijs vier vaders aan precies dezelfde vorm van deze ziekte.
Machteloos toezien wordt nu met terugwerkende kracht actief iets kunnen bijdragen aan het voorkomen in de toekomst!

Als je Maarten van der Weijden en mij steunt, voelen we ons enorm gesterkt. Alvast hartelijk bedankt daarvoor!

Helga


Maxime Plessa Maxim zwemt ook om kanker de wereld uit te krijgen!
Ik hou van synchroonzwemmen en zwemmen dus mijn hobby wil ik voor dit uniek evenement voor een goede doel inzetten! Iedereen heeft een kennis, familielid of vriend die aan deze ziekte lijdt of heeft geleden. Kanker is helaas de wereld nog niet uit! Dus steun mij om ook een steentje bij te dragen! 2km zwemmen voor een goed doel!

Liefs,
Maxim


Tessa Jongerius Tessa zwemt voor kankeronderzoek
Na het overlijden van mijn moeder in 2017 ben ik dingen anders gaan zien en ‘gezond zijn’ zoveel meer gaan waarderen in plaats dit als normaal te zien. Ik wil meer tijd steken in anderen helpen waar ik kan. Momenteel kampt een hele belangrijke vrouw in mijn leven, al jaren met de vreselijke ziekte kanker. Volgens de artsen is zij een ‘wonder’ en voor mij is zij dat ook. Ik doe dit voor haar en alle mensen waarbij ik hoop dat zij ook nog, ondanks de ziekte, langer de mogelijkheid krijgen bij hun omgeving te zijn en daarvan te genieten.

Samen staan we sterker dan alleen. Doneer jij?


Marjo Kusters-de Grauw Marjo Kusters zwemt voor kankeronde
Ik wil graag mee zwemmen omdat ik ontzettend veel respect heb voor Maarten van der Weijden, als persoon, maar ook om wat hij nastreeft…graag wil ik mijn steentje bijdragen om die vreselijke ziekte kanker te verslaan door het verrichten van onderzoek….maar vooral om er een oplossing voor te vinden dat jonge mensen hieraan niet meer hoeven te overlijden, heb de oudste dochter van hele goeie vrienden van mij naar haar laatste rustplaats moeten begeleiden…Jolanda Lijten is haar naam… Is slechts 52 jaar oud mogen worden…stond midden in het leven…leuke partner, lieve kinderen, leuke job, fijne collega’s…toffe pa en ma…en toffe broer en zus..,schreef ook kinderboeken….veelzijdige en creatieve meid…..voor Jolanda komt deze actie erg genoeg, te laat….maar ik hoop met mijn inzet en die van Maarten van der Weijden, nog wat mensen te kunnen redden van deze rotziekte….Nog €87 euro te gaan… en dan zit ik aan €1 per meter die ik ga zwemmen….steun mij….en steun dus ook automatisch het onderzoek naar kanker….ik hoop volgend jaar september klaar te zijn voor de 2000 meter…maar zonder jullie steun gaat dat al heel moeilijk worden..dit jaar zwem ik 500 meter mee….als dat goed uit pakt…hoop ik wederom op jullie donaties in 2020….thanks!!!!

Carolien Kram Caro zwemt
Het belang voor goed kankeronderzoek om genezing van kanker mogelijk te maken. Daarom spring ik graag in het koude water van Stavoren om 2 km mee te zwemmen met Maarten van der Weijden

Ellen Meulenberg Eva, Lotte en Ellen zwemmen mee!
Samen iets goeds doen tegen die stomme ziekte!

Thom Schuitema Aan de (school) slag voor Kester – Thom Schuitema
Ik wil graag meezwemmen voor mijn vriend Kester. Ik mis hem. Ik vind het heel erg dat hij er niet meer is en ik zal hem nooit vergeten.

Imme Bousema Imme gaat ervoor en er tegen
Ik ken zelf ook veel mensen die aan deze ziekte zijn gestorven en weet daarom dat het een verschrikkelijke ziekte is die veel mensen te grazen neemt en daarom zwem ik op 22 juni mee in stavoren voor de 2 km om zoveel mogelijk geld op te halen

Mariska Heideveld Mariska Heideveld
Vorig jaar was ik ontzettend onder de indruk van de prestatie van Maarten! Een buitenaardse prestatie die extra onderzoeken naar de vreselijke ziekte kanker mogelijk maakte. Na verschillende openwater wedstrijden waaronder de City Swim is het tijd om deel te nemen aan deze ere tocht. De tocht der tochten die heel Nederland samen bracht vorig jaar, ik ga er voor!

Monique Dictus Monique Dictus / Team Suus & Monique
Wat als we deze vreselijke ziekte onder controle zouden hebben? Dat is toch geweldig. Zonder onderzoek gaat dat nooit gebeuren. Onderzoek blijft dus zo belangrijk. Net als de strijd om kanker te overwinnen moeten we de strijd naar genezing niet opgeven.
Steun ons team Suus & Monique, wij gaan ervoor.

Wendy Doedel Zwemmen met Maarten
In gedachte voor onze lieve vriendin Maris, voor haar komt het levensreddende onderzoek helaas te laat.

Maar misschien helpt het mijn schoonvader, het zusje van mijn vriendinnetje, mijn buurman en vele anderen die met deze rotziekte te maken hebben.

Alvast heel veel dank voor je steun!
x Wendy


Yara Naomi Wegman Yara Naomi dwk
Als dwk er staan voor het goede doel en trainer Sebastiaan

Carlos Zwirs Carlos Zwirs
Deze actie heeft eigenlijk geen uitleg nodig!
Elke (kleine) bijdrage aan het genezen/voorkomen/uitstellen van deze ziekte is al de moeite waard.Ook gaan we dit jaar met ons team Maarten supporteren met het behalen van zijn tocht!

Lydia Andringa Lydia Andringa
Ik vind Maarten een fantastische sporter en heel moedig dat hij opnieuw de 11-stedentocht gaat zwemmen, om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Ik wil hem daarbij graag helpen en ga de uitdaging aan om een deel mee te zwemmen. Op naar nog meer onderzoek om kanker ‘leefbaar’ te maken!

Mieke Noordhuis Strijden tegen kanker!
Kanker is een verschrikkelijke ziekte die mensenlevens overhoop gooit. Ook bij verschillende familieleden van mij werd kanker geconstateerd. Zo werd er kanker bij mijn moeder geconstateerd. Zij is er gelukkig van genezen. Afgelopen maart werd er bij mijn tante kanker geconstateerd en zij vecht nu voor haar leven. Er moet meer onderzoek gedaan worden naar kanker en daarom doe ik mee aan dit evenement!

Johan Visser Als een Visser in het water!
Als waterpolo je sport is mag je natuurlijk geen kans voorbij laten gaan om je zwemvaardigheid in te zetten voor het goede doel.

Marianne Doel Ik zwem naar voren voor het KWF in Stavoren
Op 22 juni ga ik me net als Maarten van der Weijden inspannen en inzetten. Inspannen om 2 km lang net zo hard als Maarten te zwemmen. Of toch in ieder geval bijna net zo hard…. Inzetten, want ik zwem samen met mijn man Erik mee voor het goede doel. Maarten heeft 11 projecten geselecteerd, allemaal rondom onderzoek naar en bestrijding van kanker. Uw donatie wordt zeer gewaardeerd.

Heleen Jansen Heleen Jansen
Na vorig jaar is dit een mooie herkansing voor een geweldig doel door een mooie stichting. Mijn plezier in zwemmen inzetten voor zoiets moois, dat is een win win situatie.

Ben Schrijver Samen de strijd aan!
Graag wil ik mijn steentje bijdragen ( 2 km zwemmen met Maarten) om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker. Een ieder kent uit zijn of haar omgeving wel iemand die te maken heeft (of gehad )met deze ziekte. Wie steunt mij in deze sportieve uitdaging?

Hester Zijthoff Aan de (school)slag voor Kester – Hester ten Zijthoff
Ik zwem voor alle mensen die met kanker te maken hebben en mensen die vanwege kanker niet meer leven. Speciaal ter ere van Kester die door deze ziekte slechts 12 jaar is geworden. De zoon van Martine en Frans en broertje van Vivienne en Esmee. Ik zwem samen met Martine en Thom (vriend van Kester). Doneer voor meer onderzoek. Hester team Kester

Ingeborg Visser Tadema Alles geven om zoveel mogelijk bij te kunnen dragen!
Mijn naam is Ingeborg Visser-Tadema en ik wil alles geven om op vrijdag 21 tot en met maandag 24 juni, in alle 11 steden 2000 meter met Maarten mee te zwemmen. Hier is ook donatiegeld voor nodig. Alle beetjes helpen en al het geld komt 100% ten goede voor het onderzoek naar kanker. We gaan er voor en ik hoop met uw hulp en support!

Minke Tamminga Minke zwemt met opa
Ik ben Minke Tamminga en ik ben 9 jaar. Op 22 juni ga ik samen met opa Ernst Peter 500m meezwemmen in Stavoren. Ik ben een fan van Maarten en ik vind het knap wat hij kan zwemmen. Het is goed dat er veel geld komt voor kanker. Mijn lieve tante is al overleden en dat maakt me verdrietig.
Doneer jij ook aan mij en opa?

Ellen Hartog Ellen Hartog
Vorig jaar 200km getraind om 11x2km mee te gaan zwemmen. Helaas ging het toen niet door, maar dit keer proberen we het gewoon nog een keer.

Janiek Dijk Zwemmen tegen kanker
ik doe mee aan de zwemtocht omdat ik het belangrijk vind dat er voldoende geld is voor de onderzoeken en er niemand meer mag dood gaan en deze rot ziekte!

Janiek van Dijk


Natascha Bus Natascha Bus
 

Tim Hordijk Tim
Spetter, spieter, spater, tim in het water!

Na de wereldprestatie van Maarten vorig jaar vind ik het te gek en inspirerend dat hij het dit jaar nog een keer gaat doen. Het minste wat ik dan kan doen is ook een kleine sportieve bijdrage leveren


Morris Van Der Vlugt Morris
Hallo, wij zijn Morris, Jelke, Jurre en Demi.
Wij doen mee aan de zwemtocht van Maarten van der Weijden,omdat wij ook van dichtbij deze verschrikkelijke ziekte mee hebben gemaakt.In oktober heeft Martin na jaren strijden helaas de strijd op jonge leeftijd tegen deze oneerlijke ziekte op moeten geven. Wij zetten ons dan nu ook in om zoveel mogelijk geld op te halen. Zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte. Zodat er geen mensen meer tegen deze verschrikkelijke ziekte hoeven te vechten. Wil jij ons hierbij steunen, doneer dan nu!

J.j. Zwaard Samen staan we sterk
Kanker veroorzaakt nog steeds te veel ellende. Alle beetjes helpen om kanker te verslaan.

Jo-janneke Klunder Vechten, strijden, ervoor gaan…
Vroeger waren er mensen die niemand kenden die aan kanker is overleden, of kanker had….

Tegenwoordig kent iedereen wel iemand die getroffen is door deze vreselijke ziekte.

Inmiddels is dit in mijn directe omgeving alleen maar toegenomen.
Door mee te zwemmen wil ik deze mensen een steuntje in de rug geven en mijn steentje bijdragen aan kankeronderzoek.


Jantine Wijker Tien tegen kanker
Kanker is een ziekte waar iedereen in zijn omgeving mee te maken krijgt. Maar als ‘t je dan zelf treft dan stort je wereld even in.

