post-header-photo

Love… the Beatles – Theater Sneek

Vrijdagavond 26 februari om 19.15 uur rij ik in de auto naar Theater Sneek. Vanavond naar de voorstelling “Love… the Beatles”, een tributeband uit het Londense West-End. In oktober 2015 ben ik naar de Bootleg Beatles geweest, dus kan nu mooi vergelijken welke coverband “beter” is. Ruim op tijd binnen, de portier staat weer in zijn uniform bij de ingang. Jas inleveren bij de garderobe, daarna plaats genomen aan de tafel. Er zijn flink wat sta-tafeltjes, maar ook stoelen en dus een soort “stamtafel” waar je tijdschriften kunt doorlezen. Ik pak mijn notitieblokje erbij om een time-managementinstructie in de praktijk te brengen: maak een lijstje wat je wilt gaan doen. Maar even de planning voor komend weekend opschrijven. Om 20.05 uur wordt er op de gong geslagen, we kunnen naar de zaal. Ik zit op de 4e rij, stoel 20, mooi in de midden en redelijk vooraan. Dit is een rij waar je extra voetenruimte hebt, prima plaats dus. De zaal zit vol en ook het balkon is bezet.

FB_IMG_1456582854040.jpg

We hebben 2 gedeeltes, dus met een pauze tussendoor. Voor de pauze komen nummer als Please Please Me,  Love Me Do, Roll over Beethoven, Can’t Buy Me Love, Eight Days a Week, Ticket to Ride, Eleanor Rigby, I am the Walrus, I saw her standing there en Hello, Goodbye voorbij. Na de pauze beginnen de mannen met Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (net als de Bootleg Beatles), Lucy in the Sky with Diamonds, Penny Lane, Hey Jude en meer nummers. Richting het einde krijgen ze iedereen van de stoelen af met Twist and Shout. Na afloop nog een biertje en de sociale media weer even bijgewerkt. Na een tijdje komt iemand van het personeel langs met een grote schaal met stukjes kaas waar je een stukje af kan/mag pakken. Goed initiatief!

En dan de vergelijking. Als “slagwerkman” geniet ik van het slagwerk, van die rammelende trommeltjes in het drumstel. Ook de zang is goed (ergens hoorde ik een overgang die niet helemaal lekker ging, maar snel hersteld werd). Deze avond zelfs een aantal nummers gehoord die ik niet kende (zonet voor het terugzoeken van de nummers even de discografie doorgenomen, zo te zien moet ik in Spotify maar eens de albums beluisteren, want er is natuurlijk veel meer werk wat ik nog niet ken). Qua performance en stemmen vind ik de Bootleg Beatles toch net een beetje beter. Maar dat maakt deze avond niet minder goed dan die in de Harmonie. Goede muziek gehoord vanavond en ook bij het verkoopstalletje de CD “Please Please Me” gekocht, in de auto meegeblérd met de nummers 🙂

Bij een kleine zoektocht zie ik dat Love… the Beatles de donderdag hiervoor in Venlo optrad, bezoekster Maureen Neger heeft een playlist gemaakt die ook een indruk geeft van het repertoire in Sneek.

Na het publiceren van dit artikel kan ik  het zesde “to-do” item op mijn lijst afvinken. Het werkt prima om op deze manier je planning te halen.