post-header-photo

Peter Heerschop – Gelukzoekers

Zaterdag 2 maart 2013 reis ik af naar de Harmonie, de solo-voorstelling van Peter Heerschop. Bij binnenkomst krijgen we allemaal een potlood en start het college. Het college? Ja, de opstelling is dat wij de collegestudenten zijn en Peter de docent. We starten met degene achter en naast ons een hand te geven, hierna stelt Peter een aantal vragen. Als het antwoord “ja” is, moet je met je voeten stampen. Zo zijn er een aantal stellingen, “je moet 1 lijn trekken”, “je mag liegen als het beter is voor de ander”. Ook vragen (wie is er man, wie is er vrouw (er lijken meer vrouwen dan mannen aanwezig te zijn)), wie heeft er leuke kinderen, wie kent mensen die geen leuke kinderen hebben.

Hierna doorlopen we een aantal belevenissen en kom je erachter dat hoewel het antwoord op een stelling duidelijk lijkt, het niet altijd het juiste antwoord is. Geslagen worden door een Hells Angel, les geven aan een 3e klas bouwkunde die tijdens het blokjesvoetbal liever met de blokjes gooit, de oud-leerling die je niet genoeg aangepakt hebt en je dat kwalijk neemt en de ouders daarvan juist denken dat je het goed hebt gedaan.

De moraal van deze les is dat je soms geluk hebt, maar dat je in de andere gevallen zelf actie moet ondernemen. En dat je zelf meestal wel weet wat je zou moeten doen, maar dat je toch ‘de guts’ moet hebben om het te doen.

Hoewel deze voorstelling geen pauze (tussenuur?) heeft gaan we in 1x door. Bij andere voorstellingen vond ik dat vervelend, maar bij deze voorstelling kan het prima. Na de tijd nog even een drankje en heel toevallig, kom ik Cor en Haukje tegen die ook bij de voorstelling zijn geweest.

Leuke voorstelling, volgende keer in de Harmonie naar Lebbis!