Op 1 augustus 2017 kreeg ik als 37-jarige moeder van twee kinderen, de jongste toen nog geen 3 maanden oud, te horen dat ik borstkanker had. Na een intensief behandeltraject in 2018 met een operatie, bestralingen en chemo’s zou ik weer 100 kunnen worden.

Onderzoek is hard nodig om kanker aan te pakken. En daar is veel geld voor nodig. Daarom zwem ik nu mee!!


Mark Postma It giet oan! #Markzwemtmee
Vorig jaar was ik getuige van de 11stedenzwemtocht van Maarten. Een indrukwekkend weekend met een fantastisch eindresultaat. Helaas zat meezwemmen er toen niet in, maar dit jaar gaan we er voor! Onder de vlag van Rayon Franeker zwem ik 2 kilometer met Maarten mee. Wil jij mij supporten naar de finish en daarmee nog meer onderzoek naar kanker mogelijk maken? Doneer dan snel! Alleen op die manier maken we het verschil voor de kankerpatiënt van nu en de toekomst. Dank!

Ivo Koppert Nieuwe kansen!
Na onze deelname van vorig jaar, waarbij wij uiteindelijk niet hebben mogen zwemmen, maar wel middels onze aanmoedigingen in Sneek ons steentje hebben kunnen bijdragen, geeft deze actie ons team een nieuwe kans. Een nieuwe kans die wij door onze deelname en alle donaties ook zoveel anderen gunnen!!! Alle succes voor Maarten!

Henrike Thuis FETS
Dat is voor mij een manier om iets te doen voor mensen die strijden tegen kanker.

Martine Koumassa Martine DWK
 

Carmen Ridder Hup maarten
Om maarten te steunen/ mijn bijdrage bij te leveren

Jannie Dijk-atsma Rabo doet mee !
Als Rabo zwemmer draag ik graag mijn steentje bij !. Wij zijn gedreven om mee te zwemmen in de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. We leven mee met de mensen die met deze ernstige ziekte te maken hebben en hopen op een grote opbrengst om zo nog meer geld binnen te halen voor onderzoeken die zorg dragen voor genezing van kanker.
Rabobank doneert daarom voor iedere medewerker van de bank die meedoet € 350,00 euro rechtstreeks in 1 storting aan de foundation.Jannie van Dijk-Atsma

Ceska Beek Ceska van Beek
Omdat iedereen een morgen verdient.

Jeanette Ghatas Zeeleeuwin zwemt voor Maarten, tegen kanker
Net als vorig jaar wil de Zaanse Jeanette mee zwemmen, en veel geld inzamelen voor de strijd tegen kanker, en voor betere zorg en behandelingen! In dierbare herinnering aan mijn vader, die ook mijn zwemcoach was, en voor familieleden die nu een zware strijd voeren !!! Deze zwemtocht maakt deel uit van mijn voorbereiding voor het zwemmen in juli met ons estafetteteam Zeeleeuwen van de Kanaal Oversteek!
Sportieve groet van Jeanette Ghatas Hoogesteger

Gerda De Vries Gerda de Vries
Als Rayon Franeker zwem ik graag mee om weer mijn steentje bij te dragen, helaas ging in 2018 het mee zwemmen niet door. Voor mijn dierbaren, die hebben te dealen met deze rotziekte en sponsoren voel ik me verplicht om nu alsnog die 2 km te zwemmen. Trots op Maarten en dit is het minste wat ik kan doen! Mijn leven is top ,ook al heb ik niet de makkelijkste weg gekozen: moeder van de mooiste zoons ter wereld, pracht baan bij ING, #werkgevervanhetnoorden, dagelijks peddelen op mijn Sup, fijne vrienden om me heen en toch ben ik me er zo bewust van dat niets vanzelfsprekend is! Hopelijk haal ik nogmaals een mooi bedrag op voor KWF.

Stay with me,
Let’s just breathe,
I don’t want to hurt,
There’s so much in this world,
To make me believe,
Stay with me,
All I see,

Pearl Jam


Lidia Barberio Meer kans voor mensen met longkanker.
Nog steeds sterven er in Nederland meer mensen aan longkanker dan aan andere vormen van kanker. Langer leven of zelfs overleven is wat wij deze mensen gunnen als patiëntenorganisatie Longkanker Nederland. Daar is onderzoek voor nodig.

Dominique Steijn Dominique helpt powerzwemmer Maarten
Vorig jaar heb ik gezien hoe Maarten de Elfstedentocht van 200 km probeerde te zwemmen, maar na 163 km moest opgeven. Op 18 januari heb ik hem voor mijn verjaardag in het theater in Amsterdam gezien tijdens zijn Elfsteden-theatertour. Ik ben super trots op hem dat hij het dit jaar opnieuw wil proberen en hij verdient daarom iedere steun! Vooral omdat hij een persoon is wat nooit zal opgeven en dat laat hij elke keer weer zien! Ik juich het ook heel erg toe dat al het opgehaalde geld voor 100% naar kankeronderzoek gaat. Willen jullie mij en powerzwemmer Maarten van der Weijden helpen? Iedere steun, klein of groot, is zeer gewaardeerd!

Bart Schrijnen Koudum zwemt
Zwemmen voor het goede doel.

Greetha Deelstra Greetha Deelstra
Ik zwem mee (op 22 juni 500 meter) omdat ik weer veel geld in wil zamelen voor kankeronderzoek. Ik heb zelf deze rot ziekte gehad. Ik heb geluk gehad en zet me in om anderen te helpen. Veel mensen in mijn omgeving hebben kanker of hebben kanker gehad. Ik heb ook veel mensen verloren. Daarom zet ik me nogmaals in en geef ik alles!

Bas Daatselaar Bas DWK
Samen met DWK zwemmen voor het goede doel!

Rizana Vries Rizana in de gracht
Voor het goede doel ga ik graag de gracht in.

Ik hou niet van zwemmen en al helemaal niet van zwemmen in ‘vies’ water, dus het is zeker een uitdaging.

Let’s do this!


Meike Blanker Meike Blanker
Vorig jaar voor de camera van het Jeugdjournaal. Dit jaar in het water in Stavoren. Jammer dat we vorig jaar niet mochten zwemmen. Tof dat het dit jaar wel kan.

Marieke Lenderink Ik zwem mee tegen kanker!
Ik zwem mee om in te zamelen tegen kanker!

Madelon Postmus Madelon Postmus
Ik zwem mee om Maarten èn het onderzoek naar kanker te steunen!

Maud Broek Maud ten Broek DWK
Ik wil graag zo veel mogelijk geld binnenhalen voor onderzoek naar en behandeling van kanker!

Fleur Zwerus Fleur zwemt voor kanker!!!
Zwemmen is mijn passie en om hiermee geld in te zamelen voor kankeronderzoek is geweldig!

Ruud Hermsen pompen of verzuipen in Stavoren
Voor Maarten en voor de goede zaak!

Rob Heringa Rob zwemt met Maarten tegen kanker
Ik ben gezond en op mijn leeftijd, 66 jaar, stemt dat tot dankbaarheid.
Ik zwem graag in buitenwater, dan voel ik me helemaal vrij.
Vrij van kanker, de hele wereld, dat is te mooi om waar te zijn.
Maar om, samen met Maarten, een stukje die kant op te zwemmen: dat doe ik heel graag!
Maarten: zet ’em op!

Puck Noppen Weg met kanker!!!
De reden dat ik meedoe aan de 11steden zwemtocht is omdat ik het belangrijk vindt dat er meer onderzoek gedaan wordt naar kanker. Mensen zijn tegenwoordig veel met zichzelf bezig en vergeten de mensen die ziek zijn en wel wat extra steun kunnen gebruiken. Ik ben erg gek van sporten en besef me maar al te goed wat rijkdom is ..namelijk GEZOND zijn. Toen ik mijn naam genoot Puck op tv zag brak mijn hart. Ik ga mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek!!!

Jeannette Schram-moll Jeannette zwemt met Maarten
Op 22 juni zwem ik achter Maarten door Stavoren om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Met een kleine bijdrage kun je deze actie al steunen!

Tiede Jelle Hellinga Nog 1 keer voor het goede doel
k vind kanker heel erg, omdat er veel mensen aan dood gaan. De beste vriend van mijn ouders is er ook aan overleden in maart 2016, hij was nog maar 41 jaar. Door mee te zwemmen en geld in te zamelen hoop ik dat er minder mensen aan dood gaan.

Willy Burmania Free Willy
Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat we gezamenlijk er alles aan doen om kanker zo goed als mogelijk te bestrijden met o.a. als doel het aantal sterfgevallen te verminderen.

Eelkje Nicolai Eelkje springt er in voor een kankervrije toekomst
Vorig jaar stond ik getraind in de startblokken, helaas ging het meezwemmen niet door. Maar wat heeft onze kanjer Maarten van der Weijden het geweldig gedaan!
Enorm veel respect heb ik voor zijn drive, energie en toewijding om alles te geven voor een kankervrije toekomst. Geld inzamelen voor onderzoek door zijn talent in te zetten. Zwemtalent, maar ook het talent om mensen te inspireren en in beweging te krijgen.
Ik kom -ook ongetraind- ontzettend graag in beweging voor deze o zo nodige missie. Ik zwem specifiek voor onderzoek naar de behandeling van hersentumoren en de kwaliteit van leven met een hersentumor.Help jij ook mee? Doneer nu!!

Linda Colijn Linda goes elfsteden
Iedereen wordt wel geconfronteerd met deze ziekte in zijn of haar directe omgeving.
Ik heb veel mensen verloren aan kanker, familieleden, vrienden, collega’s, een kindje op mijn werk, een vriend van ons heeft een hersentumor, een kennis net klaar met chemo enz.
Het lijkt mij geweldig een sportieve bijdrage te leveren en zo het onderzoek naar kanker een flinke stap voorwaarts te helpen.Super gemotiveerd, lets start training

Marc Heijmans Marc Heijmans 2018 -’19: 1 en 1= 11, Gewoon Doen! 11 keer 2 km met Maarten. Nu speciaal voor de relatie in het (net)-werk!
Dit jaar speciaal voor relaties in het ‘zakelijke’ leven en sport die strijden tegen kanker.
Als er iemand uit het spel; de ’24/7 economie’ wordt gerukt vind ik dat we meer aandacht kunnen hebben voor de mens, de zogenaamde relatie. Zij die zich vol passie inzetten voor anderen mogen extra gesteund worden, anders dan dat ze in een bureaucratisch kader te recht komen. Want we zijn toch zo druk. ‘verzorgd’ noem ik dat. Een oproep aan bedrijf en persoon om uit deze kaders te stappen en gewoon te doen en de mens in de relatie te zien en te helpen.In 2019 zwem ik 11 maal 2km met Maarten mee! Ik kijk overigens ook terug naar de 11stedenzwemtocht in 2018! Dat was heel gaaaaf; een reeks toevallige ontmoetingen met prominenten tijdens de 11steden zwemtocht die tot bijzonders leiden. Spontane ontmoetingen in Franeker2018 leiden tot een alternatief programma. Daar waar ik in een blog eerder een geintje maakte ontpopte zich tot iets fantastisch. Een soort van VIP programma.Ontmoetingen met het Elfstedenzwemteam en stimulans van de Burgemeester zorgde ervoor dat ik toch te water ging. Als je dan ook nog de pers tegen het lijf loopt; in dezen Eddie van FranekerActueel, ontstaat er iets. Een leuke ontmoeting met het rayonhoofd van Franeker volgde en het ontvangen het ‘eerste’ Elfsteden-speltje maakte het speciaal. 11steden-doorkomsten, het feest in Harlingen, meedoen met Team Franeker, het completeren van 11 km zwemmen over 4 dagen en Maarten ontmoeten in een zakelijk verlengstuk waar hij ook nog tijd maakte voor een ontmoeting met mijn dochter maakte het bijzonder. Enzo gaat het verder….De ODE aan dierbaren blijft!..Voor hen draag ik het 11stedenspeltje en straks ook het 11-stedenkruisje!

