post-header-photo

Queen in Theater Sneek – I want to break free

Niet de “echte” Queen, maar een theatershow over Freddie Mercury en Queen. Vrijdag 25 februari rij ik naar Theater Sneek om deze voorstelling te bekijken (en te genieten van prachtige muziek). Meestal ga ik van tevoren aan de “leestafel” zitten waar ik mijn planning voor het weekend uitwerk, maar dat wordt hem niet, de hele foyer staat vol met mensen. Dat wordt een volle bak, zaal en balkon volledig bezet!

Wederom een prima plaats, rij 8, dus wat meer naar achteren, stoel 14, exact in het midden. We beginnen met videobeelden van een kleine Freddie en het begin van de band, we eindigen voor de pauze met “Under Pressure” waarbij ook nog een “David Bowie” meezingt. Dat doet deze zanger voortreffelijk.

Na de pauze komen er nog meer nummers voorbij, ik weet zo niet meer of nummers nu voor of na de pauze waren, het gaat hier om Under Pressure, Killer Queen, Innuendo, Love of my Life, Bohemian Rhapsody, We will rock you, We are the champions, Fat bottomed girls, Bicycle Race (waarbij er een beeldschone jongedame in vleeskleurige broek en shirt op een racefiets over het podium fietst), One Vision, Radio Ga Ga, I want to break free (waarbij de zanger net als de echte Freddie Mercury in rok staat te stofzuigen op het podium), The show must go on. En natuurlijk Barcelona met een look-alike van Montserrat Caballé die ook een prima stem had. Al had ze op het einde wel wat moeilijkheden om het vast te houden, maar ze heeft zich er gelukkig goed doorheen geslagen. Zo is de stem van de zanger niet helemaal gelijk aan die van Freddie Mercury, maar hij heeft voldoende registers om zowel hoog als laag de juiste toon te raken.

https://www.youtube.com/watch?v=BG5ZQpvkypI

Applaus en een staande ovatie, we krijgen als toegift nog het nummer “Tie your mother down” van het album A Day at the Races.

Mocht je een voorstelling willen bezoeken, je kunt de speellijst vinden op de website: www.queentour.nl. Voor de “noorderlingen” onder ons, op 1 april staan ze in Martiniplaza in Groningen.

In de pauze een biertje, na de tijd nog een biertje en aan een sta-tafel nog even de planning voor komend weekend uitgewerkt. Het is rustiger geworden voor de garderobe, dus jas opgehaald, in de auto. Bij een andere auto staat iemand te krabben, ik heb alleen wat vochtaanslag op de ruiten, dus kan zo wegrijden. Bij de rotonde als je Sneek uit rijdt mag ik nog even blazen, een flink aantal agenten staan hier klaar voor een alcoholcontrole. Geen problemen, ik mag door.

Bij het uitwerken van dit blog-item heb ik nog even de Wikipedia-pagina van Queen bekeken, ik zag dat er in 2014 een album uitgebracht is, Queen Forever, met wat opgepoetste oude nummers maar ook een aantal niet uitgebrachte nummers, waaronder een nummer met vocalen van Michael Jackson, één van mijn andere idolen. Die heb ik nu dus nog maar even besteld 🙂