post-header-photo

Najib Amhali in de Harmonie – Alles komt goed

Ik zou in 2011 al naar Najib, maar de kaarten waren in no-time uitverkocht. Maarrr… toen was al bekend dat Najib in 2012 weer in Leeuwarden zou komen en omdat wij net achter het net gevist hadden, mochten wij als eerste ons opgeven voor een kaartje. Kijk, dat is top van de Harmonie! Dus 2 kaarten gekocht, want wie weet zou ik in 2011 eindelijk de vrouw van mijn dromen tegenkomen en konden we mooi samen naar deze voorstelling gaan.

Dat werd hem dus niet. De voorstelling wel, maar ‘de vrouw’ ben ik (nog) niet tegengekomen, dus ik had een kaartje over. Geen probleem, want mijn collega van Hornstra en Keizer Internetconsultants wilde Najib ook wel eens live mee maken. Op 9 april begon om 20.15 uur de voorstelling. We zaten op rij 2 en mooi in de midden, perfecte plaatsen dus. Er zaten al 3 man op het podium te spelen (piano, drumstel, gitaar), de Plus Support Act. Uitstekende muzikanten. Ik begon me wel af te vragen wat voor voorstelling dit zou worden, ik hoopte natuurlijk op veel goeie grappen en op een zingenda Najib zat ik nou niet echt te wachten 😉

De eerste helft deed Najib het rustig aan. De show gaat over de depressie die hem 3 jaar geleden getroffen heeft en hoe hij daarmee omgegaan is. Ook Mo (van het MoMo restaurant) komt voorbij. Dan is het pauze. Gelukkig, eindelijk weer eens een voorstelling waar een pauze tussen zit, kun je even wat drinken. Het is volle bak, gelukkig kun je op meerdere plaatsen wat drinken krijgen. Na de pauze gaat Najib echt los. Hij beschrijft de situatie dat hij een tijdje weer thuis woont, hij moeite heeft met slapen, dan ‘s morgens bijna in slaap valt, maar de flat waar zijn moeder woont boven de Dirk v.d. Broek zit waar ‘s morgens een vrachtwagen komt om goederen af te leveren. Dus het geluid van de vrachtwagen, piepen van het neergaan van de klep, het klepperen van de klompjes van de chauffeur, het Amsterdams praten van de chauffeur en degene van de winkel die buiten komt, het toeteren als hij weg rijdt, terugkomen omdat hij wat vergeten is, het moeten choken. Geweldig goed hoe hij dit doet, het is net of zit je er zelf bij.

Ook komt er nog een onderdeel voorbij waarbij hij zijn kleine neefje een verhaal uit een boek moet voorlezen en hij daarna zijn eigen fantasieverhaal verzint. Met allemaal elementen die erg herkenbaar zijn (kapitein Ortega van de Snorkels, het thema van the A-Team).

Conclusie, een topvoorstelling. Heb je deze nog niet gezien en heb je de mogelijkheid om erheen te gaan, doen. Data van optreden staan op de site van Najib: www.najibamhali.nl