post-header-photo

Kane in de Ziggo Dome op 5 juni 2024

Het zal in de tijd zijn dat ik nog naar school ging en dat ik vakantiewerk bij de wolhandel had. En dat “rain down on me” van Kane op de radio voorbij kwam. In 2003 ben ik samen met Niels en Chera naar het concert van Tiësto in het Gelredome geweest. Ik zie dat het hele concert op Youtube staat. Wel een beetje confronterend om te zien hoe jong Tiësto daar nog is… en als ik er over nadenk ik zelf ook. Zo lang lijkt dat concert nog niet geleden, maar ik zie bij 1 van de comments staan dat iemand toen 25 was en zijn huidige vrouw daar tegen het lijf gelopen is en inmiddels 45 is. In mijn geval, ik was toen 26, nu 20 jaar ouder en nog steeds op zoek naar die leuke dame die mijn vrouw gaat worden 😉

Er waren meerdere gastartiesten, maar als je op mijn link doorklikt kom je binnen op het moment dat Dinand, de zanger van Kane een combi met Tiësto doet, “rain down on me”. Op televisie werd vaak een samenvatting van Concert at Sea uitgezonden en dat was ook de reden dat ik uiteindelijk zelf naar Concert at Sea gegaan ben, de opname van “rain down on me” in de echte regen was epic. Ik had gehoopt om Kane een keer live te kunnen zien/horen, maar in 2013 kondigden ze een pauze aan en in 2014 stopten ze. Dus die kans leek verkeken.

In 2021 had Dinand een solo-album gemaakt en een concert gepland in de Gasfabriek in Amsterdam. Daar had ik een kaartje voor gekocht… maar dat concert ging uiteindelijk niet door. Het leek er dus op dat ik Dinand 1x live heb zien/horen spelen en dat het daarbij bleef.

Maar.. toen kwam de aankondiging dat Kane in de Ziggo Dome zou gaan spelen! Ik zat vooraan in de digitale wachtrij voor kaartjes en heb als één van de eersten een kaartje gekocht. Dus op 5 juni kan ik afreizen naar Amsterdam. Op dezelfde dag speelt AC/DC in de Arena… en die had ik eigenlijk ook wel willen horen. Maar goed, ik ga er vanuit dat ik die later nog wel eens kan bezoeken, de Arena een galm-bak is en eindelijk mijn wens in vervulling gaat dat ik Kane live kan zien/horen heb ik mijn kaartje behouden en ben niet van locatie geswitched 🙂

Maar goed, een volle Ziggo Dome en een volle Johan Cruyff Arena, het wordt druk. Dus rond 15.00 uur gestopt met werken en naar Amsterdam gereden. Ook nog een treinstoring bij Utrecht, dus er komt zelfs een oproep om met de auto naar AC/DC te gaan.

Mijn vroege vertrekt werpt zijn vruchten af, om 15.15 uur rij ik weg bij mijn werk, rond 16.45 uur staat mijn auto in de Johan Cruyff Arena. Eerst even bij BACO rondhangen, buiten in het zonnetje, maar nog wel een fris windje. Volgens mij heb ik daardoor mijn verkoudheid opgelopen.

De deuren gaan om 18.30 open, rond 18.45 uur ga ik naar binnen. Na een sanitaire stop en het kopen van een t-shirt ga ik met een cola naar mijn zitplaats. Redelijk achteraan, het lijkt niet een echt hele goede plek, want je moet eigenlijk de hele tijd naar rechts kijken om het podium te zien.

Dat is wel een beetje zo, maar ze spelen op een aantal plekken in de zaal. En in het begin zitten ze in een gedeelte vlakbij de mengpanelen, dus achterin de zaal en hebben we prima zicht. Ik kan me op zich wel voorstellen dat sommige mensen zich ergeren aan Dinand, met zijn kakkerige Haagse accent, “ge-eamel” en wat teveel Engelse woorden in Nederlandse zinnen droppen. Maar het komt uit een goed hart en je kunt niet ontkennen dat als je niet beter wist dat Kane een Nederlandse band is je zou zeggen dat ze uit Engeland of Amerika komen. In Spotify stond dat ik 30 nummers van Kane mooi vindt, na het ontdubbelen kom ik op 26.

Volgens Dinand zou Mojo gevraagd hebben of ze iets kunnen inkorten qua speeltijd (omdat er drukte in de Arena en AFAS Live is), maar dat doen we dus niet. Toegegeven, we starten “pas” om 20.10 uur in plaats van 20.00 uur, maar het concert is afgelopen om 22.57 uur in plaats van de aangegeven 22.30 uur. Ook hier zijn trouwens weer mensen weggegaan voor “het echte einde”, want we krijgen na het schijnbaar laatste nummer (maar de muzikanten verdwijnen zo snel van het podium dat je weet: die komen nog terug) nog een aantal nummers te horen.

Drummer van Kane is Cyril Directie, schijnbaar is hij in het verleden eruit gegooid, maar is hij nu weer terug. Mooi dat dit ook benoemd wordt en Dinand toegeeft dat dit een fout was 🙂 Als ik Cyril zie denk ik “ik heb hem ergens anders gezien, maar waar?” en daar kan ik maar niet achter komen. In ieder geval, een gestroomlijnde show! Een geweldige avond, op 1 dingetje na. Want ik had gehoopt dat het nummer “Head Down” ook gespeeld zou worden, een nummer wat ik vroeger mee geblérd heb, maar helaas, die stond niet op de setlist. Door de polder weer naar huis, SlamFM er weer voor en rond 1.00 uur thuis.

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.

Playlist via setlist.fm:

B Stage

 1. Where Do I Go Now
 2. Damn Those Eyes
 3. What Are You Waiting For?

Main Stage

 1. So Glad You Made It
 2. Don’t Let It Pass You By
 3. Let It Be
 4. Something to Say
 5. A Little Something
 6. Before You Let Me Go
 7. Scream
 8. Hold on to the World
 9. High Places
 10. R.E.A.L.

Catwalk Stage

 1. Come Together (acoustic)
 2. Tough (acoustic)
 3. It’s London Calling (Second half electric on mainstage)

Main Stage

 1. Shot of a Gun
 2. Fearless
 3. Rain Down on Me
 4. No Surrender

Encore:

 1. Catwalk Criminal
 2. What If I Want You Now
 3. I Belong to You