Paul Haenen – Ds Gremdaat en Margreet Dolman

En zo ga ik donderdag 29 november alweer naar de Harmonie. Gisteren naar Freek de Jonge, vanavond naar Paul Haenen. Hoewel het ‘crisis’ is, zijn alle parkeergarages vol tijdens deze koopavond, dus de auto parkeer ik voor de verandering maar in de Schrans. Rennen naar de Harmonie, en dan blijk ik een kwartier te vroeg te zijn. Mooi op tijd dus.

De voorstelling begint met Margreet Dolman op het grote videoscherm, waarbij ze nog in de kleedkamer zit en een kort intro geeft. Daarna verschijnt Dominee Gremdaat op het podium. Zoals het een dominee betaamt gaan we van start met een ‘preek’. Een verhaal over een vrouw die slechte tijden heeft gehad en haar hart uitstort bij de dominee. De dominee die daar niet echt veel zin in heeft en met de zin ‘ok, maar houd het kort’ komt. En zo komen er nog een paar. Zoals ‘in jouw positie zou ik het denk ik ook zo zien’. Vervolgens gaan we door naar de krantenartikelen. Kunnen we ook weer op het grote scherm volgen. Mooi om te zien dat de chirurg die aangeklaagd wordt in de ene krant met gewone foto en volledige naam staat, in een andere met een balkje voor de ogen. Dit deel voor de pauze wordt afgerond met een kort gesprekje met mensen in de zaal wat ze voor 2013 hopen/verwachten.

Na de pauze komt op het videoscherm nog even Ds. Gremdaat voorbij met een beschouwing over ‘wordt beter na de pauze’ en ‘was het nog maar voor de pauze’. Margreet Dolman zingt en gaat nog wat bespreken. Er is nog iemand op het podium, dokter Valentijn. In de pauze konden mensen briefjes in de mand doen waar ze wat op konden schrijven en ook telefoonnummers om mensen te bellen met een boodschap. Er komen 3 mensen op het podium die mogen vertellen wat ze meegemaakt hebben. Bij de ene is het een lege koelkast, bij een ander dat de vriend haar maar niet ten huwelijk vraagt en bij de laatste dat ze bezig was met de badkamer te maken, het in de rug schoot en de arts haar aanraadde om een… warme douche te nemen. Maar dat lukt nu zo niet… Het bellen naar deze mensen is een leuke afsluiter van de avond. De één neemt niet op of hangt op, maar ook anderen vinden het hardstikke leuk dat ze gebeld worden. Ook omdat de zaal nog even een begroeting schreeuwt als bewijs dat het echt Margreet Dolman is die belt. Ook was er nog een optreden van een ‘plaatselijke artiest’, maar dat was niet echt mijn genre. Whatever. Het loopt allemaal wat uit, maar dat hindert niet. Leuke voorstelling, aanrader voor als je erheen wilt gaan!

Nog even voor de copyright-notices, bij elke blogpost probeer ik een mooie foto te plaatsen die op het artikel slaat. Via Bing vond ik de foto’s van dr. Valentijn en Margreet Dolman en Ds. Gremdaat. De foto van dr. Valentijn en Margreet Dolman staat op http://www.miwian.nl. Ik zag dat op de foto nog een copyright-melding stond, dus bij deze, deze is van hansspeekenbrink.nl Zo te zien is op dit moment (7 december 2012) zijn site in onderhoud. Gelukkig werkt zijn Flickr-stream nog wel, mooie foto’s!

Even terugkomend op deze post, weet je helemaal niet wie Paul Haenen, Ds. Gremdaat en/of Margreet Dolman is, gelukkig hebben we de Youtubefilmpjes nog!

http://www.youtube.com/watch?v=WXeV6AfYUJ8

Ds. Gremdaat

Margreet Dolman