Jascha Bruin Jascha de Bruin
Ik doe mee om ervoor te zorgen dat mensen zoals mijn oom, een kans krijgen om beter te worden.

Kees Pelt Kees met Maarten
Uit respect en bewondering voor Maarten en om onderzoek mogelijk te maken.

Conny Agterberg Conny in Friesland!
Voor het goede doel!!!!

Jenieke Lansink Jenieke Zwemt mee! 2000M
Waarom doe ik mee?
Dit is hét evenement waar ik mijn hobby/sport kan combineren met het, voor mij, belangrijkste goede doel!Op 22 juni a.s. zwem ik in Stavoren de 2000M mee in de 11 stedenzwemtocht van Maarten van Weijden. Naast dat het mij een leuke uitdaging lijkt, hoop ik natuurlijk zo veel mogelijk geld op te halen wat voor 100% aan kankeronderzoeken wordt besteed.
Hier kan jij mij bij helpen! ALLE KLEINE BEETJES HELPEN!Ik zou heel erg blij zijn met je steun!Een zwemmende groet, Jenieke

Mariëlle Apeldoorn Mariëlle Apeldoorn
TE vaak TE dichtbij.
Zwemmen geeft mij een stukje vrijheid.
Onderzoek hopelijk anderen ook.

Samira Van Santen Samira zwemt mee!
Vol bewondering heb ik de uitdaging van Maarten vorig jaar gevolgd. Zijn mentale kracht en zijn drijfveer om zoveel mogelijk geld op te halen voor lotgenoten spreekt mij zeer aan. Momenteel ben ik zelf mijn mentale kracht aan het ontwikkelen en heb daarom besloten om mijzelf mentaal en fysiek uit te dagen door dit jaar op zaterdag 22 juni een heel klein stukje (2000 meter) met hem mee te zwemmen en hem zo ook een klein beetje te ondersteunen bij zijn prestatie!
Hiermee wil ik ook een bijdrage leveren aan de stichting door geld ophalen. Ik zou jullie hierbij dan ook willen vragen om een donatie te doen.

Sigrid Vries Sigrid zwemt voor meer onderzoek tegen kanker
Na 4x de ALS City Swim te hebben gezwommen spring ik nu op 22 juni het Friese water in en zwem 2 km om zoveel mogelijk geld in te zamelen tegen kanker. Deze veelvoorkomende ziekte is voor veel mensen nog steeds fataal en dat moet veranderen. Steun jij mij? Doneer dan snel, veel liefs

Edward Kamp VDK zwemt tegen kanker
Zwemmen tegen kanker is per definitie een grandioos mooi initiatief.
En dat al helemaal als je je eigen zwemuitdaging mag laten inspireren in de nabijheid van een van ‘s werelds meest succesvolle en toegeweijde topsporter ter wereld!

Nena Terpstra 11steden zwemtocht
Ik ga 22 juni 2 kilometer zwemmen! Waarom ik meedoe? Omdat het kan. Omdat ÍK het kan, omdat ik gezond ben. Met de intentie dat kanker straks niet meer kan. Ik zorg dat ik mijn doel bereik en de finish haal. Helpen jullie mee mijn financiële doel te behalen? Niet voor mij, maar je naasten, voor de toekomst.

Mylene Plas Help mee alsjeblieft groetjes mylene❤️
Willen jullie mij helpen om dit geldbedrag te halen❤️ Groetjes mylene

Jan Mertzanidis Zwemmen tegen kanker
Kanker moet als volksziekte 1 verdwijnen, daar is veel onderzoek voor nodig.

Patricia Borgman Patricia in Stavoren naar voren voor dit goede doel!
Toen mijn vader, nu meer dan 30 jaar geleden, aan kanker overleed was men qua research en behandeling nog lang niet zo ver als nu. Nog steeds zijn er nu nog teveel mensen die deze vreselijke ziekte niet kunnen verslaan. Daarom steun ik Maarten met elke vezel van mijn lijf en zwem 2000 meter met hem mee. Ik hoop op donaties voor dit goede doel.

Nick Uum Zwemmen (en fietsen) tegen kanker
Allereerst zwem ik mee om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, Maar natuurlijk ook om Maarten extra te motiveren in voor die laatste zware kilometers. Ik heb ik de uitdaging voor mij iets groter gemaakt door rond een uur of 4 in de ochtend op de racefiets te vertrekken vanuit Delft naar Stavoren voor een rit van 200 kilometer om vervolgens de 2 km zwemmen af te leggen. Dus steun mijn actie en doe een al dan niet bescheiden bijdrage!

Craft Heerenveen Craft Heerenveen
Craft Heerenveen is een groep vrouwen die samen handwerkt.
In deze groep zijn ook vrouwen met kanker en daarom voelt het goed mee te kunnen doen met deze actie.
Wij verkopen 11 stedentocht boekenleggers en andere handwerken om geld in te zamelen.Karin Dijkstra is 1 van de leden van Craft Heerenveen en zal op 22 juni in Sloten haar ervaringsverhaal doen over Hipec en eierstokkanker.

Harrie Busser Harrie giet ek!
22 Juni duiken we bij Stavoren in het water om 2km mee te zwemmen …it giet oan!
Sponsor je mee!?

Monique Griensven Monique van Griensven
Door veel onderzoek worden steeds betere behandelingen mogelijk. Dankzij immunotherapie heeft mijn man (stadium 4 melanoom) nu weer zicht op een toekomst. Ik wens dit iedereen die met deze ziekte te maken heeft toe. Kanker moet een ziekte worden die genezen kan worden.

Renske Oude Egbrink Renske zwemt voor kanker
.

Mirjam Ploegsma Mirjam Ploegsma zwemt mee voor het goede doel
Ik vind het belangrijk dat er geld wordt ingezameld om deze ziekte te bestrijden..

Fenna Peters Fenna zwemt voor kanker vrij!!!
Omdat het toch niet meer zou mogen dat er nog steeds mensen aan deze stomme ziekte overlijden. En zelf doe ik ook aan wedstrijd zwemmen en om op deze manier iets terug te doen voor andere is toch super

Jan Bles Kracht & Mindset
Vind Maarten een geweldige persoonlijkheid. Ik bewonder hem voor zijn kracht en mindset. Wil graag mijn bijdrage doen voor meer kankeronderzoek.

Frank Lubbers Hup allemaal!
Mijn moeder heeft melanoomkanker gehad en is ontzettend geholpen met immuuntherapie.
Hopelijk kunnen nog heel veel mensen daarmee geholpen worden!

Olivier Bus Olivier Bus
 

Sean Mertzanidis Randje selectie
Ik vind het belangrijk om geld op te halen voor onderzoek ”tegen” kanker, zodat we meer te weten komen over kanker

Peter Olthoff Peter zwemt mee tegen kanker
Voor iedereen die wordt geconfronteerd met deze mensonterende ziekte helpen het leven met de ziekte dragelijker te maken en te overwinnen.

Marleen Nagtegaal Marleen Nagtegaal
Vorig jaar heeft mijn zoon met de reddingsbrigade meegevaren met Maarten vd Weijden. Hierdoor heb ik Maarten’s zwemprestaties van vorig jaar op de voet gevolgd. Nu hij dit jaar weer meedoet, wil ik graag een steentje bijdragen aan dit goede doel.

Marjolein Wolff Van Wulfing Marjolein en Van der Weijden tegen zinloos lijden!
Zwemmen in open water is mijn passie. Met Maarten mee kunnen zwemmen een droom!
Geld ophalen voor onderzoek tegen kanker voor mijn opa’s die ik graag gekend zou hebben en voor iedereen die te maken heeft met deze vreselijke ziekte.

Frank Lubbers Weg met Kanker
Mijn moeder heeft melanoomkanker gehad en is ontzettend geholpen met immuuntherapie.
Hopelijk kunnen nog heel veel mensen daarmee geholpen worden!

Jenny Miedema ~ MEI HERT & SIEL ~
Mijn moeder & beste vriendin zijn 10 maanden na elkaar overleden aan kanker. Daarnaast zijn er momenteel helaas mensen die dichtbij mij staan die kanker hebben. Voor hen wil ik graag zwemmen!

Emilie Muste Emilie Muste
Ik doe mee omdat, het bij belangrijk is om onderzoek te doen naar kanker.

Kees Van Den Bosch Cleo eindelijk zinvol
Zinvolle actie.

Annemarie Kingma bad muts – Annemarie
De reden dat ik mee doe, is omdat ik dat kan. Het is voor andere mensen niet mogelijk om gewoon 2 km op een zaterdag middag te gaan zwemmen omdat ze ziek zijn. Gewoon de pech hebben gehad om ziek te worden. Een ziekte die een ieder kan overkomen en een ziekte die nog lang niet overwonnen. Ik zwem mee om geld op te halen, waardoor meer mensen kans krijgen op genezing.

Floris Kraa Floris doet ook mee!
Ik vind het een mooi initiatief van Maarten, twee keer scheepsrecht zoals ze dat altijd zeggen! Vorig jaar ging ik alleen aanmoedigen, dit jaar zwem ik een stukje mee. Als het zo doorgaat zwem ik uiteindelijk dat hele eind!

Ellen Verhoef Ellen
Een super leuke uitdaging om samen met m’n zusje het zwemmen weer wat fanatieker op te pakken en zo geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Reinout Welij Reinout
Omdat ik graag een sportief steentje wil bijdragen aan de Maarten van der Weijde stichting.

Julia Barkhuis Steun Maarten!
Voor de tweede keer doe ik mee aan de 11stedenzwemtocht, maar nu alleen in Stavoren. Steun Maarten in zijn barre tocht voor de genezing van kanker.

Anton Folkerts Goede doel
Wil graag bijdragen om de ziekte te bestrijden

Ynske Bosch-van Assouw Ynske gaat naar Friesland
Vanaf mijn tiende ben ik regelmatig geconfronteerd met kanker in mijn familie- en vriendenkring. Daarom steun ik graag onderzoek hiernaar. Zwemmen is altijd mijn sport geweest en als je dat als Limburgse met een Friese naam dan in Friesland kunt gaan doen, dan komt er wel heel veel samen.

Het liefst had ik 2 km in elke stad willen zwemmen, voornamelijk als uitdaging voor mijzelf. Maar ik ben bang dat mijn conditie op dit moment niet voldoende daarvoor is. In twee maanden tijd krijg ik dat ook niet op het gewenste niveau. Dus zal ik de 2 km in Stavoren zwemmen. Ik vind dat ik dat wel moet kunnen halen. Hoewel ik ook daarvoor nog wat moet trainen. Maar dat is haalbaar. Het doel is toch wel om zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar kanker in te zamelen. Dus dan wil ik ook wel de eindstreep halen.


Amy Steen Amy zwemt mee voor kwf onderzoek
Ik ben Amy 11 jaar oud
Ik zwem mee voor mijn lieve Opa die er helaas niet meer is ..
En om dit goede doel te steunen
DUS MENSEN AUB STEUN EN DONEER DAN ZWEM IK 11BAANTJES OF MEER !

