post-header-photo

All Star Reggae in Neushoorn op 23 december 2022

Jarenlang heb ik gespeeld bij Drum- & Lyraselection “Warga”. Uiteindelijk doordat er te weinig jeugdleden waren en de toekomstperspectieven niet meer zo geweldig waren (je wilt ook optredens lopen, niet alleen maar oefenen) is de drumband opgeheven. Zelf ben ik daarna niet meer bij een andere band gaan spelen, maar anderen wel. Één van mijn muziekbroeders, Danny v.d. Mei speelt inmiddels bij een 5-tal bands, waarbij All Star Reggae zijn eigen band is. Reggae is relaxed, ik zou al eerder naar een optreden (de band heeft bij het bevrijdingsfestival gespeeld), maar toen ik zag dat ze in Neushoorn gingen optreden, de vrijdagavond voor de kerst een kaartje geboekt. Een prima manier om Kerst 2022 af te trappen!

Het is druk in de stad. Dus wederom is de parkeergarage onder het Zaailand vol en ook die onder het Oldehoofsterkerkhof is vol. Maar goed, maar blijven wachten, zo nu en dan rijden wel weer wat auto’s uit de parkeergarage, dus ik kan mijn auto daar toch nog kwijt. Naar binnen bij Neushoorn, jas ingeleverd bij de garderobe en even gevraagd waar ik moest zijn (zag iets over Neushoorn Café). Dat blijkt hier naast te zijn. Ik kan mijn jas hier laten hangen (want ze blijven langer open), omdat er ik de grote zaal ook wat te doen is: een dansavond voor 40+ met nummers uit de 90-s. Ik hoor Haddaway volgens mij, ik had hier altijd nog naar de afterparty kunnen gaan.

In ieder geval, naar buiten, bocht om en bij het café naar binnen. Met een flesje Desperados de vloer op, de band is aan het inspelen. Is allemaal wat uitgelopen, dus de band gaat nog even snel eten. Daarna komen allemaal nummers voorbij. Eigen nummers, een nummer over de 2e kamer en “dan kies ik wel een vrouw”, maar ook van Stevie Wonder, Doe Maar en Guns n’ Roses. Met een reggae-beat eronder. Klinkt fantastisch, iedereen vermaakt zich prima en zo nu en dan zie je dat mensen die voorbij lopen even naar binnen kijken om te zien wie er spelen. Mijn andere muziekbroeder Sytze Koster is er ook, dus samen blèren we mee met “Theezakje” bij “Could you be loved” van Bob Marley en de Wailers. Na de toegift haal ik mijn jas weer op, praat nog even kort met een paar Wergeasters die buiten staan en rij naar huis. Kerst 2022 is begonnen!

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.

Socials All Star Reggae: facebook / insta.