Prijs-bewust.nl

Via bol.com heb ik me aangemeld voor het partnerprogramma. Het leek me wel een goed leerproces om me meer te verdiepen in Magento. Magento is een pakket wat standaard bij e-commerceprojecten gebruikt wordt. Omdat we bij Coolminds een aantal sites met Magento gemaakt hebben, wilde ik zelf ook een site opzetten. Deels om zelf wat dingen te testen en te ontwikkelen (eigen plugins e.d.) en om zo producten via het partnerprogramma te verkopen.

Uiteindelijk bleek de shared hosting die ik hiervoor gebruikte totaal niet geschikt te zijn. Magento is een (te) zwaar pakket. Daarom hosten we het bij Coolminds ook alleen op een zware dedicated-hosting server. Als ik 20 seconden moet wachten tot ik een website te zien krijg, dan ben ik allang weg. Daarom ben ik in het weekend van 7 en 8 september 2013 aan de slag gegaan om het op een “simpele” manier werkend te krijgen. Dit kost dan toch weer de nodige uurtjes, maar vooruit;

– WordPress installeren. De “nieuwe site” ga ik niet meer met Magento laten werken, maar met WordPress, waar ik goede ervaringen mee heb.

– Het standaard “twentytwelve”-sjabloon heb ik gebruikt, om zelf geen tijd te hoeven besteden aan de opmaak.

– Deze heb ik uitgebreid met een “cron-module” zodat ik wekelijks de weekaanbiedingen van Bol automatisch op de site kan plaatsen.

– In het template heb ik een slider toegevoegd, de Slidorion-slider gemaakt door Ben Holland. Deze heb ik qua afmetingen aangepast en natuurlijk mijn php-code toegevoegd om de producten met afbeelding, prijzen en tekst te laden.

– In mijn door John Locke verzamelde iconen en afbeeldingen heb ik 2 iconen gevonden, voor links naar Facebook en Twitter, deze staat in de sidebar.

– Ook heb ik in de sidebar een lijst met alle actieve producten toegevoegd.

– Hierna nog Google Analytics en een eigen bezoekersstatistieken-plugin toegevoegd.

– Omdat de site op IIS draait (en mijn testsite op Apache) kwam ik nog een aantal problemen tegen die opgelost moesten worden.

– De Facebookpagina had ik al aangemaakt. Hier heb ik het in de door John Locke verzamelde bestanden een mooi icoon gevonden (boodschappentas) en een background en profiel van winkelende mensen. Deze op de Facebookpagina gezet.

– Het Twitter-account had ik al eerder aangemaakt, het icoon en background gelijk getrokken met de Facebookpagina.

De artikelen worden automatisch toegevoegd op de Facebookpagina en (als het goed is) dan ook automatisch getweet.

De site werkt nu, in de (nabije) toekomst ga ik zaken uitbreiden.