Quinten Dam Quinten zwemt 6 KM tegen kanker
Vrijdag 21 Juni 2019 zwem ik in het zwembad De Vijf Heuvels voor de Maarten van der Weijden Foundation. Ik wil hier graag aan meedoen omdat ik vind dat er grondig en goed onderzoek naar kanker gedaan moet worden, zodat deze ziekte niet meer levensbedreigend is.
Ik zwem van 17.30 tot 21.00 uur. Mijn doel is om dan 6000 meter te zwemmen… Ik waardeer het als u doneert!

Bea Potappel Bea – DWK
Gelukkig worden de behandeling steeds beter. Er is echter meer onderzoek nodig, zeker voor alle kinderen die met deze ziekte te maken krijgen, voor, tijdens en na de behandeling.

En natuurlijk om onze super-coach sebastiaan te supporten!!.

Groetjes Sven en Bea.


Thirza Kraats Thirza
Om samen met Chantal het goede doel te steunen

Carolien Giesbergen Carolien Giesbergen
In het leven is elk eind de kans voor een nieuw begin.
Opgeven is geen optie!

Tim Monde Tim zwemt 2000
Mooie actie om geld in te zamelen met een iets dat ik leuk vind om te doen.
Voor een ziekte die iedereen raakt.

Naomi Zijta Knuffels en kusjes van Naomi voor Maarten
Naomi heeft Maarten vorig jaar ontmoet in Friesland tijdens zijn voorbereiding voor de Elfsteden Zwemtocht.
Ze was erg onder de indruk dat hij voor HAAR ging zwemmen.
Dit keer wil ze Maarten helpen! Zwemmen kan ze niet, maar kusjes en knuffels uitdelen is ze een kei in.

Jelke Van Der Heide Zad
Hallo, wij zijn Morris, Jelke, Jurre en Demi.
Wij doen mee aan de zwemtocht van Maarten van der Weijden,omdat wij ook van dichtbij deze verschrikkelijke ziekte mee hebben gemaakt.In oktober heeft Martin na jaren strijden helaas de strijd op jonge leeftijd tegen deze oneerlijke ziekte op moeten geven. Wij zetten ons dan nu ook in om zoveel mogelijk geld op te halen. Zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte. Zodat er geen mensen meer tegen deze verschrikkelijke ziekte hoeven te vechten. Wil jij ons hierbij steunen, doneer dan nu!

Lynske Vries Lynske zwemt tegen kanker
Ik vind het heel erg dat er zoveel mensen kanker hebben.
omdat ik zwemmen erg leuk vind, is dit de perfecte optie om mij in te zetten voor de zieke mensen.

Ilse Kempen Ilse ‘zwemt mee’ met Maarten
Op 21 juni zwem ik 2000 meter in een zwembad voor verbinding met dit mooie evenement.

Doneer je ook?


Pytrik Amsterdam Mooie uitdaging! Mooi doel!
Eindbaas Maarten vd Weide gaat weer een poging wagen, en ik zwem een stukje mee. Donaties in zijn strijd tegen kanker zijn altijd welkom via onderstaande link. Alle beetjes helpen.

Ellen Tenge Ellen Tenge
 

Djoeke Olivier D.S.F.C.
omdat ik van zwemmen hou en ik me wil inzetten om kankeronderzoek te verbeteren zodat er betere medicijnen kunnen worden ontwikkeld, waardoor meer mensen beter kunnen worden. Vorig jaar niet meegedaan en daar veel spijt van gehad, ondanks dat er niet gezwommen mocht worden.

Schelte Aukema Schelte Aukema
Om geld in te zamelen voor het goede doel

Ton Wassenburg Troetelclub – Ton W
In 2004 en 2005 zijn achtereenvolgens mijn zusje en mijn vader op veel te jonge leeftijd overleden aan die vreselijke ziekte.
Een zwarte periode.
Ik ondersteun het KWF in haar onderzoek naar kanker.
Onlangs was Maarten bij ons op het bedrijf als spreker te gast. Dat heeft op mij indruk gemaakt en mij gemotiveerd om niet alleen geld in te zamelen maar ook de sportieve uitdaging aan te gaan.
Ter nagedachtenis aan mijn zus en vader en uit respect voor Maarten en al die anderen die kampen met (de gevolgen van) kanker.

Ali Breimer Ali Breimer
Wij zwemmen samen voor het goede doel,
sponser DMF-team

Miranda Oedzes Miranda Oedzes
Mooie uitdaging voor een goed doel!

Janneke Wynia It giet oan! Janneke zwemt voor KWF.
Al bijna mijn hele leven zwem ik, hierdoor heb ik dan ook veel zwembaden gezien. Daarom vind ik het extra bijzonder om nu een keer de Friese wateren in te duiken. En als ik dit ook nog eens voor een bijzonder goed doel kan doen dan ben ik extra gemotiveerd om mijn steentje hieraan bij te dragen! Dus ik wil jullie allemaal vragen om een donatie te doen voor KWF dan zal ik mijn best doen om in alle 11 steden 2 kilometer met Maarten mee te zwemmen. It giet oan!

Kirsten Mollema Nieuwe uitdaging voor een goed doel
Leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan en daarnaast een goed doel te sponsoren!

Lia Orta Lia Orta
Moeder van de stoerste vrouw die ik ken en oma van de dapperste kleindochter die er bestaat.

Wim Hordijk Wimpie
Spetter spieter spater, wimpie in het water!

Zeemeermin Sinne Jeeninga Meerminnen tegen kanker
Het is belangrijk dat er meer onderzoek gedaan wordt tegen alle soorten kanker. Minder zieke mensen zoals beppe

Willemien Oudsten swim to win
Vorig jaar mocht niemand starten, dit jaar nieuwe kans

Marcoline Leen Marcoline – 2K tegen Kanker
We kennen allemaal wel iemand die strijdt of streed tegen kanker. In de familie, vriendenkring of onder collega’s.

In mijn omgeving hebben velen die strijd verloren. Anderen kampen dagelijks met de gevolgen van de behandeling.

Ik zwem 2000 meter met Maarten mee om samen met hem en ál die andere zwemmers geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker en de gevolgen daarvan.

Ik hoop dat jij daar een bijdrage aan wilt doen.

Op facebook kun je mijn activiteiten volgen via https://facebook.com/2ktegenkanker/


Linda Punt Linda zwemt mee met Maarten
Op 22 juni zwem ik in Stavoren 2km mee met Maarten van der Weijden in zijn elfsteden zwemtocht om geld op te halen voor onderzoek naar het maken voor universele stamcellen die kunnen worden gebruikt voor de behandeling van kanker. De behandeling van kankerpatiënten met hun eigen kankercellen geeft veelbelovende resultaten, maar een bewerkelijke en dure methode. Daarom probeert men universele afweerstellen te kweken die deze behandeling breder inzetbaar maakt. Meer informatie kun je vinden via de volgende link: https://www.11stedenzwemtocht.nl/projecten
Wil je dit project ook steunen? Doe dan een donatie en help dit onderzoek mogelijk te maken 🙂

Margot Rutgers Margot Rutgers
Ik haat zwemmen. Jij ook? Als jij doneert doe ik het voor je!

En in het bijzonder voor Ad die zich door deze rotziekte heen heeft moeten slaan!

Ik doe het samen met mijn moeder Carin – zie ook https://www.11stedenzwemtocht.nl/team/#team/view/be349ca4-c740-4163-b890-58901263a3de.


Lianne Verhoef Ellen & Lianne
Samen met mijn zus ga ik het zwemmen na jaren weer op pakken. Helaas hebben ook wij in onze familie te maken gekregen met kanker. Voor ons is dit een hele mooie kans om weer te gaan zwemmen en ons gezamenlijk in te zetten en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Wil je ons aanmoedigen en een steuntje in de rug geven, doneer dan vooral 🙂

Marja Graafsma Marja Graafsma
 

Corné Schilt cancel cancer
Zwemmen is een fantastische manier van ontspanning. Steun mijn deelname en draag een steentje bij aan een betere wereld.

Janny Slooten 2000 meter zwemmen
Helaas krijgt iedereen tegenwoordig met deze verschrikkelijke ziekte te maken. Mensen dichtbij of verder van je af strijden dagelijks om beter te worden. Voor mij wordt het een hele strijd om 2000 meter te zwemmen, maar dit is niks vergeleken met die van hen.

Voor kinderen vind ik het helemaal verschrikkelijk. Daarom heb ik het optimaliseren van behandelingen bij kinderen met uitgezaaide kanker gekozen als doel voor het opgehaalde bedrag van deze actie.


Alma Knegt-bessembinders Zwem kanker de wereld uit!
Mijn collega’s redders bewaken ook dit jaar vanuit de boot of waterscooter. Ik wil Maarten graag steunen vanuit het water!!
Graag haal ik zo veel mogelijk geld binnen voor dit goede doel!!!

Ed Groot Ed Groot
als ex kanker patiënt is dit wel het minimale wat ik kan doen.

Imca Vaartjes Imca Vaartjes

Øystein Brusse SPIE team zwemt voor STEF
Ik voel me vereerd om deel te nemen aan deze sportieve inspanning om daarmee een klein steentje bij te dragen aan onderzoek naar de genezing van kanker.

Lili Oosting Chantal van Harten
Ik wil graag meezwemmen voor het goede doel!

Inez Groot Inez Groot
Dit is het minste dat ik kan doen en doe het met liefde!

Juliette Diaz Diaz Juliette Diaz Diaz
Mijn naam is Juliette Diaz Diaz en doe momenteel de opleiding MBO-verpleegkunde. Ik zwem mee voor een beter onderzoek naar de genezing van kinderkanker.

Hierbij steun ik ook de zoon van een collega van mijn moeder, omdat het vreselijk is dat een leeftijdsgenoot deze ziekte heeft en hierdoor niet de leuke dingen kan doen die ik wel kan doen.


Michiel Kooij Michiel van der Kooij
Omdat ik meerdere mensen ken die de ziekte hebben of hebben gehad.

Michiel Steltman Michiel zwemt mee voor de strijd tegen kanker
Ik ben Michiel, 62 jaar, en weet ook uit eigen ervaring wat het betekent als je hard moet werken aan je herstel en je gezondheid, en hoe fijn het is als dat kan!

Maarten is met zijn enorme passie voor een prachtig doel, een enorme inspiratie voor me. Daarom pak ik die kans om zelf ook bij te dragen, en 2Km in Stavoren met hem mee mee te zwemmen

Aan iedereen in mijn netwerk: steun mij, door Maarten te steunen met je sponsorbijdrage !


Ilonka Boogaard – Spruit Team Ilonka
Ik weet wat kanker is
Ik wil kanker echt de wereld uit helpen
en daar is geld voor nodig……………..heel veel geld voor nodig” HELPT U MEE ? “DONEER NU – elke € 1,00 telt2018 – ” De Tocht Der Tochten 11 steden 11 x starten” ,
Helaas helaas helaas helaas niet mogen zwemmenWel heb ik een enorm bedrag opgehaald waar ik en de MFW foundation zeer dankbaar voor zijn. Want elke donatie heeft ons allen heel veel gebracht, alle doelstelling zijn behaald, dankzij mijn lieve familie, vrienden, kennissen en sponsors, jullie donaties maakte het verschil* TOP TOP TOP TEAM ILONKA 2018 was in 1 woord geweldig thx

2019 – Dit jaar zwem ik dus wel graag mee ” vol trots ” Stavoren 2KM *

Hoop dat dit jaar wederom tot 1 groot suc6 mag lijden
(dat we gezamenlijk maar veel Euro’s mogen ophalen)

” IK wil KANKER KANSLOOS maken U toch ook ”

MAAK ” KANKER ” KANSLOOS – GEEF NU

Alvast dank voor uw donatie


Rolf Hultink Rolf
Ik hoop met mijn grootste sportheld zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Diana Kraa Diana Kraa
Kankeronderzoek is een heel goed doel en hier wil ik mij graag nog een keer voor inzetten. Vorig jaar wilde ik meezwemmen in alle 11-steden, dit jaar doe ik mee in Stavoren met een team van zwemmers.

