Theater in Sneek: Hans Kazan!

Vrijdag 11 januari reed ik met de auto naar Sneek, op naar het theater. Dit keer om een voorstelling van Hans Kazan te zien. Je weet wel, die goochelaar. Je weet het niet? Dan ben je vast wat jonger dan mij, want voor zover ik me kan herinneren was hij ‘vroeger’ vaak op de televisie. Geweldig vond ik die kaarttrucs altijd. Een jeugdheld dus! 🙂 Het parkeerterrein staat vol, de auto maar wat verderop geparkeerd en naar het theater gelopen.

Hier staat een mevrouw bij de ingang die vraag of ik voor Elske de Wal kom. Nee dus. Ok, dan moet ik aan de andere kant van het water zijn, bij het Bolwerk in de buurt. Hier aangekomen de jas inleveren bij de garderobe en doorlopen het gebouw in. Het gebouw zit om een kerkje heen (daarom staat er ook Noorderkerkzaal op mijn ticket), heel apart, want je staat toch “binnen”. Na even wachten mogen we naar binnen, er staat een tribune waar je zelf je zitplaats op kunt zoeken. Het is dus ook echt een kerkje, want linksboven zit een kerkorgel.

Thema van de avond is ‘de goochelaar en de gek’, Hans is er niet alleen, maar ook zijn zoon Steven die voor het slapstick-achtige element zorgt en nog een jongedame (vaste regel in de goochelaar/illusionisten-scene: zorg voor een bevallige schone assistente). We krijgen een flink aantal trucs te zien, waarbij zo nu en dan iemand uit het publiek mag helpen. Een verdwijnend briefje van 10 euro wat later in een noot blijkt te zitten, een aantal kaarten met namen waarbij Youp willekeurig gekozen is, en blijkt dat de naam op het papier stond dat dicht zat. De truc met de kaarten dat je er 6 hebt, 3 weg doet en er dan weer 6 hebt. Steven die een truc doet met een Belgische goochelcursus op de radio, het is de truc van de verdwijnende bandana (en omdat hij die niet heeft, dat met een banaan moet doen). Vouwt nog niet zo makkelijk dubbel 🙂

Leuke avond gehad, niet bij de afterparty gebleven omdat er gladde wegen voorspeld zijn en ik (dus) zo snel mogelijk naar huis wil. En ja, de grootste truc van allemaal, toen ik naar binnen ging was het nog gewoon, maar nu ik naar buiten loop ligt er toch een laag sneeuw! Het is zeker glad (even getest bij de rotonde waar ik rechtsaf moet, maar de auto rechtdoor wil), dus rustig aan terug gereden.

Een aanrader, zeker geschikt om er met kinderen heen te gaan. “mam, dat kan toch niet” heb ik deze avond toch wel een aantal keer gehoord 😉