Droog Brood – Toppers in de Mist

Zaterdag 14 december in de auto naar Leeuwarden, vandaag speelt Droog Brood hun 12,5 jarige jubileumvoorstelling in de Harmonie. Twaalf en een half jaar, ik had nog nooit van deze 2 mannen gehoord. Deze voorstelling heb ik uitgezocht omdat bij het inplannen van de voorstellingen die ik zou bezoeken (tijd geleden de gids van de Harmonie ontvangen) ik het plaatje zag en daarna even snel op Youtube heb gezocht.

Niet teveel opgezocht, want dit programma wordt een samenvatting van alle jaren en ik wil me natuurlijk wel laten verrassen met acts die ik nog niet ken omdat ik het al op Youtube heb gezien. Ik kom daar de act tegen van ‘de Smurfen’. Kleine blauwe mannetje met witte broekjes, die volgens de ene de smurfen zijn, maar volgens de andere niet. Gniffelend dit filmpje bekeken, voor mij de reden om een kaartje te kopen.

Samengevat was het een leuke voorstelling. Er wordt gestart met het overgooien van een bal, waarbij je voor het gooien de naam van de andere persoon moet noemen (Bas/Peter) en er langzaam maar zeker meer regeltjes tevoorschijn komen. Ook de smurfen-act komt voorbij. Ook de act waarbij de mond volgepropt wordt met lange vingers en daarmee wordt een nummer van Shaffy en List geplaybackt. Soekiloeki komt voorbij, het maken van een reclamespot voor universele stofzuigerzakken van een onuitspreekbare bedrijfsnaam. Hoewel ik erom heb moeten lachen, liepen de tranen me niet over de wangen. Wat dat betreft is het misschien vergelijkbaar met Debiteuren/Crediteuren. Als je er niets mee hebt vind je het flauw, als je het super vindt lach je jezelf kapot om woordspelingen als ‘wat nu Storm, .. in een glas water?’.