Rudi Oppewal Rudi Oppewal
Wij willen ons als fryskemarren graag inzetten voor dit geweldige doel.
Om met collega,s zo veel mogelijk geld binnen te halen.

Jurre Hijlkema Jurre
Hallo, wij zijn Morris, Jelke, Jurre en Demi.
Wij doen mee aan de zwemtocht van Maarten van der Weijden, omdat wij ook van dichtbij deze verschrikkelijke ziekte mee hebben gemaakt.In oktober heeft Martin na jaren strijden helaas de strijd op jonge leeftijd tegen deze oneerlijke ziekte op moeten geven. Wij zetten ons dan nu ook in om zoveel mogelijk geld op te halen. Zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte. Zodat er geen mensen meer tegen deze verschrikkelijke ziekte hoeven te vechten. Wil jij ons hierbij steunen, doneer dan nu!

Demi Meijer Demi Meijer
Hallo, wij zijn Morris, Jelke, Jurre en Demi.
Wij doen mee aan de zwemtocht van Maarten van der Weijden, omdat wij ook van dichtbij deze verschrikkelijke ziekte mee hebben gemaakt.In oktober heeft Martin na jaren strijden helaas de strijd op jonge leeftijd tegen deze oneerlijke ziekte op moeten geven. Wij zetten ons dan nu ook in om zoveel mogelijk geld op te halen. Zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte. Zodat er geen mensen meer tegen deze verschrikkelijke ziekte hoeven te vechten. Wil jij ons hierbij steunen, doneer dan nu!

Wim Linde Wim van der Linde
Ik doe mee met deze zwemtocht om Maarten te steunen bij zijn barre tocht. Maar het hoofddoel van het team is om Stef, de 17 jarige zoon van een collega te steunen in zijn zware strijd tegen deze wrede ziekte.

Sander Staveren ‘Van Staveren’ for Cancer research
I lost my father due to cancer and hope more (grand)father’s and mothers can live longer. Research is the way to find solutions and money is an energy to fuel it. Let’s also find ways to prevent some types by eating healthy vegetables/foods supported by scientific research.
My family name is ‘Van Staveren’ and I love ice-skating, so this swim is special for me and takes me back to my family-roots.

Hanny Lune Hanny Lune
 

Timo Voorden Starten in Stavoren
Ik doe mee om Maarten te steunen in zijn indrukwekkende tocht en de mooie onderzoeksdoelen

Marja Wiersma Marja Wiersma
 

Judith Eeuwijk Judith van Eeuwijk
Wij zwemmen mee, omdat we dit een fantastisch initiatief van Maarten van der Weijden vinden! We willen graag geld inzamelen, omdat we hopen dat nog veel mensen, net als mama, baat hebben bij onderzoek naar kanker.

Timo Vankan TTT
Omdat ik zwemmen leuk vind en omdat ik graag wil helpen om geld op te halen tegen kanker.

Tjeerd Meulenbelt Tjeerd Meulenbelt
Ik ben als ambassadeur van de patiëntenvereniging PVHH aanwezig in Workum.
Ik ben (helaas) ervaringsdeskundige, afgelopen jaar aan mondbodemkanker geopereerd (met uitzaaiing naar de halsklieren).
De opbrengst gaat naar onderzoek voor betere behandelingen waardoor de kwaliteit van leven na een operatie omhoog gaat. Uiterst belangrijk kan ik wel zeggen!

Ferdy Nugteren Wir schaffen da$
The bottem is the limit

Marieke Vries Mirthe Stellingwerf
 

Ed Nieland Samen voor een goed doel
Om samen met mijn team bij te dragen aan het onderzoek naar kanker.

Dieuwertje Goede Dieuwertje Goede
 

Armando Idzerda Armando in actie
Ik hou van zwemmen, leuk samen met mijn neef, en zijn vader is overleden aan kanker. Dat was dus mijn oom (en peetvader).

Joost Rombout Alles voor Maarten en de strijd tegen kanker
Vorig jaar ging het meezwemmen helaas niet door, dit jaar zeker! En natuurlijk doe ik weer mee. Een kleine inspanning voor een groot en prachtig doel!

Carlo Reintjens Carlo Reintjens
 

Mama Berg Yanick in de herkansing ! Ik zwem voor Beppe
Vorig jaar zou ik op mijn moeders verjaardag (20 aug) mee doen in Leeuwarden. Helaas ging dat niet door. Heel leuk was dat ik Maarten op 27 augustus tegenkwam in de Efteling Later, op mijn oma haar verjaardag , heb ik de afstand met het Poiesz-team in Sneek alsnog gezwommen en… Maarten weer ontmoet ! Ik zwem weer mee tegen kanker omdat mijn Beppe daaraan is overleden.
Doneer jij ook wat tegen kanker ?!

Niek Evers Niek zwemt voor kanker
Omdat ik mijn hobby en sport in wil zetten voor een goed doel

Phileine Piek Phileine Piek
 

Bas Geijs Scoren in Stavoren !
Ik ken meerdere mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker en heb een zwemvriend vorig jaar hier aan verloren. Geld inzamelen om meer onderzoek te steunen is vreselijk belangrijk om deze ziekte zo veel mogelijk te kunnen voorkomen en genezen.
Ik ben blij dat ik gezond ben om zwemmend mijn steentje hier aan bij te kunnen dragen.
Groeten Bas Geijs.

Brecht Koebrugge Brecht Koebrugge
 

Ivo Rooij Ivo de Rooij
Ik kom in actie tegen kanker…
Om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help Maarten van der Weijden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek! We zijn jou heel erg dankbaar.

Marieke Vries Marieke Vries
 

Jelte Heuten 11 uitdagingen. Richting een oplossing
Ik ga de uitdaging aan, tegen de ziekte waar iedereen bekent mee is. En waar helaas nog geen passende oplossing voor is. Mijn passie !! in zetten om deze oplossing weer een stap dichterbij te brengen

Fokje Gerritsma Fokje Gerritsma
 

Gretha Oost Gretha Oost
Ik heb enorm respect voor Maarten 💪🏊‍♀️

Sonja Koet Gewoon omdat het moet!
Verleden jaar heb ik deze tocht van Maarten gevolgd op televisie en financiële bijdrage geleverd.
Er is veel gebeurd het afgelopen jaar en zelfs “maar” 500 meter is voor mij een uitdaging. Maar ik ga het doen en het gaat lukken ook!
Mijn hypnotherapeute Loes is verleden jaar voor het goede doel het Kanaal overgezwommen,heb haar toen een belofte gedaan en die ga ik nu aflossen.
10% van het geld wat ik door sponsering voor Maarten bij elkaar haal, betaal ik uit eigen zak aan Free A Girl.
Dus €1000 voor Maarten is ook €100 voor Free A Girl.
Sponsor mij en draag bij aan palliatieve zorg/koppelbed en indirect ook help je ook mij om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te helpen.

Maud Ruitenbeek Ik fluit voor Maarten!
Ik ben zelf open waterzwemmer en weet hoe vreselijk zwaar de lange afstanden voor Maarten moeten zijn. Ik vind hem een held! Ik wil de goede doelen en Maarten graag een beetje helpen. Naast zwemmen kan ik toevallig ook nog aardig blokfluiten 😉

Zaterdag 4 mei sta ik op de vrijmarkt in Middelburg. Kom je luisteren en doneren?


Daniel K Daniel Kirsten
Let‘s do this!

Bart Vos Bart de Vos
Helaas kon het meezwemmen vorig jaar niet door gaan. Gelukkig is dat alleen een extra reden om dit jaar wéér mee te doen!

Daisy Steenhuizen 11 steden zwemtocht safari maarssen
Iedereen kent wel iemand (of meerdere mensen) die vechten of hebben gevochten tegen kanker. Dit is het minste wat ik kan doen

Pieter Haas Pieter de Haas
Graag willen we met collega’s op deze manier dit geweldige doel steunen door met ons team mee te zwemmen

Jade Polders Jade Polders
Ik wil graag samen met mijn team geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Naasten van mij zijn er door deze ziekte helaas niet meer, maar door een van de nieuwste ontwikkeling, immunotherapie, ziet de toekomst er voor mijn vader weer beter uit. Ik wens dit iedereen toe die het zelfde doormaakt.

Corien Wisse Poging 2
Ik doe mee omdat ik geloof in de kracht van onderzoek
Kanker moet een beheersbare ziekte worden
1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
Weet ik uit eigen ervaring en direkte omgeving.
Ik doe dit voor mezelf, voor mijn zus en voor alle mensen die te maken krijgen met kanker
En ik doe mee omdat ik vorig jaar mee zou doen.
Met mijn aktie heb ik toen meer dan €2000 opgehaald, waar ik zeer trots op ben. Met zeer veel dank aan alle sponsoren!

Adri Bokma Gwee zwemt mee
Omdat ik goed kan zwemmen en wil meehelpen

Esther Eeuwijk Esther van Eeuwijk
Wij zwemmen mee, omdat we dit een fantastisch initiatief van Maarten van der Weijden vinden! We willen graag geld inzamelen, omdat we hopen dat nog veel mensen, net als mama, baat hebben bij onderzoek naar kanker.

Imara Liere 11 stedentocht stelleplas
Ik zwem mee omdat ik het doel waar voor we het doen heel belangrijk vind daarbij vind ik maarten echt een doorzetten een voorbeeld voor veel mensen..

Kim Bakker flessenactie Kim zwemt mee
Omdat er nooit genoeg geld zal zijn voor kankeronderzoeken.
en het een verschrikkelijke ziekte is waar veel te veel mensen aan overlijden

Melissa Lang flessenactie Melissa zwemt mee
1 Mei 2014 is mijn vader overleden aan een ongeneselijke vorm van kanker.
Dus hoe meer onderzoek er gedaan kan worden naar deze verschrikkelijke ziekte hoe beter!!!

Jildert Vries Jildert de Vries
.

Fiona Carpentier Fiona Carpentier
Voor hoop op genezing bij iedereen die kanker heeft en nog gaat krijgen

Esther Vonk Esther Vonk
Ik zwem mee om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken.

Boaz Burger Henk Burger
 

Kim Vergouw It giet oan in Stavoren!
Vorig jaar helaas niet kunnen zwemmen in Leeuwarden vanwege de poepbacterie, dit jaar in de herkansing:zwemmen tegen kanker in Stavoren!

Susan Hijman Troetelclub – Susan
Weer eens tijd om in actie te komen… samen kunnen we veel bereiken. In 2013 hadden we een mooi doel om geld op te halen voor het lokale Hospice huis. De kracht van het samenwerken en je samen inzetten voor iets waar een ander mee geholpen kan worden gaf zo enorm veel energie en een ervaring om nooit te vergeten. Als triatleet ligt het zwemmen in ‘mijn’ straatje, dus ga alles inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor Maarten zijn actie en uiteraard de 2km zwemmen om zijn 200km te steunen!

Annet Vreeling Annet Vreeling
Wekelijks brengen we vele uren door in het zwembad, we hebben al heel wat kilometers aflegt in het badwater.

