post-header-photo

TRESFEST 2018 – Madrid (1 t/m 3 juni)

Elk jaar gaan we met TRES een weekendje weg. In 2014 Ibiza, 2015 Barcelona, 2016 Nice, 2017 Stockholm en dit jaar Madrid. We gaan dit jaar later weg, rond half 11 vanaf TRES. Eerst nog even een foto-shoot met de groep met een drone. Omdat het kan. Vervolgens via de Afsluitdijk naar Amsterdam (in de buurt van Lemmer is een ongeluk geweest en stopt de hele boel op, dan waren we niet op tijd geweest). Parkeren op P3, met de bus naar de terminal. We zouden nog even een hapje doen bij de Burger King, maar de lange rij en trage bediening zorgen ervoor dat we dat skippen, we moeten naar de vertrekhal. Daarvoor nog wel even een sandwich gekocht. 

We vliegen in ongeveer 2.5 uur naar Madrid. Vervolgens lopen we naar buiten, stappen met een aantal mensen in taxi’s en rijden naar ons hotel. Het hotel is midden in de stad, de Gran Via (elke taxichauffeur snapte waar we moeten zijn), we zitten niet in hotelkamers, maar in appartementjes met een aantal slaapkamers, 1 woonkamer, keuken en 2 toiletten (en een douche). Ruim, schoon, netjes, helemaal top. Boel wat uitpakken, daarna naar het dakterras. Daar kunnen we op bedjes liggen of een duik nemen in het zwembad, of in de lounge-banken zitten. Er is geen drinken te krijgen, daarvoor moet je dan zelf wat meenemen. We besluiten met een groepje een eind te gaan lopen om een terrasje op te zoeken.

Het is even zoeken, zo vinden we in ieder geval wel de bakker en een winkeltje, en na een rondje lopen komen we uit bij een terras. Mooi wat stoelen vrij, tijd voor een drankje. Een uurtje later besluiten we terug te gaan naar het hotel, omdat we ons over niet al te lange tijd gaan verzamelen om naar het tapas-restaurantje te gaan. Bas bepaalt de route (later komen we erachter dat die route een stuk korter had kunnen zijn als we een andere route hadden genomen), maar goed, een beetje calorieën verbranden met een wandeling is niet verkeerd 😉

We zitten in een hoek, waardoor het geluid wat blijft hangen, maar met de wijn erbij wordt het erg gezellig. Bij tapas denk ik aan kleine versnaperingen, dus ik had eigenlijk wat anders verwacht dan wat opgediend wordt. De vleesballetjes zijn nog wat rood van binnen, aardappelen met een omelet (?). Als het eten op is, de drank in de man/vrouw gaan we naar de Irish pub die in de buurt is. Het is binnen druk, smoordruk. Na de nodige drankjes, meegezongen/gedanst te hebben op de goede sets die de DJ draait met de taxi terug naar het hotel. Het is rond 3 of 4 uur als ik op bed lig, meteen onder zeil.

Een aantal uren later sta ik op en gaan we met een groepje naar de bakkerij. Veel keuze, gekozen voor de chocolade-croissant en ham-kaas croissant met een prima bakje cappuccino. Terug naar het hotel waar we allemaal verzamelen en naar de fietsverhuur lopen. Daar splitsen we op in 2 groepen en krijgt elke groep een gids mee. Op de fiets doorkruisen we Madrid.

DSC04026

Zo blijven we staan bij een soort pleintje, de mensen gaan hier altijd heen met vrienden en familie, omdat ze niet zelf een tuin hebben, gaan mensen veel naar pleinen. Je mag officieel niet drinken, maar dat wordt wel gedaan (en als je het flesje achter je rug houdt staat de politie het oogluikend toe). We gaan hogerop en hebben daar een prachtig uitzicht. Er is een groot park/natuurgebied wat groter is dan Central Park. Ook staan er een stenen gebouw met wat poortjes, een geschenk uit Egypte voor Franco (Tempel van Debod). Het valt op dat Madrid een groene stad is, veel planten, bomen. Erg mooi. Bij het Koninklijk paleis zien we de wisseling van de wacht en gaan we vervolgens naar een plein waar we ook een kerk zien, zo kon de koninklijke familie rechtstreeks naar de kerk lopen, het gewone volk kon via een andere ingang naar binnen. We fietsen weer verder, zo rijden we ook langs een man die over de rand van glazen strijkt en zo muziek maakt. Klinkt goed. We blijven nog even staan bij een kerk waar onze goeie ouwe Sinterklaas in de kalk vereeuwigd is.

