Durk 'o' Theek
Earst leare, dan kinne, dan begjinne!

Cultuur

Bløf – Aan in de Ziggo Dome op 10 maart 2018

March 11, 2018

In 2014 ben ik voor het eerst naar de Ziggo Dome geweest, het concert van Bløf “In het Midden van Alles” met een aantal gastartiesten, waaronder de ook inmiddels overleden Thé Lau (link). Een geweldige avond en de reden dat ik nog vaak terugkeer voor concerten. Dus toen ik via Spotify een berichtje kreeg dat ik in de voorverkoop een kaartje kon kopen, meteen gedaan!

Zaterdag 10 maart is het zover. Al tijden staat op de Facebookpagina van het event dat het uitverkocht is, 8 maart is er nog een kort item in RTL Boulevard. Om 16.00 uur die kant op, geen files onderweg, rond 18.00 uur kan ik de auto in de parkeergarage onder het gebouw van Endemol parkeren. Het miezert lichtjes, in looppas naar de Febo voor de “vaste” cheeseburger. Daarna naar café Baco, vooraan bij de Ziggo Dome. Een biertje, het is gezellig druk. Rond 18.30 gaan de deuren open. Kaartje scannen, fouilleren en door naar de kluisjes. Jas, sjaal en muts in de opslag, hierna naar de eerste verdieping. Even wat munten inslaan en een sanitaire stop, nu het nog niet zo druk is. 

Op de tribune, waar het nog rustig is, heb ik de tijd om mijn planning voor komende week alvast uit te werken. Naar Zwolle, Jochem Myjer, een informatieve avond van Wergea Ald, Wergea Nij met mijn oud-leraar als spreker die het over “oude scheldnamen” gaat hebben, de vergadering van de Wergeaster Wifi en zaterdag naar Heerenveen-Utrecht.

Bløf

Om 20.30 uur begint de show. Dit staat in het teken van het album “Aan”, maar er komen (natuurlijk) ook nog andere nummers voorbij. Én hebben we nog een paar gastzangers. Bij Dansen aan Zee is dat Rikki Borgelt van Rondé, Zo stil en Mannenharten met Nielson (daar hoor je de laatste tijd niet zoveel meer van?), Hierheen en Porselein met Anneke van Giersbergen. Typhoon kon er vanavond niet bij zijn, anders had hij meegezongen met Wereld van Verschil. We krijgen ook nog een “nummer niet van Bløf”, zo stil in mij van Van Dik Hout. De zanger van Van Dik Hout, Martin Buitenhuis zingt mee. 

Na Holiday in Spain buigen de mannen en gaan ze van het podium af. Uhm, het is 22.00 uur, we gaan toch nog wel verder? En ja, dat doen we ook, de mannen hebben zich even omgekleed naar “strak in het pak”. Op de schermen zie je nu ook staan “Bløf met Bigband”. We krijgen wat “jazzy”-uitvoeringen van Opstand, Liefs uit London en Blauwe Ruis. Hierna kom een set van 3 nummers, de  eerste toegift. Dat is een breekbaar door Paskal gezongen (alleen met gitaar) “Een manier om thuis te komen”. Hierna volgt Aan de kust en Iedereen is van de Wereld. De mannen gaan van het podium af. En daarna volgt de laatste toegift. Want natuurlijk moet “Zoutelande” gezongen worden, met Geike Arnaert. En dan als aller-allerlaatste één van mijn favorieten, Later als ik Groter ben. Een prachtige avond die veel te snel voorbij gegaan is. Nu is dat relatief, want met Concert at Sea zie/hoor ik Bløf weer spelen, dan op de Brouwersdam in Zeeland. Ook mooi 🙂

Voordat ik weer naar Friesland rijd eerst nog maar even een sanitaire stop. Voordeel van mijn zitplaats is dat ik redelijk snel het vak uit ben. Dan nog wel een eindje lopen, bij de heren-wc’s staan we in de rij, maar dat loopt op zich nog wel redelijk door. Bij de dames is het extreem, daar staan wel hele lange wachtrijen. Dat is het nadeel van dat er geen voorprogramma of een “break” in het programma zit, iedereen wil eigenlijk niets van het concert missen en gaat dus allemaal pas aan het einde van het concert naar de wc. Misschien dat hier een volgende keer wat voor te bedenken is, want dit is niet optimaal.

De enige opstopping onderweg is bij vertrek uit Amsterdam, zodra ik de parkeergarage uit rijdt kan ik aansluiten in de rij, door de stoplichten “stopt” het wat op, maar het is wel een goede oplossing, omdat P2 aan de andere kant zit en daar ook allemaal auto’s weg komen rijden. Rond 1.15 uur ben ik weer thuis. Top-avond!

Foto’s staan hier: album

De playlist staat hier: set.fm

Eigen Spotify-playlist: link

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Je moet Javascript aanzetten in je browser om je aan te melden.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Not cool! https://t.co/OPCWiAB5hH
Windows update paused because early updaters report deleted personal files https://t.co/4Qgh1yUVLQ
Compare prices for cloud-services, AWS, Azure and Google Cloud: https://t.co/UxSVhxr7RM
Succes Bas! https://t.co/qrZ779KOv6
Chrome toont enkele sites als “onveilig” https://t.co/w0yQMLwH7V