Durk 'o' Theek
Earst leare, dan kinne, dan begjinne!

Cultuur

Aquarium in de Harmonie op 12 mei 2018

May 13, 2018

Pierre Bokma, nog nooit live gezien, maar wel bij “op de planken” of een TV programma met een soortgelijke naam, waar acteurs moeten improviseren. Oh ja, en nog in de film Quiz waarin ook Barry Atsma speelt. Tijd om de man in levende lijve te zien optreden! De 12e ga ik ‘s middags naar het Fries Museum waar de expositie over Escher gehouden wordt, de audio-tour, waarbij “Escher” spreekt is ingesproken door… Pierre Bokma! Wat een toeval.

Ik had een kaartje voor de Aegon-zaal, maar bedenk me voor de tijd dat ik een mailtje van de Harmonie had ontvangen waarin stond dat de voorstelling verplaatst is naar de Rabobank-zaal. Oh ja… Dus de vervolgmail nog even opgezocht en het juiste ticket uitgeprint. Hierna alleen maar even naar de zaal en zitplaats gekeken, niet meer naar de tijd. De voorstelling is om 20.15 uur, dus rond 19.45 uur zit ik in de Harmonie. Ik heb niet gekeken wat er dan in de Aegon-zaal is, maar er is allemaal rondspringende jeugd, dus het zal wel iets met “zang en dans” zijn. Op de schermen zie ik dat Aquarium in de Rabozaal is, om 20.30 uur. Ik ben dus “iets te vroeg”, maar dat is niet erg, ik kan nu mooi even de planning voor zondag en volgende week opstellen.

Om 20.20 uur ga ik naar boven, de voorstelling is een voorstelling zonder pauze en duurt ongeveer anderhalf uur. Het podium is ingericht als een huis (keukenblok, kasten, deuren) en dozen, de hoofdpersonen (Jacqueline Blom en Guy Clemens) zitten midden in een verhuizing. Zij doet een programma op TV, hij werkt bij een uitgeverij en is met een eigen “project” bezig. De buren komen langs (Pierre Bokma en Annick Boer). Zij “zit tussen 2 banen in”, hij werkt de overheid. Langzamerhand kom je erachter dat hij bij de “geheime dienst” werkt en het project van Guy minder goed loopt dan zijn vriendin denkt. De titel aquarium van de voorstelling komt door het aquarium met de zand-rog van Guy, dit staat in een kamer naast de keuken en hier spelen zich ook enkele scenes af (even snel wat spullen van het podium, andere spullen te plek zetten), in het schemerdonker terwijl er een soort zee-panorama op de achterste plank geprojecteerd wordt.

Je wordt een beetje heen en weer gehusseld met wat je nu van de buren vindt (ze pakken zelf de koffie, hij haalt zomaar de pomp uit elkaar: brutaal), hun onderlinge discussie (hij: ik vind deze mensen aardig. zij: dat moet je niet doen!) en de geweldige scene waarin Pierre een ondervraging van Guy uitvoert en hij even flink mag uitvallen.

Ik ga niet meer vertellen omdat het anders allemaal spoilers worden, maar conclusie is dat dit een leuke voorstelling was en hij wat mij betreft nog wel een uurtje langer had mogen duren! Aanrader dus! Voor de noorderlingen, 25 mei wordt deze voorstelling in Groningen gespeeld. De complete speellijst staat hier: website.

Hierbij nog even de trailer, die geeft niet helemaal een indruk van de voorstelling. Het geeft wel een deel van het plot weer, maar ik vind deze wat “afstandelijk” en traag, terwijl de voorstelling eigenlijk in één vloeiende flow dooorloopt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Je moet Javascript aanzetten in je browser om je aan te melden.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Iedereen kan gehackt worden. Ook reddit. https://t.co/PHkv1a6nPA
Check out this wine. I scanned it with the @Vivino app: https://t.co/Rx2HC322jW
RT @danielverlaan: Geestig: een Almeerder hackt de betaalsystemen in de bussen van vervoersmaatschappij Keolis. Hoe? Hij zag het TeamView…
RT @bol_com_games: MX vs ATV: All Out (PS4) geven we aan iemand cadeau! RT met #WIN en maak kans op deze complete off-road race game. Uiter…
De app werkt voor geen meter... #LF18 https://t.co/qRyP0H3IDu