En natuurlijk willen wij ook onze bijdrage leveren aan het Maarten van Weijden Foundation. U kunt ons steunen met een donatie!


Tjitske Artz Samen helpen we elkaar…..
Om met zijn allen een mooi bedrag bij elkaar te zwemmen! We steunen Maarten hiermee. Wat een kanjer dat hij nog een keer dit oppakt!!!
Mijn project: n
Optimale behandeling kinderen met uitgezaaide kanker.

Rose-marie Klerk – Wouters Ik ga ervoor
Ga wil ik deze keer echt het water in om voor dit goede doel te zwemmen. Samen maken wij er een mooi bedrag van!

Nynke Wouda Nynke Wouda
Maarten van der Weijde duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Helaas heb ik afgelopen jaar als geen ander mee mogen maken hoe belangrijk dit onderzoek is. Als echte Friezen duiken, mijn zus en ik op 22 juni het water in bij Stavoren. We zwemmen 2km mee en willen hier zoveel mogelijk geld mee inzamelen. Aan jullie dus de vraag of je iets wilt/kunt doneren. Alvast heel erg bedankt!

Petra Ros Petra & Marius Ros
We willen Maarten helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek

Jackelien Glorie Jackelien Glorie
Opgegroeid als Hollanders in Friesland en nu terug om Maarten te helpen geld in te zamelen. We kunnen het niet laten. De band met Friesland en de mooie herinneringen blijven. Al een jaar lang wil ik aan Maarten vragen of hij in 2018 overwogen heeft bij Bartlehiem direct rechtsaf te gaan, en Dokkum links te laten liggen, want dan had hij de finish aan de Bonkevaart wel gehaald. Vol verbazing hebben we hem toen het hele weekend gevolgd en bewonderd. Wat een kanjer, hoe kunnen we je helpen? Als broer en zus hebben we vroeger heel wat in de Friese meren gezwommen. Soms onvrijwillig als we weer eens met de zeilboot omgeslagen waren. Maar meestal uit vrije wil. Hoe het voelt om in een meer te staan en tot je kuiten weg te zakken in een glibberige laag waterplanten vergeten we nooit meer. Op 22 juni liggen we weer in het Friese water en ervaren we dat opnieuw. Voor de echte Friezen uitschaatsen is nooit gelukt maar 2000 meter meezwemmen in Stavoren gaat zeker lukken als we ons best doen. En we weten waarom. We kennen mensen die kanker hebben gehad en de mazzel hadden hier weer bovenop te komen dankzij goede medische zorg en technieken. Wat zou het mooi zijn als meer mensen deze mazzel hadden bij deze pech. Help je ons hierbij door 11 euro over te maken naar ons team? Dan stellen wij alsnog aan Maarten onze vraag en laten je het antwoord weten. P.S. Maarten, nadat wij uitgezwommen zijn moedigen we je aan onder het bruggetje bij Oentsjerk. Hier zwem je 5 kilometer voor de finish onderdoor. Het maakt niet uit of je wel of niet via Dokkum gaat. Tot dan en succes! Dus…

John Oude Egbrink Ik zwem tegen kanker
.

Agnes Eilander-lammers Agnes Eilander
Zwemmen met Maarten om geld op halen voor kankeronderzoek

Marleen Verdoold Actie is reactie! Wij komen in beweging tegen kanker!
Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Onderzoek naar kanker is hard nodig voor nu en in de toekomst. Daarom komen wij in actie!

Debbie Gort Samen zwemmen voor nog meer genezing tegen die rotziekte genaamd kanker!
Mijn vader is op 57 jarig leeftijd overleden aan die rotziekte.
En dat gun je niemand hopelijk komt er ooit een medicijn die alle kankersoorten geneest. Laten we ons daar sterk voor maken.

Trees Wilkes Trees en Sandra in actie tegen kanker
Lieve mensen,
Steun Sandra en mij, en daarmee de strijd tegen kanker zodat er een tijd komt waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.

Joke Kuperus Joke Kuperus
De uitgelezen kans om geld in te zamelen voor dit uitstekende doel en tegelijkertijd deel te mogen nemen aan dit prachtige zwem-event!

Frank Reijkers Frank zwemt voor MVDWF
Ik houd van zwemmen en vindt het een mooi doel om geld op te halen voor kankeronderzoek. Tevens een geweldige prestatie als Maarten de Elfstedentocht voltooid en daar een klein onderdeeltje van mag zijn.

Bram Nieland Bram Nieland
“Met ons waterpoloteam willen wij Maarten helpen in zijn missie om zoveel als mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.
En natuurlijk om hem te steunen in zijn barre 11stedenzwemtocht. Hup Maarten, hup!”

Lisa Haren Team Lisa
Ik doe mee, omdat het ik zwemmen heel leuk vindt. En mijn moeder heeft kanker gehad.

Jan Sleet Jan van der Sleet
 

Marco Moor troetelclub
al eerder met de troetels geld opgehaald voor de hospice in Nieuwkoop
en dit is ook een mooi doel

Brenda Wassenburg Troetelclub – Brenda
Waarom niet?!
Dat was wat mijn schoonvader zei toen hij hoorde dat hij kanker had.
We denken vaak: Waarom ik? Maar, waarom ik niet?Ik doe mee met deze actie: voor iedereen die ons ontvallen is, maar in ons hart woont. Voor de mensen die nu ziek zijn en aan het vechten zijn voor hun leven. Maar ook voor alle achtergebleven partners, zoons, dochters en overige familieleden die een lieve vader, moeder, partner of vriend voor het leven moeten missen…….
Samen Sterk om deze mensonterende en vernietigende ziekte ooit te kunnen overleven!

Ilse Dijkstra Ilse Dijkstra
 

Annet Vreeling Iris Vreeling
Wekelijks brengen we vele uren door in het zwembad, we hebben al heel wat kilometers aflegt in het badwater.

En natuurlijk willen wij ook onze bijdrage leveren aan het Maarten van Weijden Foundation. U kunt ons steunen met een donatie!


Joëlle Goodijk Joëlle Goodijk (DWK)
Ik vind zwemmen heel erg leuk. En op deze manier kan ik helpen bij iets goeds.

Maike Vermeulen Maike Vermeulen
Ik ben vaak in aanraking gekomen met kanker in mijn omgeving. Het is een vreselijke ziekte en onderzoek hiernaar is heel erg belangrijk.

Fokje Kooistra- De Boer Fokje zwemt mee
zoveel mogelijk geld genereren zodat er veel onderzoek gedaan kan worden met als hopelijk resultaat dat er een remedie of behandeling kan worden ontwikkeld tegen deze ziekte.

Thom Hoek Thom en de zwemmende zussen
Voor het goede doel

Ben Bunt Ben Bunt
 

Bas Driel Making bubbles
Uitdaging en motivatie

Claudia Parijs Claudia zwemt in De Ganzewiel
In samenwerking met Sportfondsen Geertruidenberg ga ik vrijdag 21 juni 2019 vanaf 16.30 uur proberen 2,5 km = 100 banen “mee te zwemmen” met Maarten in zwembad De Ganzewiel. Ook ik leg hiermee de lat voor mezelf hoger.
Wil je me helpen bij het steunen van een goed doel? Ik zamel geld in voor de Maarten van der Weijden Foundation en jouw donatie maakt een verschil, ongeacht het gedoneerde bedrag. Alle beetjes helpen.
Wil je doneren, me aanmoedigen, banen tellen of (een stukje) meezwemmen? Je bent van harte welkom!

Thomas Poortman Thomas zwemt mee voor Maarten
Om kanker de wereld uit te helpen, d.m.v. vernieuwende onderzoeken/behandelmethodes

Nico Bruijne Nico4MWF
Sympathie voor Maarten en zwemmen voor het goede doel.

Bernardo Wal Bernardo zwemt 11km
Waarom niet? Doel is minstens 2,2km per dag over 5 dagen.

Baukje Kleinbekman Samen komen we verder
Vorig jaar was het fantastisch ook al konden we niet mee zwemmen. Maarten gaat dit jaar opnieuw voor het goede doel, dus ook ik doe nog een keer mee. Er is nog zoveel te bereiken!

Siem Zeeuw Siem zwemt voor kanker
 

Maarten Offinga Maarten voor Maarten
Maarten zijn ontzettend knappe prestatie van vorig jaar symboliseert in mijn ogen het doorzettingsvermogen van alle kankerpatiënten in het zware traject. Bewonderenswaardig vind ik het dat Maarten zich – samen met alle zwemmers – opnieuw wil inzetten om zoveel mogelijk donaties voor kankeronderzoek binnen te halen zodat kanker een ziekte van vroeger wordt.

Mijn vraag aan u is om ook een steentje bij te dragen aan dit onderzoek. Dit kan door geld te doneren aan mij, Maarten van der Weijden of de andere fanatieke zwemmers. Via bovenstaande link is het mogelijk om te doneren op mijn naam. Al het opgehaalde geld zal rechtstreeks naar KWF gaan.

Alvast bedankt!

Groet, Maarten Offinga


Rene Siderius Rene
Om mijn dochter te begeleiden tijdens deze mooie tocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Marleen Verdoold Actie is reactie! Wij komen in beweging tegen kanker!
Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft of heeft gehad. Onderzoek naar kanker is hard nodig voor nu en de toekomst. Daarom kom ik in actie!

Francis Deelstra Francis Deelstra
Samen met mijn gezin &zwemmaatjes gaan we voor ons een kleine inzet doen (met veel plezier!), om hopelijk een deeltje te kunnen bijdragen aan de onderzoeken om de stomme rotziekte dragelijk/uit te bannen.

Jaime Marti Spanje
verbinden…Todos con Maarten!

Janka Looman Just keep swimmin’
Het is een ongelooflijke rotziekte! En onderzoek helpt, waar vroeger kanker veel vaker een doodsvonnis was, zijn er nu meer mensen die genezen. Maar nog lang niet genoeg, dus onderzoek is nog steeds hard nodig! Mede dankzij de bevolkingsonderzoeken ben ik in een vroeg stadium geholpen en daar ben ik dankbaar voor.

Petra Vrieswijk Met zijn allen 1 doel!
De drive om de tocht af te maken, waar ik vorig jaar gestopt ben.
Voor alle onderzoeken die gefinancierd kunnen worden door deze actie.
En bovendien voor iedereen, die te maken heeft kanker in haar of zijn omgeving.

Rosa Kouters Rosa zwemt mee met Maarten!
.

Esther Waterham Benjamin zwemt mee met Veerle
Wij, Veerle en Benjamin, 8 en 10 jaar, zwemmen om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en behandeling tegen kanker. Een paar jaar geleden is juf Diana van de naschoolse opvang overleden aan kanker. Dat was heel verdrietig. Ook is onze grootvader overleden aan kanker. We weten dat kanker veel voorkomt en willen dat mensen met kanker beter worden.

Roy Smit Roy Smit
Ik zwem geld bij elkaar met als doel,
Onderzoek naar Optimale behandeling kinderen met uitgezaaide kankerDe meeste kinderen met uitgezaaide kanker ondergaan een agressieve behandeling die gericht is op genezing. Bestraling is hier vaak een onderdeel van. Er is nog geen vast protocol hoe kinderen met uitgezaaide kanker het beste bestraald kunnen worden. Dit onderzoek is hierop gericht zodat de kans op genezing het grootst is, de kinderen minder bijwerkingen van de behandeling hebben en het aantal sessies geminimaliseerd kunnen worden.

