post-header-photo

Gabbers in de Ziggodome – 2017

In 2016 traden Guido Weijers, Jandino Asporaat, Philippe Geubels en Roué Verveer gezamenlijk op in de Ziggodome. Ik zat een beetje in dubio of ik hierheen zou gaan, er staan tenslotte meer uitjes op de agenda, dus toch maar geen kaartje geboekt. Het was schijnbaar zo’n groot succes dat er nogmaals een Gabbershow in 2017 gehouden wordt, op basis van de korte aftermovie besloten om in 2017 dan toch wel te gaan!

‘s Middags de tentoonstelling van Leonardo da Vinci bezocht en Madame Tussaud. Rond 18.40 uur sta ik op het Borchland parkeerterrein. Hierna lopen naar de Ziggodome. Bij “vloer” is de rij kort, na fouilleren dus snel binnen. Jas in een kluisje en eerst munten kopen. Meteen maar wat extra, want ik kom hier dit jaar nog een paar keer. Sanitaire stop, hierna een broodje beenham, mijn “lunch” voor vanavond. Smaakt prima! Hierna een grote Heineken en mijn plekje maar eens opgezocht. Vak B, rij 6, stoel 38. Dicht bij het podium, precies in het midden! 

Op het podium staat een DJ relaxte muziek te draaien, om me heen komen steeds meer mensen. Op de  schermen links en rechts van het podium komt een Whatsapp conversatie tusssen de Gabbers in beeld.  Ook krijgen we een filmpje waarin Roué in een busje de andere gabbers ophaalt. Jandino die zich verslapen heeft, Guido die onderweg al klaar staat en vervolgens dat ze heen en weer schudden: Belgische wegen, Philippe wordt uit zijn rijtjeshuis opgehaald.

Whatsapp conversatie

Rond 20.15 uur begint de show. Een heel showballet van prachtige dames komt met hun rolkoffertjes op en ook de gabbers. Thema is dat ze vakantie vieren. Zo is er dus een strandtentje waar je aan de bar kunt zitten en aan de andere kant de strandstoelen. Er zijn ook gastoptredens. Zo zijn er drie mannen, een achter de bar, twee anderen voor de bediening. Dat blijken dus de Ashton Brothers te zijn. Ze willen beide de glazen neerzetten, Roué zegt: “maar we hebben al”, waarbij een van de obers de glazen (water) leeg gooit in het publiek. De spetters gaan over een groot gebied, maar de man 2 rijen voor me heeft toch een redelijk natte plek op zijn schouder. Vervolgens krijgen we de gevechtsscene van de Ashton Brothers, super! De gabbers doen ook korte stukjes los van elkaar, voor de pauze zijn dat Jandino (die ons laat staan een meezingen met “sex met die kale”) en Philippe, die ons laat horen dat hij niet kan zingen en niet kan pianospelen.

De Gabbers

Hierna is het pauze. In de rondgang is het te druk, maar in de zaal kun je gelukkig ook drinken krijgen. Na ongeveer een half uurtje begint er weer Whatsapp-interactie, Philippe is in de IKEA omdat 12.000 man in de Ziggodome zit moet het daar wel rustig zijn. We beginnen met een gast die staat te drummen op het podium (Vancore!) en vervolgens komt de rest van de band, met het showballet in Braziliaanse carnaval-outfit. En dan staat ie op het podium: Jody Bernal met Qui Si, Qui no! Feestje! 

Jody Bernal

Er komt een groot kanon het podium op, hierin wordt Philippe gedaan en afgeschoten. In een rood pak, als de boel afgeschoten wordt, vliegt er allemaal rode confetti door de zaal. We zitten er onder 😀

Hierna mag Roué zijn ding doen. Maakt even goed duidelijk dat hij mensen dingen gunt (Jandino is Feyenoordsupporter, Roué voor Ajax) en dat die 010/020 discussie nergens over gaat. Een klein groepje in het publiek is het zo te horen het daar niet mee eens. Dan komt er nog een gezamenlijke versiersketch, waarbij die Rico Verhoeven er met het meisje vandoor gaat. Als laatste mag Guido ons vermaken. Er wordt nog een liedje gezongen waarin Philippe slechts 1 regel tekst heeft: “ik wil naar huis toe”. Een zomerse hit, hij is via de facebookpagina gedeeld, hieronder kun je hem beluisteren:


 

Rond 23.15 uur is de show afgelopen. Mooie avond, flink gelachen. Ook dit jaar is er wederom een aftermovie gemaakt: