post-header-photo

Volbeat in Ziggodome op 15 november 2016

Eerder dit jaar, in juni, ben ik naar Fortarock geweest (linkje). Afsluiting van die geweldige dag (prachtig weer, toffe sfeer, goede muziek) was Volbeat, de reden waarom ik helemaal naar Nijmegen gereden ben. “Oude” nummers en nummers van hun nieuwe album Seal The Deal & Let’s Boogie! Dus toen ik zag dat Volbeat nogmaals zou optreden, ditmaal in de Ziggodome, was de keuze snel gemaakt: kaartje boeken!

Dinsdag 15 november heb ik ‘s middags vrij genomen. Om 16.00 uur stap ik in de auto om rustig richting Amsterdam te rijden. Rond 17.30 uur sta ik in de rij voor de ingang. Er is een bigband die ter afleiding/vermaak nummers van Volbeat speelt, dat valt in de smaak! Om 18.00 uur gaan de deuren open. Kaartje scannen, fouilleren, jas bij de garderobe afleveren. Na een sanitaire stop even een broodje bij de La Place gekocht en een grote Heineken. Hierna mijn plekje op de tribune maar eens opgezocht. Vak 107, 10e rij, zitplaats op de hoek. Best wel relaxed, want je hebt dus maar aan één kant een buurman/buurvrouw. Onder op de “vloer”, dus in de zaal is het nog rustig.

De eerste band die het voorprogramma verzorgt is Crobot. Ik kende ze niet en eerlijk gezegd ben ik er niet erg van onder de indruk. Een hoge stem, wat een beetje een Guns n Roses indruk geeft, maar de muziek/nummers blijven niet echt hangen. Volgende band in het voorprogramma is Airbourne. Inclusief lasershow. Dit is het betere werk!

volbeat-ziggodome-zaal.png

Nog een korte break, tijd om de Heineken te lozen en nog een Radler 2.0 te nemen, even rondhangen om te zien of ik nog een bekende tegenkom (bij het parkeren op P2 hoorde ik allemaal Fries om me heen, dus er zijn meer Friezen deze kant opgereden), maar de bekenden waarvan ik weet dat ze er ook zijn kom ik niet tegen. Rond 21.00 uur ga ik weer richting mijn tribuneplek. Het doek van Volbeat hangt weer te plek. Na een stukje intro gaan we los! Een aantal nummers komt (vanzelfsprekend) overeen met het programma op Fortarock, maar er worden ook andere nummers gespeeld, zoals Johnny Cash zijn “Ring of Fire”, Slaytan, Pool of Booze, Booze, Booze. Had ik bij Muse nog geen oordopjes in (en na de tijd dus ook wel wat piepgeluiden), dit keer heb ik mijn oordopjes wel mee genomen (gekocht voor het concert van Iron Maiden waar ik ze ook niet in had…) en ze dus wel in gedaan. Dat moet wel even wennen. Als je je biertje achterover klokt hoor je dat dus versterkt (raarrrr!). Als je zelf praat begin je meer te schreeuwen omdat schijnbaar je eigen stem wat weggefilterd wordt. Maar wat een heerlijke ervaring met het geluid. Je kunt de muziek en tekst prima verstaan. Had ik bij Muse dat de muziek erg luid klonk, daar had ik nu totaal geen last van. Dikke duim!

Wederom een tof concert gezien/beluisterd in de Ziggodome. Het laatste nummer wat Volbeat op het podium speelt is “Still Counting”, waarbij de aanwezige jeugd op het podium mee mag dansen en dat ook doet. Een geweldige afsluiting van deze avond! Na de tijd nog even een Radler genomen en nog even rondgehangen, hierna rustig richting P2 gelopen. Hier zie je de rijen met brandende achterlichten, dus ik kan het rustig aan doen. Wat ik ook doe, want ik moet eerst mijn auto nog terugvinden. Toen ik kwam was het terrein redelijk leeg, maar nu heb je meerdere rijen auto’s die van het terrein af willen. Na ongeveer een kwartier zoeken de auto toch gevonden, tomtom instellen en aangesloten bij de rij. Qua verkeer valt het mee op de weg. Zo nu en dan een mistbank, maar voldoende zicht (en anders vertrouw je gewoon op het schermpje van je tomtom 😉 ).

Terugkomend op alinea 2, dat je aan één kant een buurman/buurvrouw hebt. In mijn geval was dat een beeldschone donkerharige dame met prachtige donkere ogen. Toch een minpuntje van de oordoppen is dat je niet echt een gesprek aan gaat met die dingen in je oren. Dus me voorgenomen om dan na afloop een praatje aan te knopen, je hebt in ieder geval een gemeenschappelijke deler, Volbeat! Maar je raadt het al, ze ging vijf minuten eerder weg. Ik dacht dat ze terug zou komen, maar even daarna ging het meisje en de jongen die naast haar zaten ook weg…  Dus in de auto terug meegebléérd met ‘Lonesome Rider‘, het nummer wat me op het lijf geschreven is. Mocht je de dame in kwestie zijn (vak 107, rij 10, naast stoel 237), laat dan even een berichtje achter 😉 #ietsmetdekrachtvansocialemedia

Oh ja, foto’s en filmpjes zijn op de site van Mojo terug te vinden: http://www.mojo.nl/concerten/volbeat/