Lilian Mulder Lilian Mulder
Wij zetten alles op alles om die nare ziekte de wereld uit te helpen. Met jullie hulp gaat dat zeker lukken. Doneer en ik geef alles tijdens het zwemmen!

Jeroen Otten Jeroen Otten
Trost als partner, hopelijk kan ik individueel ook een kleine bijdrage leveren aan het steunen van Maarten zijn foundation.

Rosanne Wilkes Rosanne zwemt
Maarten is een goed voorbeeld van herstellen en leven na kanker. Dit gun ik iedereen

Chantal Monderman Chantal Monderman
.

Recreatiebad Elderschans 24 uur “meezwemmen” met Maarten van der Weijden
Sportief bezig zijn èn een goed doel steunen. Wij doen mee!

Wie doet er ook mee? Je hoeft slechts een half uurtje te zwemmen!

Vanaf vrijdag 21 juni 17.00 uur tot zaterdag 22 juni 17.00 uur zullen we 24 uur lang “meezwemmen” met de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden in ons eigen zwembad.

Aan deze 24 uur kun je deelnemen door een half uur lang baantjes te zwemmen in ons bad. Na een half uur word je afgelost door een andere deelnemer. We streven ernaar om (ook in de nachtelijke uren), steeds minimaal 2 zwemmers in het water te hebben.

Deelname kost 4 euro (méér mag ook) en dit geld wordt gedoneerd aan Maarten van der Weijden foundation. Doe mee en meld je aan via info@zwembad-aardenburg.nl


Wietse Wielinga Drachtster Lyceum
Onze leerlingen kennen, net als alle andere mensen in Nederland, wel iemand die kanker heeft in hun familie of vriendenkring. Daarom gaan we met zijn allen een mini Elfstedentocht zwemmen in Drachten. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel.

Kerry Lynn Groenewald Kerry-Lynn is also swimming!
I am swimming to support the team and to get money for cancer research.

Lilian Mulder Team Lilian tegen kanker
Wij zetten alles op alles om die nare ziekte de wereld uit te helpen. Met jullie hulp gaat dat zeker lukken. Doneer en ik geef alles tijdens het zwemmen!

Marieke Graaf Steun Maarten van der Weide en Marieke in hun Swim!

Rob Wassenburg Rob Wassenburg
 

Irma Moor troetelclub
met zijn alle voor een goed doel

Ton Hijman Troetelclub – Ton
Samen kun je veel bereiken.

Henno Hoeff Henno Hoeff
.

Adri Bokma Adri Bokma
We delen onze gezondheid

Zwembad Safari 11-STEDENZWEMTOCHT zwembad Safari
Doe mee en zwem samen met Maarten en Zwembad Safari zoveel mogelijk veel mogelijk geld bij elkaar. Zwem jij mee en wil jij je laten sponsoren? Maak dan een eigen sponsorpagina aan.

Kan of wil jij niet mee zwemmen op vrijdag 21 juni maar wil je wel het goede doel steunen? Sponsor dan de persoonlijke pagina van Zwembad Safari. Samen met u willen wij graag een zo groot mogelijk bedrag ophalen voor onderzoek tegen kanker. Help ons om de Maarten van der Weijden Foundation en zo groot mogelijk bedrag te kunnen geven.


Michiel Male Scoren tegen kanker!
Mijn zwager had een erfelijk gen met een verhoogde kans op kanker. Hierdoor had ze verschillende behandelingen nodig. Ze is nu schoon maar weet ik inmiddels wel hoe verschrikkelijk deze ziekte is. Ik wil onderzoek hiernaar alleen maar steunen en dat kan op deze manier.

Yara Naomi Wegman Joas dwk
Voor het goede doel

Jonas Hoving Jonas in actie voor de Foundation
Belangrijk!

Giulia Goot Giulia van der Goot
Ik ben door de theathertour van Maarten van der Weijden zo enthousiast en geinspireerd geworden; ik zou het een geweldige uitdaging vinden om samen met Maarten van der Weijden te zwemmen om geld op te halen voor het KWF!

Sanne Huizing Heel Surhuisterveen zwemt
Om Maarten een hart onder de riem te steken en geld op te halen voor het goede doel.

Jan Weperen solidair
solidariteit

Mirjam Heij Swifterbant steunt Maarten
Swifterbant heeft enorm veel respect voor de uitdaging die Maarten aangaat. In de actieweek 17 t/m 23 juni zullen er diverse acties lopen om geld in te zamelen voor de Maarten van der Weijde Foundation
De 11 doelen die Maarten uitgekozen heeft, zijn belangrijk voor kanker patiënten en hun naasten. Elke euro die naar deze doelen gaat is goed besteed.
Het koppelbed voor de palliatieve zorg heeft voor mij de grootste waarde vanwege mijn vrijwillerswerk in Hospice Dronten. Binnenkort kunnen we onze gasten en hun dierbaren de mogelijkheid van een koppelbed aanbieden. Dit dankzij onder andere de bijdrage vanuit de Maarten van der Weijden Foundation.

Hannah Glorie Meezwemmen met Maarten
Gelukkig heb ik niemand in mijn naaste omgeving die hier mee te maken heeft, maar alle mensen die dat wel hebben wil ik graag steunen door hier aan deel te nemen!

Hester Vos De Hoog Zuiderzeezwemmers
Tijdens de sponsorzwem actie zwemmen de leden van de Zuiderzeezwemmers mee met Maarten.
Wij doen mee.
Doe jij ook mee?

Annelies Jansen Marcella en Annelies gaan ervoor!
Ik doe samen met mijn moeder mee omdat we iets willen doen om kankeronderzoek te steunen.

Famke Biesheuvel Famke Biesheuvel
Ik houd van zwemmen en wil Maarten steunen.

Mila Biesheuvel Mila Biesheuvel
Ik houd van zwemmen en wil Maarten steunen.

Bakkerij Schuurmans Rais’in
Nothing is impossible, I’m possible, says the word.

Maarten gelooft in zichzelf. Hij gelooft dat hij de 11stedentocht kan winnen. Net zoals hij geloofde zijn ziekte te kunnen overwinnen. Een mooi voorbeeld en credo voor alle patiënten. Als wij daar iets aan kunnen bijdragen is dat heel dankbaar.


Thes Kate-lodewijks Zwemmen met een missie
Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk geld op wordt gehaald voor onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. Ik weet hoe verdrietig het is als je met deze ziekte te maken krijgt. Ik ga zwemmen en hoop hiermee het onderzoek naar kanker te ondersteunen!

Mady Visser Gewoon Mady
Omdat … Er anno 2019 nog teveel mensen aan Kanker overlijden … Dit moet & kan gewoon anders !!!

Dirk Weij Steentje bijdragen
Iets doen tegen deze rotziekte.

Robbert Wethmar Een kwartje per meter
Aandacht voor een vreselijke ziekte. Daar werkt Maarten al jaren aan, en is misschien nog wel een grotere prestatie van de Olympische Medaille. Onderzoek maakt dat we beter begrijpen hoe kanker werkt, en het beter kunnen bestrijden. Kennis is macht. Het is al mooi dat Maarten er in Peking nog was, nu nog is en dit kan doen. Laat dit helpen anderen er later nog te zijn! Deze actie verdient nu al een juichkreet groter dan die van Pieter destijds. Maarten: ga er voor!

Stefan Veldman Tassen Veiling bij THEBAGSTORE
Maarten van der Weijden duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

THEBAGSTORE wil middels een veiling proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek! 10 dagen langen veilen wij via Facebook elke dag twee tassen welke beschikbaar zijn gesteld door onze leveranciers. De hoogste bieder wint. Het gehele bedrag doneren wij aan de foundation.


Daniek Hopman ….
Wij zwemmen mee omdat het belangrijk is dat er geld wordt opgehaald om de ontwikkelingen tegen kanker te ondersteunen

Siebe Tetering Siebe zwemt voor Puck
 

Hoeks Nienke Nienke zwemt voor Puck
 

Huijbrechts Jordy Jordy zwemt voor Puck
 

Manon Diepstraten Manon zwemt voor Puck
 

Sportplaza Mercator Steun SportPlaza Mercator en Maarten
Kan of wil jij niet mee zwemmen op vrijdag 21 juni maar wil je wel het goede doel steunen? Sponsor dan de persoonlijke pagina van SportPlaza Mercator.

Samen met u willen wij graag een zo groot mogelijk bedrag ophalen voor onderzoek tegen kanker. Help ons om de Maarten van der Weijden Foundation en zo groot mogelijk bedrag te kunnen geven.


Danny Haalen 11 stedenzwemtocht in zwembad BinnenZee te Boordwijk
Zwem mee met Maarten tijdens de 11-stedenzwemtocht

Maarten van der Weijden zwemt op vrijdag 21 juni opnieuw de 11-stedentocht. Samen met NZ&PC nodigen wij je uit om mee te doen en help Maarten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek! Meezwemmen kan dit keer ook in ons zwembad.

11-honderd meter zwemmen
Zwem mee met Maarten en kom 11-honderd meter zwemmen! Net als Maarten starten wij om 17.30 uur, maar dan in ons wedstrijdbad. Haal jij de 11-honderd meter (44 banen)? Wij tellen de meters die je maakt. Na elke vier banen ontvang je een knip in jouw 11-stedenzwemkaart!

Grote prestaties van kleinere deelnemers
Ook kleine(re) bezoekers kunnen meedoen. Ben je jonger dan 12 jaar? Zwem dan 11 banen! Na elke baan ontvang je een knip in jouw 11-stedenzwemkaart.


Rolf Hultink Daphne
Mijn bijdrage in de strijd tegen kanker.

Rolf Hultink Julius
Ik vind het belangrijk om te strijden tegen kanker.

Zwembad Binnenzee  
 

Emmy Heerema Kom in actie tegen kanker!
We hebben allemaal wel een familielid, vriend of kennis die gestorven is aan deze vreselijke ziekte…. En er is nog steeds veel geld nodig voor onderzoek dus ga ik door mee te doen proberen

Peter Olthoff Zwemmen tegen kanker
De ziekte kanker maakt vele levens tot een hel. Vorig jaar is mijn schoonvader overleden door de ziekte. Ik wil graag een steentje bijdragen ten behoeve van onderzoek tegen deze ziekte.

Coen Metselaar PSV waterpolo
ik wil heel graag iets doen voor de zieke kinderen en ik vind het leuk om te zwemmen

Jheroen Muste  
 

Jos Hundt Jo(w)s
omdat ik heel graag baantjes zwem en daar graag geld mee wil ophalen voor onderzoek. En maarten heeft steun nodig in het water.

Robbie Roodenburg voor een ander
Iedereen kent wel iemand die is overleden aan kanker of die een zware tijd heeft gehad door kanker. Het is een machteloos gevoel om dan die gene niet te kunnen helpen en het lot uit handen te geven aan de specialisten.

Door de laatste 2 km mee te zwemmen willen ook wij laten zien dat je wel kan helpen, Namelijk financieel. Alle kleine bedragen zullen samen zorgen voor meer onderzoeken naar medicijnen. Hopelijk zullen hierdoor meer mensen genezen en zal ook de weg naar genezing beter verlopen.

daarom vragen wij een klein bedrag als sponsoring.


Mark Klaver mark klaver
 

Carin Herms Carin & Margot
Wij haten zwemmen. Jij ook? Doneer aan deze actie en wij doen het voor je! — We zwemmen samen voor …. Ad, Wim, Frans, Gerrit, Annelies, Alda, Koos, Rob en alle anderen die ook geconfronteerd zijn met kanker.