DSC04016

Even een stop bij de Mercado de San Miguel, een oud gebouw waar nu een grote groentemarkt gehouden wordt. Een aantal van ons groepje haalt even wat drinken op uit een nabij gelegen supermarkt. Daarna fietsen we door naar een groot plein, de plaza Mayor. We rijden nog langs een kerk waar getrouwd wordt, het bruidspaar loopt de trap op. Hierna fietsen we door een park, waarbij een aantal bomen gesnoeid zijn, waardoor ze op broccoli lijken. We komen bij het kristallen paleis langs, een soort grote glazen serre. Daarna komen we bij een drukke rotonde. We gaan hier op de weg. Uiteindelijk komen we weer terug bij het verhuurpunt en leveren we de fietsen weer in.

Met een paar collega’s gaan we met de metro naar het stadion Bernabeu. Even uitzoeken hoe dat werkt, een vriendelijke medewerker helpt ons daarmee.

IMG_3330

Bij het stadion aangekomen blijkt de entree 25 euro de man te zijn. Om even in het stadion te gaan, het veld te zien en misschien wat prijzen? Dat vinden we wat te gortig, dus we lopen een eindje door en gaan nog even op een terrasje zitten.

IMG_3337

‘s Avonds gaan we met een kleine groep de stad in om te eten. De gids gaf ons het advies (de vleeseters) om naar de Argentijn te gaan, die heeft heerlijk vlees. We zijn eerst bij bij Pampa Beef, Parrilla Argentina, dat lijkt een kleine corner, dus we lopen toch nog even verder. Lacabana Argentina is een stuk groter, maar die zit dus vol. Over een uur nog plaats voor 2 personen. Laat maar, we lopen terug naar Parrilla Argentina. En dat is een prima keus. Heerlijke steak, vriendelijke bediening. Menno en Jan komen er later ook nog bij.

IMG_3348

Het is inmiddels wel regenachtig weer geworden, mijn paraplu ligt nog in het hotel… Maar in Madrid heb je (net als in Barcelona) verkopers van brillen en nu ook van paraplu’s. Vast meer betaald dan het ding waard is, maar goed, in ieder geval droog over gekomen in de Irish pub. Het is rond 23.00 uur, dus er is nu nog weinig te beleven. Rustig, te rustig en de korte nacht breekt me nu toch op, begin op het bankje half te dommelen, dus maar terug naar het hotel voor een goede nacht slaap. Ditmaal rond middernacht onder de wol.

En dan is het al zondag 3 juni, de final day. Weer naar onze bakker voor croissants en cappuccino, een foto op het dakterras en daarna nog met een groepje de stad in. Even sneupen bij de souvenirwinkeltjes en in de tussentijd via de KLM-app inchecken voor de terugvlucht. Als ik aan de frozen yoghurt zit, blijkt dat Menno de melding gekregen heeft dat hij op “de standby-lijst” geplaatst is. Ook ik krijg later die melding. We gaan naar de Irish pub, hier hangen tenslotte flink wat TV’s, zodat we het motorracen, de GP kunnen zien.

IMG_3391

We lopen terug naar het hotel, op het dakterras nog even de laatste zonnestralen meepakken. We gaan vroeg naar het vliegveld om te zorgen dat er niemand achter blijft, wat ervoor zorgt dat we een langere tijd moeten wachten. Een aantal mensen doet nog even een dutje, ik neem een stuk stokbrood met brie en “jamon ham”, de delicatesse die ons aangeraden is door de gids. Rond 23.00 uur arriveren we op Schiphol, de reservelijstmensen (waaronder ik) hun bagage is in het ruim meegenomen, dus wachten bij de lopende band. Na een half uurtje verschijnen daar de koffers en kunnen we naar buiten, in de bus naar P3 en daar vervolgens in de auto terug naar Friesland. Top-weekend gehad, maar het ging weer veel te snel voorbij!

IMG_3404

Foto’s staan hier: album.