post-header-photo

Roue Verveer – Ff wat anders

Donderdag 5 maart 2015 in de auto naar de stad, vanavond naar de Harmonie waar Roué Verveer optreedt met zijn show “ff wat anders”. De marketing van de Harmonie werkt goed, want een tijdje geleden ontving ik een folder in de brievenbus waar deze voorstelling in genoemd werd, na het checken van Youtube meteen een kaartje geboekt.

Een show van 2 uur, zonder pauze. Dat is best wel een lange zit, maar deze keer is het niet erg, die 2 uur gaan heel snel voorbij.  Het is educatief (je leert nog eens een woordje surinaams, in dit geval het woord tollie). In de show komt onder andere ter sprake dat Roué nog wel eens door vrouwen aangesproken wordt dat in vorige shows de vrouwen er bekaaid af kwamen en dat als je objectief kijkt natuurlijk alle problemen door de mannen veroorzaakt worden. En daar is Roué het mee eens, maar als je goed luistert naar zijn betoog is wel duidelijk dat ook hier net een andere draai aan zit.

Ook hilarisch is het voorbeeld van de preview-show die hij moet geven in “Goirle” en waarbij de zaal gevuld zit met bejaarden. En over wat het publiek van hem verwacht en wat hij verwacht van het publiek (dat je blijft zitten en dus geen epilepsie-aanval tijdens de voorstelling krijgt).

Dan komt nog regelmatig terug dat iemand in het publiek niet weet hoe de show heet en dat Roué dan zegt, “ok, ik kom zo bij je terug, nu ff wat anders”. En alle anderen zitten in de zaal te gniffelen omdat dit de titel is. Vandaag (7 maart) een klein deja-vu, in de puzzel wordt gevraagd naar een sierband, 4 letters, ik heb deze letters: t.e. Dat is te kort voor armband en zo, maar als ik zoek kan ik me wel voor mij hoofd slaan, dan werk je een jaar bij ‘tres’, en dan zie je niet dat dit de oplossing is 😉

Na de tijd nog even chillen met een biertje (en nog ééntje). Zo te zien verkoopt Roué flink wat DVD’s en gaat hij ook met bezoekers op de foto. Als ik mijn jas op ga halen bij de garderobe krijg ik nog een hand. Tof! Hier kun je de speellijst vinden: link.