Ernst Peter Tamminga T-Time
 

Theo Weidenaar Aansluiten
.

Jeroen Moelker Ik zwem mee!
Vroeg of laat lijkt iedereen persoonlijk of in directe omgeving te maken te krijgen met deze ziekte. Onderzoek helpt en kan hopelijk de ziekte meer en meer bestrijden en onder controle krijgen. Het is inspirerend om Maarten deze onmenselijke afstand te zien zwemmen om geld in te zamelen voor dit goede doel. Dit heeft mij gemotiveerd om mee te doen en zelf ook geld in te zamelen.

Cindy Korte Cindy de Korte
 

Iris Postma Iris Postma
 

Jantina Vellema Flessebonnen inleveren voor onderzoek
gezien mijn zuster al 10 jaar kanker heeft en helaas de strijd gaat verliezen. Wil ik mijn steentje bijdragen om meer onderzoeken mogelijk te maken.

Robert Maanen Robert van Maanen
Altijd leuk om mee te doen!

Sandra Van Rooijen Sandra van Rooijen
 

Ilse Beuker  
 

Frank Sies Er is leven na kanker
Kanker kan op dit moment nog vreselijk zijn. Bijna iedereen heeft het wel eens van nabij meegemaakt of zal het nog gaan meemaken. Wat zou het toch mooi zijn als dat niet meer nodig is maar dat je praten over je leven na kanker.

Ellen Meulenberg  
 

Ellen Meulenberg  
 

Suzan Kroontje Samen tegen kanker
Ik zwem mee met Maarten om geld in te zamelen voor onderzoeken om kleine kinderen die kanker hebben in de toekomst te kunnen genezen.

Casper Zeeuw water als medicijn
Ik doe mee om Maarten te steunen tijdens zijn zware tocht

Gijs Vonk Maarten
Steun

Robert-jan Oosterling Robert-Jan
 

Teuntje Veen Zwemmen voor mensen levens
Als iedereen dit zou doen kunnen er heel verl mensen geholpen worden

Frank Lubbers Frank Lubbers
 

Maud Mijer Ik duw opa Bram vooruit!
Ik duw opa Bram en zoon Joep vooruit!

Maud Mijer Maud Mijer
 

Pascal Tourton SPIE team zwemt voor STEF
Volgt

Bert Kuipers Kop dr veur
1) Als training voor de Groninger Swimchallenge op 31 augustus.
2) Om Maarten te steunen zodat hij een groter kans heeft om de tocht te volbrengen
3) om aandacht te vragen voor alle mogelijke vormen van ondersteuning voor onderzoek van behandeling van kanker.

Annick Huizenga Zwem mee
Vind het een mooi goed doel
Vind zwemmen leuk om te doen

Joke Jong Fryske mearminnen
Samen met Sinne zwemmen we voor het goeie doel.!!

Lars Heuvel Zwemmen tegen kanker
Ik doe mee zodat er goed onderzoek gedaan kan worden

Jesse Heuvel Zwemmem voor kanker
Ik vind het belangerijk dat er goed onderzoek plaats vindt naar kanker onderzoek

Rob Hendriks Zwem mee
Strijd tegen kanker

Martin Hoogerkamp Help Maarten
Wil graag bijdragen aan dit prachtige evenement

Sebastian Gwiazdowski Tower Triathlon
Geen

Rome Stappenbelt Elfstedentocht
Omdat ik graag zieke mensen wil helpen en het me erg leuk lijkt

Sportfondsen Nederland Sportfondsen Nederland
 

Pim Hal Pim Hal
 

Maarten Goodijk Zwemmen met de Joelle’s
Meezwemmen met mijn nichtje

Joelle Dondorp ?
Meezwemmen met mijn nichtje!

Daniek Hopman Daniek Hopman
 

Marleen Verdoold Actie is reactie! Wij komen in beweging tegen kanker!
Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Onderzoek naar kanker is hard nodig voor nu en in de toekomst. Daarom komen wij in actie!

Harm Lindhout 100% Inspiratie Podcast
Wil graag mijn steentje bijdragen om mensen te kunnen helpen of genezen die moeten dealen met Kanker. Maarten heeft mij persoonlijk toegesproken in een video boodschap, na zijn interview bij de 100% inspiratie podcast van mijn broer Thijs Lindhout.

Deze is voor de stijd tegen Kanker en voor jou Maarten! Respect voor je geweldige inzet en actie! Samen komen we verder!


Inez Heideman Ik zwem voor kanker
Ik wil ook bijdragen aan deze geweldige actie!

Siem Zeeuw Fien zwemt voor kanker
Ik wil deze actie steunen!!

Pc Ter Avest zwemmende schaatster
Meer onderzoek maakt verbetering mogelijk.

Thijs-jan Veldhuizen Thijs-jan Veldhuizen
 

Marius Ros Petra & Marius Ros
Wij willen Maarten helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek

Jan-erik Capel Terug naar Friesland!
.

Ale Zuidema Het winnen van de wedstrijd tegen kanker
Te veel die aan met kanker te maken hebben

Sandra Schellekens Sandra Schellekens
 

Anke Boeije Anke de Boeije
Zie de teampagina ‘Hans, Anke en Stef zwemmen de Nachtzwemmarathon.’

Moos Boekholt Moos zwemt voor Puck
zie eerdere sponsorpagina onder kopje deelnemers: Deen en Moos zwemmen voor Puck

Merel Smits samen kanker de wereld uit helpen
Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Als we allemaal een steentje bijdragen, kunnen we samen kanker de wereld uit helpen.
Ik zit op wedstrijdzwemmen sinds mijn zevende en ik vind dat dan ook een geweldige sport.
Daarom wil ik op deze manier mijn steentje bijdragen.

Reina Wouda Reina Wouda
 

William Frunt WILLIAM FRUNT DWK
Samen met Quinn en z’n DWK maatjes Maarten steunen bij z’n 11 stedentocht en z’n inzet bij onderzoek naar kanker.

Annabel Kuipers Annabel
Ik wil graag zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker

Robin Daamen Robin – DWK
Samen met Linsey en DWK mee zwemmen met Maarten van der Weijden voor het goede doel!

Lili Oosting Iris van Aurich
Alles voor het goede doel!

Jort Bos Jort Bos
Ik vind het een mooie actie om doormiddel van een persoonlijke uitdaging geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Otto Edens Otto’s swim
Het lijkt me een uitdaging.

Debbie Genderen Debbie zwemt om te helpen
Omdat er al zoveel mensen gemist worden in mijn omgeving door kanker. Door mee te zwemmen hoop ik bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek.

Joey Boer Joey zwemt om te helpen
Ik zwem mee om geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek zodat zieke mensen beter geholpen kunnen worden.

Ilse Lunenborg Samen sterk!
Ik doe dit om een ander te helpen

Lianna Soepboer Zwemmen voor kanker
Omdat de ziekte teveel in mijn familie is voorgekomen

Paul Berg kleine inspanning voor het grote doel
kleine inspanning voor het grote doel

Tom Giesbergen Tom Giesbergen
Opgeven is geen optie!

Kim Giesbergen Kim Giesbergen
Opgeven is geen optie!

Boaz Burger Boaz Burger
 

Boaz Burger Selmar Burger
 

Wardy Wal Eindegouddroogchallenge
Er voor zorgen dat de ziekte kanker uit de wereld wordt geholpen

Arie Jan Bijl JUST voor Maarten
Mooie actie, spannend om mee te zwemmen.

Sarina Bunt sarina Bunt
 

Armin Von Keitz Samen zijn we sterk
Om het mooie doel te steunen!

Elyssa Welboren Samen met mijn kleindochter geld op halen tegen kanker
Mijn kleindochter Elyssa van 8 jaar wil graag mee zwemmen om zo geld op te halen voor dit goede doel. Ik zwem met haar mee als haar begeleider, en hopen samen een mooi bedrag op te halen.

Bart Schrijnen Koudum zwemt
Ik ben tegen ziek zijn. Ik ben voor zwemmen.

Simone Lengkeek zwemmend gezond
sporten en zwemmen zorgen voor gezonde weerstand

Sabine Lengkeek Zwemmen voor Maarten
Ik ben ervan overtuigt dat we samen het verschil kunnen maken, Maarten over de streep trekken en alle patiënten een waardevolle toekomst bieden.

Sabine Lengkeek Zwemmen voor Maarten
Ik ben ervan overtuigt dat we samen het verschil kunnen maken, Maarten over de streep trekken en alle patiënten een waardevolle toekomst bieden.

Els Rijken Zwemmend gezond
Zwemmen is goed voor al je spieren en verhoogd je weerstand!

Esther Waterham Samen met Veerle zwemmen voor Kankeronderzoek
 

Veerle Waterham Veerle Vecht Voor KankerVrij
Ik ben Veerle en ik ben 8 jaar oud. Ik sport heel graag en ik wil dat zieke kinderen beter worden en weer lekker kunnen sporten met mij.

Mark Hissink Mark gaat ervoor.
Omdat ik zwemmen kan en leuk vind. Veel familie en kennissen ben verloren aan deze ziekte en simpelweg omdat geld voor onderzoek nodig is en blijft.

Corine Visser Swimcorine
Wegens mijn overleden ouders.

Marco Zwart Clown marco
Ik graag mijn inzet wil doen als clown voor het goede doel

Carina Nouws zwemmen
we gaan ervoor

Marieke Nouws Marieke
 

Esther Vonk Tegen kanker
Ik doe mee om geld in te zamelen voor kankeronderzoek

Ward Riel Kan’Keren
De samenleving kan (fysiek , geest & mentaal, sociaal) kanker keren : ‘kan’keren !

Marjos Janssen Zwem naar een kankervrije wereld
Ik wil graag klein steentje bijdragen aan dit geweldige doel, meer onderzoek naar genezing van kanker

Roelof Goudswaard 2222
Ik ben nu al 2 dierbare vrienden verloren aan kanker, het moet maar eens afgelopen zijn. En daarvoor zijn 3 dingen nodig: onderzoek, onderzoek & onderzoek!

Edwin Pennen Rebel zwemt kanker de wereld uit
Ik ben in de gelegenheid en gezond om te sporten dus wil ik me daar voor inzetten dikke respect voor Maarten ik ga alles geven die dag

Nick Hendrikx Ga er voor!
Geweldige actie, prestatie en doel!

Floris Bossema Floris zwemt mee
Omdat mijn opa is overleden aan kanker en ik niet wil dat er nog meer mensen dood gaan

  Test
 
 
Jack Beek Jack van Beek
Omdat iedereen een morgen verdient.

Tjeerd Roozendaal Tjeerd & Maarten zwemmen voor leven zonder kanker
Ik doe mee omdat ik het wil en kan. Zwemmen voor de strijd tegen kanker is mijn bijdrage deze ziekte uit de wereld helpen. Ik heb vrienden, familie en collega’s zien vechten tegen kanker. Het motiveert mij enorm om met hun in gedachten deze actie tot een succes te maken. Het wordt vast heel zwaar, maar dat is het voor patiënten met kanker ook, vele malen zwaarder.

Thomas Loudon Omdat het kan!
Ik zwem omdat dit is wat ik doen kan.

Annegien Loudon-koudijs Samen sterk!
Ik wil graag Maarten van der Weijden steunen in zijn strijd om de prachtige Friese wateren zwemmend te bedwingen! Om dat doel te bereiken zwem ik graag een stukje met hem mee. En uiteraard wil ik geld ophalen voor onderzoek naar de genezing van kanker.

Jonas Hovingg Team Jonas