post-header-photo

Katy Perry – WITNESS: The Tour in de Ziggo Dome op 26 mei 2018

Vorig jaar kwam dit concert in de verkoop.  Katy Perry, bekend van I kissed a girl, Dark Horse, Roar, Unconditionally. Lekkere “poppy” nummers. 2019 is wel het jaar van de dames, in januari naar Lady Gaga geweest, deze avond dus naar Katy. Toevallig kon ik het ook nog combineren, Tweakers houdt deze dag in Hilversum een Meet-Up XL over security en privacy. Omdat ik “toch al die kant uit moet” ben ik daar deze dag naartoe geweest.

Het tijdschema is als volgt:
18:30 Deuren open
20:00 Tove Styrke
21:00 Katy Perry
22:45 Verwacht einde

Rond 17.00 ben ik in de buurt van P2, maar word ik weer teruggestuurd, omdat de bussen voor alle Toppers-gangers op dit terrein parkeren. Aan het einde kan ik niet fatsoenlijk keren, dus ik doe nog een rondje op de ring en kom dan via de andere kant aanrijden. De auto parkeer ik nu een eind verderop, dus we moeten een langer stuk lopen. Geen probleem, want ik ben toch mooi op tijd en het is heerlijk weer (24/26 graden). Tussen de Toppers-fans die richting de Arena lopen loop ik ook die kant op. Vooraan staat de SC-Heerenveenbus, als ik over de brug loopt rijdt er een bus van Paulusma onderdoor, Friezen all over the place. Ik kijk nog even of ik ergens een hapje kan eten, maar door die grote kudde roze-gekleden-Toppers-fans, daar kom je niet doorheen. Dus een biertje bij café Baco (waar ook al Nederlandse muziek gedraaid wordt en ook al Topper-fans een drankje halen. Rond 18.30 uur gaan de ingangen open, omdat ik een iets duurder kaartje heb ga ik vanavond door de VIP-ingang naar binnen. Rode loper, geen fouillering, een relaxte binnenkomst. Jas en andere zaken in het kluisje (mijn zonnebril verruild voor mijn normale bril) en de trap op naar de 1e verdieping. Eerst een sanitaire stop, daarna een broodje beenham bij de La Place en met een grote Heineken naar vak 111, op rij 1, een beetje in de midden.

Ik zit aan de linkerkant van het podium, waardoor je niet super-zicht hebt op de voorkant en wat daar gebeurt, maar Katy loopt ook regelmatig naar de zijkanten van het podium zodat we haar goed kunnen zien (en kunnen zwaaien). Zover is het nog niet, Tove Styrke doet het voorprogramma van 20.00 tot 20.30 uur. Links zit een moeder met dochtertje naast mij, rechts een paar Engelse dames met dochters. Tijdens het programma van Tove zitten ze de hele tijd met elkaar te praten, maar dat kan ik ze niet kwalijk nemen, want die muziek van Tove kan mij ook niet boeien. Dus ik ga nog maar ff een sanitaire stop doen en stap over op de alcoholvrije/-arme dranken, met een Radler ga ik terug naar mijn zitplaats.

Voordat de show begint wordt het nummer Cha Cha Slide gedraaid. Ik kende m niet, maar het werk wel zeer aanstekelijk:

Om 21.00 uur gaan we los. Ze zit op een ster die door de lucht gaat, deze zakt en vervolgens kan ze het podium op lopen. Het volgende nummer, roulette, daarbij staan een aantal dobbelstenen met gaten op het podium, komt er confetti naar beneden en swingt het “als een malle”. De nummers volgen elkaar op. Tussen de bedrijven door verkleedt Katy zich een paar keer. Ook gaat ze via de “catwalk” een eind het publiek in. Met een ander nummer hangen er bollen in de lucht en zit ze zelf op een soort planeet die door de lucht vliegt. Weer later is er iemand in een haaienpak waar ze een stukje piano mee speelt, bij E.T. loopt iemand op stelten in een zwart-wit pak met vliegenvleugels om haar heen. Bij Swish Swish laat ze mensen in het publiek de moves maken en mogen er 2 mensen op de rij achter mij bij haar op het podium komen om een spelletje basketbal (met een joekel van een basket en joekels van basketballen) te spelen. Bij een ander nummers staat er een grote hand op de catwalk, waarbij de vingers open gaan, tof gedaan. Bij Roar komt er een oranje leeuwenkop naar voren (begin je meteen aan ING te denken), bij Pendulum zweeft ze op een klok door de lucht. En bij firework… gaat er siervuurwerk de lucht in.

Veel spektakel dus. Maar gelukkig ook goede vocalen. Swingende nummers. Soms met een extra harde beat eronder, waardoor het net iets meer heeft. Prima muzikanten, goede dansers die zich ook in het zweet werken. Als ik een keuze zou moeten maken tussen het optreden van Lady Gaga en dit optreden kan ik geen keuze maken. Beide supergoed. En de mensen die zich verbazen over dat ik naar dit concert geweest ben, mijn muziekkeuze is divers. Heel divers. 🙂

Katy staat niet alleen zaterdag 26 mei, maar ook zondag 27 mei op het podium. Daar is door de Ziggo Dome nog een klein filmpje van gedeeld, het geeft je wel een indruk van hoe het ook op de zaterdagavond was: link.

De playlist staat hier: setlist.fm

Spotify playlist: link.